От Орлов мост до Плиска – нерви, псувни и засичания

Или как изминахме с автомобил 2,5 километра за 40 минути
Обновена: 1 юни 2015 13:57 | 1 юни 2015 09:30,
171

Тук кола, там кола, коли навсякъде. Снимка: Dnes.bg

Дойде 1 юни, а с него и поредният летен ремонт на "Цариградско шосе" в София. Очаквано преминаването в участъка се превърна в ад, но пък, както се казва: "Трай, бабо, за хубост".

От Dnes.bg се качихме рано-рано по колите не само, за да допринесем за невъзможния трафик, но и за да проверим как се минава в ремонтирания участък.

И така: часът е 7.38 и ние вече сме на Орлов мост. Преди това минахме покрай президентството, Булбанк, Военния клуб и Народното събрание. Трафик там нямаше, но опитът ни подсказа: затишие пред буря! Оказахме се прави. Ужасяващата гледка от ниската част на булеварда подсказваше, че ще си повисим не малко време в задръстването.

Въоръжени с търпение, пропътувахме последните 100-150 м., за да спрем в започващата от автобусната спирка на Орлов мост задръстване.

Още по темата
Както написахме, часът беше едва 7.38, но се очакваше да прекараме в симпатичната компания на автобуси в дясно и всякакви МПС-та в ляво не малко време.

Денят напредваше, а ние все още не бяхме стигнали и до БТА. Нямахме и идея как и къде ще бъде вливането. Дали ще бъдем в една или две ленти и в крайна сметка броим ли за дясна лента бус лентата. Табелките за предстоящия ремонт бяха поставени доста по-нагоре по Цариградско, а някои бяха обърнати успоредно на движението. Не разбрахме дали някой ядосан шофьор си е излял яда върху тях и ги е обърнал, или пък от общината предвидливо са ги обърнали, но това няма значение.

Ироничен знак ни предупреждава да се движим с не повече от 60 км/ч. Под нея е поставена и почти уточняваща табелка, че лявата лента трябва да се влее в дясната. Пак не разбираме дали можем да се престроим в бус лентата. В нея вече са се настанили удобно и маршрутки, и автомобили, които по-скоро биха се блъснали в МПС-то пред тях, отколкото да пуснат опитващата се да се престрои от ляво кола (госпожата с черната Мазда, за Вас говорим).

Лентите за движение вече са две, а по някое време започваме да виждаме и бул. "Пейо К. Яворов". Вече започваме да се движим с една постоянна скорост от около 15 км/ч. Клетниците, движещи се в посока центъра по Цариградско, се вливат в нашето платно. Хем споделяме мъката им, хем малко злорадстваме, че и те ще се помъчат.

8.12 ч. вече минаваме бившия хотел "Плиска" с около 60 км/ч, които на фона на преживяното можем да опишем като "мръсна газ". Трафикът в обратна посока болезнено ни напомня за преживяното. Задръстването там започва на 4-ти километър.

И така с нерви, псувни, засичания и препичащо слънце за малко по-малко от 40 мин. Минахме разстоянието от Орлов мост до "Плиска". Искрено се надяваме новата настилка да е качествена и да не се налага скоро отново столичани да преживяват същото след ремонта. Защото адът покрай Цариградско шосе доведе и до ад по бул. "Шипченски проход", по бул. "Сливница", локалното платно на "Цариградско"...

Иначе компютърът на колата ни показа, че средната скорост, с която се придвижихме до офиса, е 5 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
21
 
! Отговори
честит преди 8 години
Дойде 1 юли, а с него и поредният летен ремонт на "Цариградско шосе" в София.--------------------журналята от Днес.БГ явно им се ходи на моренце.
7
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ползвайте метро, градски транспорт или велосипед. Стига с тези коли и бангии. София, не е град за коли, а за хора!
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Итака" не е спомагателна дума, а островът на Одисей :D Страшни редактори имате!
5
3
 
15
 
! Отговори
До №1 преди 8 години
Ти пък, това им е запазена марка, те или изпреварват или изостават от времето, но никога не са в крак с него.
4
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарантирано от ГРОБ.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спал е човекът докато е писал стаитята :D
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в задръстването пияните потомствени *** каруцари(туркоидите) могат да се кюскат без дават жертви
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Дойде 1 юли, а с него и..."Днес.бг отново са напред във времето :D