Фиаско в градския транспорт: Дребни пари ли? А, не!

Случка с един "мил" шофьор на столичен автобус с номер 84
Обновена: 23 апр 2015 21:17 | 23 апр 2015 13:05, Екип на Dnes.bg
131
Фиаско в градския транспорт: Дребни пари ли? А, не!
Злополучният автобус. Снимка: Dnes.bg

Читатели на Dnes.bg ни сигнализираха за интересна случка в столичния градски транспорт.
Вчера, към 17:05 Ина и Калина се качват в автобус №84 от спирката на ресторант "Александрия".

"Бях си приготвила точно едно левче за билет, но не беше цяло, а по 10 и 20 ст. Другите ми пари бяха 5 лева и реших, че ще е по-удачно да дам стотинките. Оказа се, че не бях права. След като подадох парите на шофьора, той без да ме погледне ми ги бутна обратно в ръцете и ми се развика, че нямал време да се занимава с мен и нямало да брои такива дребни пари. Зашеметена от грубия тон и все още неразбираща къде е проблемът, му отговорих, че все пак това са си пари и не са чак толкова дребни. С още по-груб тон шофьорът ми се сопна, че приема само цели левчета, максимум 2 лева. Попитах го къде го пише това автобусно правило, но той не намери за нужно да ми отговори", разказва ни Ина.

Момичето започнало да си рови в портмонето, за да задоволи исканията на шофьора, но намира само банкнотата от 5 лева.

"Устройва ли ви?, попитах аз, а той троснато ми дръпна парите и ми даде билет. Само не разбрах каква бе сложността с преброяването на стотинките, при положение, че имаше задръстване и всъщност автобусът не се движеше изобщо по време на нашия разговор", недоумява Ина.

Интересното пътуване на момичетата обаче едва сега започвало. Шофьорът, който явно не бил на кеф, разнасял пътниците като "чувал с картофи". Той правил толкова резки маневри, че едва не повалил на няколко пъти правостоящите в претъпканото возило. По-късно решил, че на пътниците явно им е нужен свеж въздух и отворил вратите в движение. Шофирал така до следващата спирка.

Фиаско в градския транспорт: Дребни пари ли? А, не!

Фиаското обаче не спряло дотук. Автобусът предприел неправилно изпреварване при непрекъсната линия на две каруци. Маневрите стреснали не само пътниците в злополучния автобус, но и шофьорите на леките автомобили, дръзнали да пътуват в лентата, в която се осъществявало изпреварването.

За да покаже още повече, че нещо му е криво, безцеремонно не спрял на две от спирките по линията си и нагло подминал недоумяващите чакащи на тях. За щастие нямало слизащи пътници на двете "ненужни" спирки и може би затова водачът не намерил за необходимо да качва повече "натрапници" в автобуса си. Имало дори граждани, които потичали малко зад рейса, очакващи той все пак да спре, но уви.

Двете момичета стигнали здрави до крайната точка на своето пътуване – Орлов мост, но сравняват изживяването с ранния период на маршрутките в София.

"Този автобус пътува до летището и в него пътуват чужденци. Това ли искаме да е първото им впечатление от държавата ни", питат те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.