Тапите около "Руски паметник" – митове и легенди

Ремонтите все още не пречат на движението. Видео и снимки
Обновена: 10 юни 2015 14:18 | 10 юни 2015 12:54,
45

Снимка: Dnes.bg

Днес започна мащабната реконструкция на "Руски паметник" в София. В проекта се предвижда да бъде асфалтирано кръговото около паметника, а локалните платна да запазят настилката си от павета.

Трасето на трамвай №5 също ще бъде променено, като релсите ще бъдат преместени на старото им място - от страната на булевард "Скобелев". В момента там има следи от релси, но този участък е превърнат в паркинг. С тази промяна трамваят ще излезе и от без това натоварено кръгово движение.

Предполагаше се, че със започването на ремонта ще се образуват и неприятни тапи. От Dnes.bg решихме да проверим какво е положението след стартирането на реконструкцията. Качваме се на трамвай №5 и още в началото питаме ватманката дали има промени в курса на трамвая. За момента нямало никаква промяна, в по-късен етап щяло да има, но за днес всичко си е по старому.

Още по темата

На спирка "Руски паметник" изненадващо всичко е спокойно. Има трафик, но движението се извършва нормално. Реконструкцията е започнала, но за момента тя засяга само едната лента на бул. "Скобелев" в посока бул. "Ал. Стамболийски" и в другото платно се извършва двупосочно движение. То затруднява малко движението, но няма тапи и гневни водачи.

Изглежда, че заради предупрежденията в медиите, хората са решили да пропуснат това кръстовище тази сутрин, за да избегнат евентуално задръстване. Този страх обикновено само премества тапите на други места в столицата. Подобно мнение изразява и работник, който се занимава с ремонтните дейности по проекта.

"Днес движението е много спокойно. Няма голяма промяна в движението. Само тролеите са спрени", разказа ни той.

По улиците минават много пешеходци, които с любопитство поглеждат към заграденото пространство от към бул. "Скобелев".

"Нямам представа какво правят тука. Чух по радиото и телевизията, че ще има ремонт и че спират тролей №1 и №5, сигурно и №7 го няма. Нещо голямо ще правят, ама не се знае какво", коментира възрастен мъж.

Таксиметров шофьор също е учуден, че няма тапи. Разбира се, от всички той е най-добре запознат със ситуацията. Знае, че ще има ремонти по канализацията и че ще местят трамвая. Казва, че ремонтът ще е до август и прогнозира големи задръствания. По думите му хората са се стреснали от предупрежденията и затова днес не минават от тук.

"Ще мине, ще го изтърпим. Щом е за добро!", завършва той и потегля, защото се е появила клиентка.

Вижте пътната обстановка във видеото. Да ѝ се порадваме, преди да започнат същинските ремонти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
15
 
8
 
! Отговори
историк-анализатор преди 8 години
Браво за коментара на Софиянец-пенсионер . Според мен другарите обичат да живеят в *** , но да има безплатна помия . Вижте в центъра колко е чисто и приветливо , а в техните квартали е като гето. Е другари от БКП-БСП , защо никой от вашите партийни величия не живее в Люлин, Младост или Обеля , а имат къщи в Бояна и апартаменти в центъра , които са заграбили от богатите Българи до 09.09. 1944 г . Срамна работа е да си червен *** , защото защитавате убийци и крадци .
12
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Всички медии сте един дол дренки. Панирате хора с гигантските плашещи заглавия: " Нова тапа блокира центъра на София...ремонт на Руски паметник...". Днес стана митове и легенди... А утре как ще е, фурнаджийски лопати такива!
11
5
 
18
 
! Отговори
Център-нападател преди 8 години
До Софиянец-пенсионерДругарю пенсионер, по- голямата част от сградите в центъра на София са дело на български архитекти. Ако действително сте софиянец, би следвало да знаете тези неща. Що се отнася до панелните комплекси, такива има и в западноевропейските градове и са строени по същото време, по което и тези в България. В заключение ще кажа, че явно сте поредния провокатор с провинциален манталитет, след като критериите Ви хората се базират само на месторождението им.
10
1
 
