Младост, "Малинов", мор, мъка, мрънкане...

Ремонтите не секват, метро има, пътища – няма
Обновена: 5 авг 2015 11:36 | 5 авг 2015 11:35,
97

Снимка: Dnes.bg

Метрото до Бизнес парка в "Младост" 4 вече е факт, но "Малинов" из Младост – не. Булевардът е в ремонт от месеци и краят му сякаш се не вижда.

От Столичната община ни обещават, че скоро, живеещите в квартала, ще си отдъхнат и ще подкарат колите си без пътни строители да им объркват плановете.

Още по темата

Какво ни обещават от септември: булевард с шест ленти, нови тротоари, осветление и озеленяване.

Но какво е сега, през август: разкъртено дясно платно от ХМС до Била, което предизвиква километрично задръстване в посока "Младост", а и към Летище София. Сутрин и вечер - неспирно трафик шоу.

Но пък от септември живеещите в квартала ще си имат съвсем нова екстра – нова част на "Малинов", по която в момента кипят усилени ремонти. Отсечката тръгва от новичката метростанция "Балан" и ще стига до южната дъга на Околовръстното.

И макар юлските жеги да морят строителите, работите там са напреднали доста – асфалтират ударно, слагат се и тротоари. Друг е въпросът как полагат плочките – върху пясък, без цимент. После знаем – пропадат. Пък и кой инженерен гений продължава да настоява шахтите да са по средата на пътя?

Остава и въпросът, защо тази отсечка (1,5 км ) не беше направена и пусната, заедно с метрото.

Но да спрем с мрънкането – след като бул. "Александър Малинов" беше затварян и разкопаван вече няколко пъти заради строежа на метрото – скоро от "Цариградско шосе" до околовръстния път ще има новоасфалтирана 3,5-километрова отсечка с по 3 ленти в посока. Докога ли? Докато тръгне метрото към Околовръстното, например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Ник преди 8 години
Все ще се намери накой да се олаква. Ремонтите по Малинов са нещо хубаво. С цялото ми уважение все пак би написал, че има много гнили ябълки. Според ПУП за Младост, който не би трябвало да се нарушава ( sofia-agk/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=26 ), Малинов трябваше да е на 2 нива. Това се промени в движение поради бързането при изграждането на Метрото. Всъщност Метрото е причина и за безумното кръстовище на Сахаров в близост до моста към Дтрвеница. Кой разрешава?
70
0
 
2
 
! Отговори
Ок преди 8 години
Страхотен булевард. За съжаление София продължава да се пълни с автомобили и ако не се прави новмото трасе между Балан и Бизнес парка тапта ще се премести там. Така, че навреме се прави, а важното е, че вече приключва. Като минах по новия участък и асфолта и тротоарите, които са почти готови ми харасаха. Дано на повече места се прави по този начин.
69
0
 
3
 
! Отговори
az преди 8 години
Булевардът е пуснат!!! Това се вика греда, авторе!
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти е готово - аз това виждам.
67
3
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
Хаха много точно : "бордюрите да тръгнат сами по платното след първият дъжд." Затова за основа се слага пясък, за да е паянтово и догодина пак нови плочи, пак пари, и пак нов джип за шефчето на строителната фирма.
66
2
 
5
 
! Отговори
Павел Марчев преди 8 години
Може да има здрави задръствания, временните трасета да създават конфликти между шофьорите, спирките на Градския Транспорт, да не са преместени, за да пречат и те, но за сметка на това ще го направят толкова добре с технологии непознати никъде по света, за да го изкърпят скоро пак, а бордюрите да тръгнат сами по платното след първият дъжд.
65
2
 
4
 
! Отговори
Redimag преди 8 години
За основа се слага пясък с цимент, на сухо. После се изравнява, нивелира и се редят плочите! Ами четете преди да пишете глупости!
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен
63
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадост си е гадост. Там не стъпвам!
62
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
Alo Zlatko tova za plo4kite go iztrii 4e se izlagsh mng.... Plo4ite propadat ot neuplatnena usnova a ne ot cimenta... Ciment nikade ne se slaga pod paveta i plo4i dori i Tirove da vurvqt otgore
61
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля , другарите от БСП да не се обаждат , защото асфалт не се яде. Тази опорна точка е на Позитано 20 и всички въпроси там .
60
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изпий си хапчетата! Хората мрънкат просто защото у БГ не се извършват ремонтите адекватно и в нормални срокове, с нормални темпове и еспедитивност, а за качеството да не говорим! Не са планирани ОК и се рови разравя и доразравя вече заровеното!!! Е ТЕ ТОВА Е ПРОВЛЕМЪТ!!!!
59
4
 
7
 
! Отговори
мда преди 8 години
Искам още повече!!! ремонти тапи задръствани от всичко по много. Ще го изтърпя както и глупавите коментари и мрънкане срещу ремонтите, но поне позле ще читаво а мрънкащите ще млъкнат...
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Метрото - свлачище в района на Лидло, Хемус, второ влачище пред ЧерниВръх, трето свлачище десетин метра надолу......
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха полагали плочките върху пясък, без цимент, еййнакрая сигурно ще вземат и да ги засипят с пясък :))
56
3
 
14
 
! Отговори
Стеф преди 8 години
Айде бе. Младост ако се оплаче от нещо с две метро линии и ремонтирани булеварди, тогава какво да кажат кварталите, които нямат никакво метро и никакви булеварди...
55
2
 
2
 
! Отговори
?елтак в Ав?тралия преди 8 години
Ти ?и гоУема ?мешка ***, някой ден можеш и да видиш Ав?тралия по ТВ-то от ?ливен?кия...
54
0
 
0
 
! Отговори
всезнаещ преди 8 години
До Знаещами виж ти ако има предвид първо циментова основа..... та после пясък отгоре - дали да вземат да пробват и току виж спазили нормалната практика (какви бани какви пет лева)
53
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Картофка се захвана с 6 големи ремонта за да гепят с Мъдреца на мъдреците от Б.....Бантусран. Колко ще си делнат само те си знаят. А за Диаманта са гепили и самозабравили. Догодина започват ремонтите а след това ремонтите на ремонтите. Нали плаща народа а не те. Няма такава община като софийската, толкова крадлива и лъжлива. Как искате София да е добре като се управлява от милионери? Те си гледат колко ще се откраднат и все не им стига.
52
10
 
7
 
! Отговори
мда преди 8 години
АЗ искам още повече "тапи" ремонти и "неудобства". Колкото повече толкова по-добре... Ще изтърпя неудобствата както и мрънбкането на всички дето пишат