Фиаско в градския транспорт: Дребни пари ли? А, не!

Случка с един "мил" шофьор на столичен автобус с номер 84
Обновена: 23 апр 2015 21:17 | 23 апр 2015 13:05, Екип на Dnes.bg
131
Фиаско в градския транспорт: Дребни пари ли? А, не!
Злополучният автобус. Снимка: Dnes.bg

Читатели на Dnes.bg ни сигнализираха за интересна случка в столичния градски транспорт.
Вчера, към 17:05 Ина и Калина се качват в автобус №84 от спирката на ресторант "Александрия".

"Бях си приготвила точно едно левче за билет, но не беше цяло, а по 10 и 20 ст. Другите ми пари бяха 5 лева и реших, че ще е по-удачно да дам стотинките. Оказа се, че не бях права. След като подадох парите на шофьора, той без да ме погледне ми ги бутна обратно в ръцете и ми се развика, че нямал време да се занимава с мен и нямало да брои такива дребни пари. Зашеметена от грубия тон и все още неразбираща къде е проблемът, му отговорих, че все пак това са си пари и не са чак толкова дребни. С още по-груб тон шофьорът ми се сопна, че приема само цели левчета, максимум 2 лева. Попитах го къде го пише това автобусно правило, но той не намери за нужно да ми отговори", разказва ни Ина.

Момичето започнало да си рови в портмонето, за да задоволи исканията на шофьора, но намира само банкнотата от 5 лева.

"Устройва ли ви?, попитах аз, а той троснато ми дръпна парите и ми даде билет. Само не разбрах каква бе сложността с преброяването на стотинките, при положение, че имаше задръстване и всъщност автобусът не се движеше изобщо по време на нашия разговор", недоумява Ина.

Интересното пътуване на момичетата обаче едва сега започвало. Шофьорът, който явно не бил на кеф, разнасял пътниците като "чувал с картофи". Той правил толкова резки маневри, че едва не повалил на няколко пъти правостоящите в претъпканото возило. По-късно решил, че на пътниците явно им е нужен свеж въздух и отворил вратите в движение. Шофирал така до следващата спирка.

Фиаско в градския транспорт: Дребни пари ли? А, не!

Фиаското обаче не спряло дотук. Автобусът предприел неправилно изпреварване при непрекъсната линия на две каруци. Маневрите стреснали не само пътниците в злополучния автобус, но и шофьорите на леките автомобили, дръзнали да пътуват в лентата, в която се осъществявало изпреварването.

За да покаже още повече, че нещо му е криво, безцеремонно не спрял на две от спирките по линията си и нагло подминал недоумяващите чакащи на тях. За щастие нямало слизащи пътници на двете "ненужни" спирки и може би затова водачът не намерил за необходимо да качва повече "натрапници" в автобуса си. Имало дори граждани, които потичали малко зад рейса, очакващи той все пак да спре, но уви.

Двете момичета стигнали здрави до крайната точка на своето пътуване – Орлов мост, но сравняват изживяването с ранния период на маршрутките в София.

"Този автобус пътува до летището и в него пътуват чужденци. Това ли искаме да е първото им впечатление от държавата ни", питат те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
13
 
8
 
! Отговори
Въпросчета преди 8 години
"неправилно изпреварване при непрекъсната линия на две каруци."1. Кой ли е виновен за това? КАТ, полицията или шофьорчето, което си скубе косите всеки ден от каруци, кифли, пияници и т.н. 2. Как ли щеше да се почувства кифлата, ако в продължение на 20 минути бяха се движили след каруците със скорост 15 километра в час?
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50 800 лв. Са мираж в градския! Може ама с извънредни и празнични иначе НЕМА ТОЛКОВА!
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквато държавата, такъв и транспорта а за шоферите думи нямам - дойдеш от белия сват кацнеш на булгаристанското летище и се озоваваш в съветското минало на някоя узбекска република. Каруци, 20 годишни беимвета пред разпадане, чалга мале, и асфалт между дупките... а народа ***, *** та не си знае простотията.
43
7
 
5
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
До ШопШопе шопе, глупаво шопе. Остави настрана карането като с чувал картофи, но неспирането на спирките си е сериозно нарушение както и карането к отворени врати, за това ти пък кой си да даваш акъл?
42
11
 
