Неделни шпаги: Толерират ли Дяков и Моци?

Има ли специално отношение към двамата футболисти
34

Моци и Дяков са с етикет Богопомазани от БФС. Снимка: Булфото
Добрите играчи винаги са трън в очите. Снимка: Булфото

Общо гласували: 226
Моци и Дяков са с етикет Богопомазани от БФС
87%
Добрите играчи винаги са трън в очите
13%

Поведението на двама от лидерите на Лудогорец - Светослав Дяков и Козмин Моци, отдавна е в полезрението на феновете. Освен с футболните си качества те често влизат в полезрението си с грубите си изяви. Често оставяни без никакви последствия. Това дразни феновете, но пък "кучето си лае, керванът си върви". Всъщност толерирани ли са двамата футболисти? В "Неделни шпаги" кръстосват мнения Красимир Ангелов и Александър Попов.

Моци и Дяков са с етикет "Богопомазани от БФС". Александър Попов, Dnes.bg

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков и румънският защитник Козмин Моци са две от фигурите, които са с най-голям принос за европейските успехи на отбора. Но във вътрешното първенство негласно са сложени на някакъв измислен пиедестал и създават чувството, че са недосегаеми.

Дяков в почти всеки мач от А група е на ръба на червения картон още през първото полувреме, но дори когато е за гонене се разминава с някой и друг жълт в края на мача. Като капитан той има право да разговаря със съдията, но ако се загледате внимателно при него диалозите не се получават - най-често поучава реферите, вдига ръце на невинен или ехидно се подсмихва на всяко отсъждане във вреда на разградски тим. Миналото първенство наплю Стойчев от Левски и трябваше да има недоволство във футболните среди, за да последва някакво наказание. Но Дяков плю на себе си и колкото да се извинява - с поведението си на терена и толерирането от страна на съдиите уверено върви надолу. Всеки запалянко извън сградата на БФС и стадиона в Разград е наясно, че го играе богопомазан. И това си проличава в мачовете с националния и клубния отбор на европейска сцена. Там прошка няма и ако е за жълт картон в 5-тата минута му се вдига тогава. А ако е за гонене - съдиите не се колебаят.

Още по-смешна е ситуацията с Моци, който заради един гол бе превърнат в легенда, вдигнаха и трибуна с неговото име. Това си е решение на собственика на клуба Кирил Домусчиев, но след издигането му в йерархията Моци реши, че в България всичко му е позволено. Нали всички помните бойните му умения срещу Николич от ЦСКА, за които ако не бяха "ревнали" феновете щеше да си остане без никакви последствия. Всъщност, Моци показа среден пръст на родния футбол в Ловеч, но и там футболистът отнесе по-голямо наказание от клуба си, отколкото от Дисциплинарната комисия. Миналата седмица Козмин шамароса и Боби Цонев от Левски, за по-сигурно - на два пъти в едно единоборство. Съдията с благозвучен прякор Сватбата обаче не видя нищо нередно и дори и картон не показва. Как реферите никога не виждат бойните умения на Моци остава загадка. В БФС пък палят свещи дежурния делегат да не е описал нищо в доклада, за да имат с какво да си измият ръцете.

"Мечешката" услуга към двамата футболисти обаче рефлектира лошо към Лудогорец. И без писмени доказателства всеки фен е убеден, че отбора се побутва сериозно на домашна сцена. Което води до Милсами, но сме свикнали шефовете да не се вглеждат в провалите. В същото положение през годините бяха и Левски, и ЦСКА, и Литекс. В зависимост кой е имал пари и влияние в БФС. Сега е Домусчиев, утре ще е друг, а феновете все повече ще се убеждават, че вътрешното първенство е цирк. 

Добрите играчи винаги са трън в очите. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Мине се немине някой друг мач и Дяков и Моци отново попадат в устата на фенове и журналисти. Играели грубо, държали се надменно, позволявали си много... И някак на задна позиция остава очевидното, че двамата, плюс още един-двама свои колеги, са гръбнака на успехите на Лудогорец в последните няколко години. А и оттам на целия ни клубен футбол в Европа.

Да, факт е, че Дяков на моменти играе по-грубо, просто такъв му е стилът. А и позицията. Факт е и че Моци на няколко пъти си изтърва нервите, което не е добре за играч с неговия статут. Но когато прекалят, двамата си получават наказанията. Българският национал си получи заслуженото за плюнката по Борислав Стойчев в мача срещу Левски преди година. И след това се извини за постъпката си. Нещо, което впрочем, колко футболисти биха направили? Моци също бе наказан за случая от април с Николич, макар че съдията на срещата не санкционира румънеца на терена.

Истината е, че силните отбори винаги са се ползвали с известен съдийски комфорт. Днес това е Лудогорец, преди време бяха Левски, ЦСКА, Литекс... Утре може и да е някой нов отбор. Може би това в някаква степен улеснява играта на Дяков и Моци например, но те в никакъв случай не са галени синчета на съдиите или БФС.

