Ремонти по улици и магистрали – добре! А качеството?

Хората търпят тапите, но чакат качествена услуга, сочи анкета на Dnes.bg
28
Ремонти по улици и магистрали – добре! А качеството?
Снимка: АПИ

Ремонт на улици, булеварди, пътища, магистрали... Лятото по традиция е времето, в което управниците ни се стараят да закърпят и без това трагичната ни пътна мрежа. Ремонтите обаче често пречат на пътуващите, които по традиция точно през лятото на повече.

Още по темата

Това лято обаче ремонтите по пътищата изглеждат още по-внушителни, след като обхванаха и магистралите "Тракия" и "Хемус", които не бяха барвани така мащабно отдавна.

В София "Цариградско шосе" отново е подложено на ударна подмяна на настилката, в "Младост" вече са си свикнали, а от утре работници захващат и района около "Руски паметник"... И се ремонтира, ремонтира...

В разгара на летните ремонти Dnes.bg реши да попита своите читатели: "Тормозят ли ви летните ремонти по улици, пътища и магистрали?" В анкетата ни взеха участие над 2330 души.

28% от запитаните са посочили, че ремонтите по пътища и магистрали са за добро и затова хората трябва да проявят спокойствие, макар и задръстванията да не са приятни. Други 36% са на мнение, че ремонтите не са проблем за хората, но проблем се оказва некачественото им изпълнение.

Едва 2% са анкетираните, които толкова много са свикнали с трафика в столицата и големите градове, че дори не обръщат внимание на това, че някъде има ремонт.

Всеки пети обаче е на точно обратното мнение. За 21% от отговорилите в нашето допитване положението по улици и магистрали е просто ужасно и няма абсолютно никаква организация. На всеки десети пък му е писнало от ремонтите по Цариградско шосе всяко лято и се задава въпроса: "Колко години поред ще го ремонтират?"

За финал оставяме и 3-те процента крайни оптимисти, за които е важно, че вече е лято и е време за море. А през това време ремонтите ще си минат. Остава да се надяваме искрено, че ще бъдат качествени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
видинчанин преди 8 години
Във Видин БСП ни натресе за кмет Герго Гергов и като правиха ремонта на водопровода и канализацията на града положението се влоши.След десетки милиони вложени левове сега почти нямаме канализация и се наводняваме всеки път когато вали.След случилото се имам желание да се появи някой като Пиночет дето да завре червените в миша дупка.Борисов не става -направо си е мека Мария!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се режат лентички....
19
0
 
3
 
! Отговори
1софиянец преди 8 години
"На всеки десети пък му е писнало от ремонтите по Цариградско шосе всяко лято и се задава въпроса: "Колко години поред ще го ремонтират?"Много просто - толкова, за колкото има осигурено финансиране :)
18
0
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Не само в Германия се правят пътни ремонти през нощта а в почти цяла Развита Европа като Франция, Италия, Испания, и много други в който Обикновените Застраховки като подобие на нашите Гражданска отговорност с леко доплащане покриват почти всичко дори пукнати гуми в тези страни е Забранено и Дърпането. Застрахователните компаний се грижат за всичко Който при Необходимост Могат дори да съдят Фирмите който извършват ремонтите Ако не спазват Нормите в Закона по пътищата у нас ни Застраховки ни Зако
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе кво качество бе, евро пари за усвояване има, вие с глупости ги занимавате!
16
7
 
8
 
! Отговори
Пинко преди 8 години
Изберете си пак Гея, Бея и Злодея и нема да и мате никакви проблеми ***! Нито ремонти ще ви тормозят, нито строежи.....много ама много *** народ има за съжаление!
15
2
 
8
 
! Отговори
не бе Радо преди 8 години
ще гласувам за ДПС-то, който крадоха на 100%. Ако знаеш що мостове и отсечки си останаха само на хартия при управлениета на БСП и ДПС, лошо ще ти стане. Да не говорим за разни водни огледала, за които платихме 1 млрд.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи някакво качество пред рязането на ленти!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Качеството е беги бръже. Вчера пътувах по Тракия, ми Тракийско море. Говоря за участъка при Стара Загора, който е срарнително нов.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !с какво да ги ремонтират второ и тетокласните пътища като фирмите са на местни червени феодали? Те могат само да крадат.
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Радощо бе за другарите ли да гласуваме? Дето един тротоар не са построили, но пък крадат като за световно.
10
5
 
14
 
! Отговори
Радо преди 8 години
Пак гласувайте за Боко Картофа, Плевела и Симеонов ...
9
1
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
хубаво е че караме смотани коли и сме го свикнали качественото ново!!! жалко че се примиряваме постоянно с каквото и да ни направят уж за добро!!!
8
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За качеството питайте крадливите герберастки фирми, които трупат яко пачки за Изборите.Рекетът на Кратуната е стигнал до 60% от стойността на Обществената поръчка.Първият мандат беше около 40%, но този се очертава да е доста по-кратък и заради това се бърза.
7
4
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До до Момо - 5Ти от коя фирма беше? Знам колко открадна миналото лято! А всички знаем какви са пътищата у нас и какви по света , дори и построени от наши фирми. Гаранцията в Германия е 80 години. Е, смееш ли да сложиш 4см асфалт?
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
качеството не е от значение, важно е да се усвоят европаритедогодина наново
5
2
 
12
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Гледам тука на една улица им боядисаха и направиха пътека интересно мие боята на втория ден не личи почти та каква боя е това в ловеч е това да попитам
4
5
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Те магистралите ги правят за младите да ходят и да изкарват пари там ))))))
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ot kade pak dnes.bg se vze za seriozna media kato znaem kakva jalta klukarniza e tuk.Lichno za men vsqka novina tuk e pod samnenie v istinostta!!!
2
1
 
30
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Във Франция и Германия съм виждал разрези на магистрали, когати ги ремонтират. Ми той асфалта е над 40см, а не като нашия в най-добрия случай 20см.Хората като подменят настилка не остъргват отгоре 3-4см, ами стържат по 10-15см.И не знам как го правят на запад, но пътищата им не се нуждаят от ремонт месец-два след лентореза!