8
 
! Отговори
Брайко преди 8 години
Що за досадна мания от дребни неща да се раздухва голям проблем?!Разбира се,че шофьорът няма време да брои дребни стотинки и връща ресто защото той трябва да е максимално концентриран в пътната обстановка и да гони времето на курса.Това за изпреварването на каруците е пълен фарс-как според тези момиченца правилно се изпреварва каруца и откога са станали експерти та вземат отношение по правилника за движение?!До кога ще давате гласност на всяка пъпчива глезла решила да стане за 5мин. известна?!
41
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кат не им харесва на кифлите да им дадем на тях да карат рейс за един ден да видят как е!? И после пак да се жалят...Иначе да си се возят сами коли има и за без пари сега и то прилични!
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрях да им вярвам някъде между задръстването, изпреварването в насрещното и бясното подминаване на две спирки. Сега да ходят да си пишат домашните.
39
14
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Я първо си проверете в речника значението на думата фиаско. После няма как хем автобусът да е бил в задръстване, хем да вози пътниците като чувал с картофи. След това тази Ина да не дава акъл на шофьора как да си върши работата. Като изкара една смяна на автобус в ГТ, тогава може да има мнение по въпроса.
38
4
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
Аз не съм видял чужденец в автобус на градския транспорт. Той и да се качи няма да знае къде ще го откара :). Всеки или го чакат на летището или си взима такси. Всичко останало е приключение за хора който така или иначе са дошли за адреналин или търсят някаква екзотика, а това с този автобус им го предлага. Welcome to Bulgaria!
37
2
 
3
 
! Отговори
Пътник преди 8 години
До АнонименА да не говорим,че тия КАРАТ С обслужват линия 204 с тия малки автобуси,подигравка с пътниците си правят!
36
3
 
6
 
! Отговори
Психиатъро преди 8 години
Лубиц - автобусен вариант!
35
29
 
8
 
! Отговори
дападжията преди 8 години
За тия заплати в градския и тва ви е много! Вие кво искате за 550- 700 кинта и рум сервиз в рейса ли да ви праят шофьорите! Пак хубу кат не станал човека да им метне един!Жалете се ако щете на аменския поп! Хората бачкат почти за благодаря там и освобождаването е по- скоро награда от колкото наказание!
34
26
 
14
 
! Отговори
:( преди 8 години
Умната "гражданка" да се постави на мястото на шофера. На спирката трябва да прави 100 неща, около него всякакви нагли шофьори, неправилно пресичащи пешеходци и той трябва да преброи 20x5 стотинки примерно, за да може госпожата да си изчисти портфейла от тях. На това му се казва МАЛОУМИЕ И БЪЛГАРСКИ ЕГОЦЕНТРИЗЪМ ! На 99% от българите им пука единствено и само за собствения си рахат.
33
7
 
15
 
! Отговори
Вики преди 8 години
Това и на мен ми се е случвало преди около 6 г. /сега рядко полдвам градски транспорт, не че те са по - културни станали/ Пълни ***. Каза ми със стотинките на пазара да ходя. За уволнение плачат 80% от тези ***
32
21
 
8
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Пише си, че билет се продава срещу точно приготвена сума. Шофьорите не са касиерки да броят стотинки, достатъчно ниски заплати и напрежение имат И в западните държави имат такива правила, ама там никой не се прави на интересен и си ги спазва! А и като не ви кефят автобусите не пътувайте с тях ( така направих аз) или си купувайте билет предварително.Като знам какви нагли "пътници" има, даже се чудя защо не са дали и по една бухалка на шофьорите и контрольорите.
31
5
 
10
 
! Отговори
ок преди 8 години
Най мразя да отида на касата и пред мен да има някоя по-така... Значи стои си и не помръдва докато не и съобщят крайната сума, чак тогава се сеща, трябва са си изкара портмонето, което е на май-ната си в чантата. Докато го намери... после се започва с броенето на стотинките, после се оказва че била забравила да вземе още нещо си... и цялата предходна процедура се повтаря, докато ми писне, оставям всичко и си излизам от магазина.
30
22
 
13
 
! Отговори
До №34 преди 8 години
Щом е шофьор, задължително означава, че е грубиян, така ли?!?!? И не може да откаже да продава, за да си свърши приоритетната работа, да кара. А кифлите без коментар, задължително капризите им да бъдат изпълнявани. Като не им изнася да сменят автобуса!
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"....ранния период на маршрутките в София."Хахахах :) Готино!
28
4
 
9
 
! Отговори
азбре преди 8 години
И в градска мобилност има *** :)Пишете сякаш вашя баща кара автобуса и го защитавате .Днес трамвай 10 си спря по средата на маршрута , ватмана си слезна полафи с продавачката в баничарницата и си взе закуска :) ей така без да му пука . Вчера изнервен ватман блъсна кола на чистота .Добре че се забавихме само 7-8 мин
27
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом са момичета това обезателно означава, че са кифли така ли?!?!? И не могат да се оплачат, защото нямат права ли. А за шофьорите без коментар. Не е лесно, но като не им е лесно да сменят професията..