Всъщност Моци вероятно бе толериран само в едно – в това, че собствениците на тима кръстиха на него новата трибуна на стадиона в Разград. Но това си е тяхно решение, пък и румънеца си го заслужи в голяма степен след епичния мач срещу Стяуа, който го превърна в легенда за тима на Лудогорец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
До SashoМомче, това беше шифър. Прочети и ще видиш, че Левски завърши на второ място на седем точки от ЦСКА. Прочети "Тайнтата на шифъра"
17
1
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Това са едни от най-толерираните грубияни в българското първенство. А що се отнася за великият Моци ако си спомняте "паметния" мач със Стяуа, ако не беше, мисля, Вандерсон да вкара страхотен гол извън очертанията на наказателното поле за 1:0 в продължението на второто полувреме на мача или ако Стоянов не беше направил дузпата, а просто оставил румънския нападател да го заобиколи и вкара на празна врата никой нямаше да знае за "титана" Моци.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-толерирани са били винаги грубияните от левски! на последния мач с Лудогорец на б.цонев бе спестено изгонване на два пъти! "достоен наследник" на гаджеф и др.
15
3
 
5
 
! Отговори
Деян преди 8 години
До SashoЯ пак? Кой е отбора на всяка власт? Да не би да имаш в предвид този, който си срути стадиона в навечерието на 100 годишнината, защото му беше обещан мастит спонсор? Или този, на който държавата строи трибуни и после им ги дава за стопанисване? Или този с наложен спонсор свише? Побеждавали сте ЦСКА със 7:2, но това не прави прави велики. За великите победата е просто поредна, за вас е спомен от миналото, който прави настоящето и бъдещето ви да изглеждат мрачни. Утеха ви е да злорадстват
14
2
 
5
 
! Отговори
ALEKSI SOKACHEV преди 8 години
KOZMIN MOCI SPASQVAAAAAAAAAAAAAAAA....AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAOFA(@&^$&^@#@$*(MOCIMOCIMOCIMOCIMOCIIIIIIIIIIII!!!
13
12
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Левски е отбора на българския народ, а ЦСКА комунисти и отбора на всяка власт.
12
7
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Съставът на ЦСКА е пълен със звезди. Още във втората минута Петър Жеков открива за червените и трибуните очакват погром над Левски. Става точно обратното. Геният на Георги Аспарухов и Сашо Костов осигурява историческата победа със 7:2. .Червените, които година по-рано играят първия си полуфинал в турнира за Купата на европейските шампиони, излизат с невероятно високо самочувствие, надменни, и подкрепени от множество офицери от БНА на трибуните. .
11
6
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
17 ноември, 1968 година ЦСКА -Левски 2:7 Драмата настъпва два месеца след мача. ЦК на БКП е объркан, след като дори Би Би Си отбелязва успеха на Левски с думите: Отборът на народа победи отбора на властта със 7:2. Тези думи принуждават властта да предприеме мерки. През януари следващата година Левски е поставен под шапката на Народната милиция...
10
7
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Левски е отбора на народа, ЦСКА са комунистиPosted on октомври Днес ESPN официално заяви, че Левски е отбора на българския народ, а нарече ЦСКА комунисти и отбора на всяка власт.Ето и оригиналната новина:With its roots in the 1940s, many see Bulgarias Eternal Derby as the biggest rivalry in the Balkan region: CSKA, founded as the Communist army team and associated with the rich, against Levski, seen as the team of the people.
9
3
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Знаете, че преди победата на Деветосептемврийската революция във спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашиски елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Времето беше такова. Затова създадохме нашия ЦСКА. И в спорта ЦСКА постигна много. Това не беше грешка.
8
3
 
2
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Въпрос - сега, след 10-ти Ноември, много се говори за намесата от Ваша страна и от страна на други ръководни кадри от БКП в българския спорт и по-специално във връзка с привилигированото положение на ЦСКА. Не смятата ли, че тази намеса беше погрешна?ген. Джуров:- В никакъв случай. Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт.
7
3
 
1
 
! Отговори
с преди 8 години
Псуват Бойко заради ЦСКА, не заради това, че е национален предател и антибългарин. Уважение само сред своите могат да срещнат с това.
6
4
 
6
 
! Отговори
нафта преди 8 години
Аз съм от Бургас, баща ми ме водеше на мачове на Нафтата, той бачкаше в Нефтохима, но в момента ЦСКА са ми много симпатични. При такова мощно скандиране срещу мутрата Бойко Борисов, няма как да не симпатизирам на този клуб и неговите привърженици.Желая им успех, и да се върнат в А група, а и ние, и да мерим сили на най-високо ниво.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, толерират ги. Твърде, прекалено много! Особено румънския ***. Спаси там 2 дузпи и го направихте (вие- медиите) национален герой едва ли не...
4
1
 
26
 
! Отговори
'човечевски преди 8 години
ТАКЪВ ГРУБ ФУТБОЛ НЕ СЕ ИГРАЕ НИКЪДЕ...НА ВСЕКИ 2 МИНУТИ ПО ЕДНО НАРУШЕНИЕ ЗА КАРТОН......АКО СЕ СВИРИ ПО ПРАВИЛАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОНЯТ ИГРАЧИТЕ, ТРЕНЬОРИТЕ А ДАЖЕ И ПУБЛИКАТА......T
3
0
 
12
 
! Отговори
до Варги преди 8 години
Никой не те упълномощавал да го правиш, нито някой ти е искал помощта. Помощ се дава само на този, който я иска. Н а сила не се помага. Аз лично не съм народа и не искам ти да ми предпазваш. Опазил ме Бог шиз да ме предпазва.
2
5
 
14
 
! Отговори
До Варги преди 8 години
Свободен си да не се занимаваш и да напуснеш статията, а дори и сайта.
1
5
 
24
 
! Отговори
7:1 преди 8 години
Oт цялата статия личи едно: Селянина си е селянин където и срещу когото да играе !