18
 
! Отговори
Swarovski преди 8 години
Научете се, че Опълченска започва след Стамболийски! Между Руски паметник и Стамболийски си е Скобелев...
9
13
 
10
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 8 години
Другари червени *** ще ви дам един жокер , защото вие явно сте дошли в София по времето на любимия ви овчар др. Т. Живков .- Целия център на София е проектиран и направен след освобождението от Австрийски и Чехски архитекти и затова е толкова хубаво . - Вашите архитекти от БКП-БСП са направили гетата Люлин , Обеля , Младост и много други квартали от този вид , за да доведат *** и маргиналите от селата .Така , че каквото и да кажете Софиянци ви се смеят и подиграват.
8
4
 
13
 
! Отговори
Местен преди 8 години
ГУРБЕТЧИЯ, връщай се обратно на работа. Те чиниите няма да се измият сами ;-)
7
8
 
7
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 8 години
Опорните точки на Позитано както винаги нещо не струват . Хайде сега , защото другарите не участват в далаверите да спрем да живеем . Никакви ремонти , никакво метро , никакви детски градини или училища , нищо ..... така обичат мандраджиите и техните наследници от БКП-БСП . Да ама не . София става прекрасен град благодарение на Софиянци , че никога не са гласували за БКП-БСП. Поклон съграждани .
6
18
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ ! ТОВА ЛИ Е СОФИЯ ,ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА ?! ВСИЧКИ УЛИЦИ КАЛДЪРЪМЕНИ / С ПАВЕТА ! А АЗ СИ МИСЛЕХ ,ЧЕ СОФИЯ Е КОЙ ЗНАЕ КАКЪВ ХУБАВ ГРАД !ДОБРЕ ,ЧЕ ИМА ИНТЕРНЕТ ,ТА МОЖЕМ ДА ВИДИМ ВСЯКА ЕДНА ТОЧКА ОТ ЗЕМНОТО КЪЛБО ! ПОНЯКОГА СИ КАЗВАМ ,АБЕ АЗ ЕВРОПА СЪМ ОБИКОЛИЛ ,ПЪК НЕ СЪМ БИЛ НИТО ВЕДНЪЖ В СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ,В СТОЛИЦАТА НА СОБСТВЕНАТА МИ РОДИНА ! АМА КАТО ГЛЕДАМ СНИМКИТЕ МАЙ НЕ СЪМ ЗАГУБИЛ КОЙ ЗНАЕ КАКВО ,ЧЕ НЕ СЪМ ПОСЕТИЛ СОФИЯ !
5
3
 
10
 
! Отговори
А преди 8 години
Сутринта в най-големият трафик бяха застанали 3 коли вътре в колелото, за да снимат репортажи за задръстването и ремонтните дейности. Хвала на такива мозъци!!!
4
3
 
15
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Само не продавайте паветата те са историята на града и не случайно ги изкупуват в Германия Австрия Унгария Италия и други европейски държави!Те нямат токсичност като асфалта и правилното подреждане пести скъпите ремонти от кратери по асфалтирането и скъпата механизация !!!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да си пусна видеота, но гледам, че всички снимки са направени от земята. Притеснявам се да се е повредил дрона. Или да не са го цепнали снайперистите от НСО.
2
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 8 години
Вижте Сливница, Ботев, К. Величков и Гешов, там е задръстването, хората заобикалят като чуят за ремонти...
1
21
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
АБЕ ТЕЗИ КАДРИ ОТ ЕВРОПА ЛИ СА ИЛИ ОТ РУСИЯ ?! КАКВИ СА ТЕЗИ КАЛДЪРЪМЕНИ УЛИЦИ / С ПАВЕТА/ СЯКАШ ЖИВЕЕТЕ В МИНАЛОТО ,ПРЕДИ 500 Г. ! ДА ВЗЕМЕТЕ ДА СИ ПОДОБРИТЕ СЪСТОЯНИЕТО НА УЛИЦИТЕ ,ДА ПРИЛИЧАТ НА ЕВРОПЕЙСКИ !