Тапите около "Руски паметник" – митове и легенди

Ремонтите все още не пречат на движението. Видео и снимки
Обновена: 10 юни 2015 14:18 | 10 юни 2015 12:54,
45

Снимка: Dnes.bg

Днес започна мащабната реконструкция на "Руски паметник" в София. В проекта се предвижда да бъде асфалтирано кръговото около паметника, а локалните платна да запазят настилката си от павета.

Трасето на трамвай №5 също ще бъде променено, като релсите ще бъдат преместени на старото им място - от страната на булевард "Скобелев". В момента там има следи от релси, но този участък е превърнат в паркинг. С тази промяна трамваят ще излезе и от без това натоварено кръгово движение.

Предполагаше се, че със започването на ремонта ще се образуват и неприятни тапи. От Dnes.bg решихме да проверим какво е положението след стартирането на реконструкцията. Качваме се на трамвай №5 и още в началото питаме ватманката дали има промени в курса на трамвая. За момента нямало никаква промяна, в по-късен етап щяло да има, но за днес всичко си е по старому.

Още по темата

На спирка "Руски паметник" изненадващо всичко е спокойно. Има трафик, но движението се извършва нормално. Реконструкцията е започнала, но за момента тя засяга само едната лента на бул. "Скобелев" в посока бул. "Ал. Стамболийски" и в другото платно се извършва двупосочно движение. То затруднява малко движението, но няма тапи и гневни водачи.

Изглежда, че заради предупрежденията в медиите, хората са решили да пропуснат това кръстовище тази сутрин, за да избегнат евентуално задръстване. Този страх обикновено само премества тапите на други места в столицата. Подобно мнение изразява и работник, който се занимава с ремонтните дейности по проекта.

"Днес движението е много спокойно. Няма голяма промяна в движението. Само тролеите са спрени", разказа ни той.

По улиците минават много пешеходци, които с любопитство поглеждат към заграденото пространство от към бул. "Скобелев".

"Нямам представа какво правят тука. Чух по радиото и телевизията, че ще има ремонт и че спират тролей №1 и №5, сигурно и №7 го няма. Нещо голямо ще правят, ама не се знае какво", коментира възрастен мъж.

Таксиметров шофьор също е учуден, че няма тапи. Разбира се, от всички той е най-добре запознат със ситуацията. Знае, че ще има ремонти по канализацията и че ще местят трамвая. Казва, че ремонтът ще е до август и прогнозира големи задръствания. По думите му хората са се стреснали от предупрежденията и затова днес не минават от тук.

"Ще мине, ще го изтърпим. Щом е за добро!", завършва той и потегля, защото се е появила клиентка.

Вижте пътната обстановка във видеото. Да ѝ се порадваме, преди да започнат същинските ремонти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 8 години
До АнонименЗа още нещо да помърморите? Нямате си друга работа или сте от тези дето сутрин се сърдят на себе си, а вечер - на другите!
32
1
 
7
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Ама аз не мога да разбера какъв точно ни е на нас българите проблема,всъщност май съм го разбрал-няма по прости и ограничени(зависими) хора от нас...Слушам на сутрешния блок на БТВ изпратен репортер на въпросното мястото:Нечувана суматоха,пресъздаване на едни батални сцени,грандиозни задръствания,лаене,пенене,лиги по микрофона.....точно след 3 мин бях на въпросното кръгово(аз нищо от казаното не видях)....тоя народ какво точно иска?То по тоя паваж там пеш да го пуснеш някой трудно ходи...
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И също така, как не се намери някаква партия на "Зелените", която да сади дървета покрай релсите? Преди 2008 имаше едни големи кичести дървета, които изолираха малко трамваите. Изкорениха ги и засадиха някакви кекави фиданки, от които се прихвана по 1 от 3 бройки. И последно не ме кефи как района е към община Красно село, където има още 8 квартала и то при кмет и администрация, на които не им стига акъла да оправят дори и един.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И от похарчените не-знам-колко-милиона, за справяне с шума предвижда ли се нещо друго, освен трева върху чакъла на релсите? Това е най-големиоят проблем на жителите там - тези с колите минават сутрин/вечер за работа и се спасяват, а живущите са тероризирани денонощно. И кога ще сменят тези ковчези трамваите 4 и 5 с новички?
29
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 8 години
Изпитвам искрено презрение към ***, на които единственото им постижение в живота е къде да се родили.
28
2
 
5
 
! Отговори
мда преди 8 години
:) чета коментари за "гетата" и се чувствам странно като обитател на провинция Ляолин... Онзи ден бях на майка ми на гости на терасата и, на малко ягоди и череши... 75м2 на 10етаж шезлонг, тента, кашпи-туя и мнго други зеленини дето не им знам имената. Вижда се Стара планина, Люлин, Витоша част (южното изложение е най-малко) а вечер диодното осветление и светлините на града... Макар че го оприличават на гето усещането си беше супер.. Едните комшиите имат и джакузи а другите нещо като мини голф.
27
6
 
3
 
! Отговори
някой преди 8 години
до 29: прав си, столичани не живеят в "гетата" Люлин и Дружба, истинските столичани живеят в гетата Надежда и Овча купел.
26
16
 
2
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Da se maxne pametnik na okupatori!Da se slozi pametnika na Turski Vojnik Drugar i Spasitel na BG!
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я *** знам бе, скакалец !
24
12
 
9
 
! Отговори
психолог преди 8 години
Браво другари неграмотни и без имотни . Преди 9.09.1944 г. най бедните и неграмотни слоеве от населението са обичали БКП , защото щяло всичко според тях да е безплатно . Айде чао и чакайте светлото бъдеще , а нормалните хора ще живеят в настоящето .
23
9
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
само ЦСКА !!!!
22
11
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
до "анализатор" ,може да си прав , ама цяла България живееше много по добре , въпреки Живков.Дори и той не можа да направи това , което направиха сегашните политически ***.
21
11
 
23
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Всъщност, центърът на София е проектиран по виенски образец, но от български архитекти изцяло. Относно гетата (Дружба, Люлин, Обеля и подобни гнусотии)- това са блокове за работническата класа. Едно 80% от населението по тези квартали се състои или в пришълци от провинцията. Човек, който живее в София от поколения, е рядкост да има жилище там поради обясними причини. Действително подобни блокове има в цял свят, но не ги населяват такива *** и изглеждат по прекрасен начин.
20
12
 
3
 
! Отговори
Народа асфалт не яде преди 8 години
До До 23 - не ги даваняма значение че са от еврофондове, пак ги дават всичките на София, а на другите градове нищо не дават.
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво , когато червените *** пищят за щяло и нещяло е добре за цяла България. Защо ли , ами вие си знаете .
18
3
 
5
 
! Отговори
Жоре- Ботунец преди 8 години
До Уменми ко да пише руски паметник си пише
17
1
 
5
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Така по лесно ще прочетете какво пише на ПАМЕТНИКА,...а някой да ми каже какво пише,,,,?
16
17
 
3
 
! Отговори
Народа асфалт не яде преди 8 години
Хората нямат какво да ядът а тез в София пак заградили и пак асфалт ше слагат. София нее България г-да управляващи, не може всичките пари само на София да са давът.
15
6
 
5
 
! Отговори
Гневен водач-таксист преди 8 години
Аве спирвайте ги тея ремонти че пречът на бизнеса аман вече
14
9
 
5
 
! Отговори
бай... преди 8 години
До историк-анализаторТролче, почини си малко. Много се напрягаш.