Радост на "Руски паметник": Асфалт, клаксони и нови знаци

Защо обаче от едната страна тревата е зелена, а от другата – жълта?
Обновена: 21 авг 2015 20:50 | 21 авг 2015 16:24,
85

Снимка: Dnes.bg

Паветата на кръговото на пл. "Руски паметник" вече са в историята. Ден, след като бе пуснато движението, шофьори на леки автомобили, тролейбуси и трамваи влязоха в новоасфалтираната "въртележка", която е с нова организация на движение.

Тук-там се чуваха клаксони, тъй като предимството в кръговото движение винаги е под въпрос за някои шофьори. Любопитни граждани се спираха да погледат новата придобивка и умуваха над новата организация на движението, за която има и предупредителен знак.

Тъй като по новите зелени релси минават непрестанно трамваи на няколко минути, се налага шофьорите от към бул. "Скобелев" да изчакват мотрисите, за да се включат в кръговото. Там има и пешеходна пътека, която допълнително забавя водачите.

Още по темата

"Не знам за красотата, но е важно да е практично. Едно време имаше много повече място колите да се наредят и да влязат в кръговото. Трамваят минаваше от другата страна", разказа ни случаен минувач. Въпреки това той заключи оптимистично, че времето ще покаже ефективността на обновеното кръстовище.

И наистина заради лек технически проблем, който спря движението на трамваите, само за няколко минути се образува малко задръстване. По бул. "Скобелев" се нароиха коли, които искаха да влязат във въртележката, но трамваите бяха препречили пътя им. За щастие проблемът беше решен бързо и движението се нормализира с малко търпение от страна на водачите

Голям интерес има и към тучната трева, която на места не е съвсем тучна. Хората се спират и оглеждат новото зелено трасе. Оказа се, че не само трамваят "гази" тревицата, а и някои хора минават през нея, озъртайки се. Други обаче я заобикалят внимателно.

Интересно е, че тревната "дъга" от страната на "Македония" изглежда свежа и зелена. От страната на бул. "Тотлебен" обаче тя на места е по-скоро в жълто-кафявата гама.

Радост на "Руски паметник": Асфалт, клаксони и нови знаци

Поставената трева уж е една и съща. Резултатът обаче е различен, въпреки че второто трасе бе застлано по-късно. На какво се дължи тази разлика, не се знае. Изглежда не е виновен дъждът, тъй като другата "полянка" за трамваите изглежда съвсем росна.

Вижте повече за новата придобивка на столичани във видеото ни:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
БОНО ШКОДРОВ преди 8 години
ГАРАНЦИОННИТЕСРОКОВЕ...НА ДРУГАРИТЕ... КОМУНИСТИТЕ И ФАШИСТИТЕ ...Е ИЗТЕКЪЛ!НЯМА ГИ СТАЛИН И ХИТЛЕР.....НОВА ЗАЯВКА: ВЛ.ПУТИН!А ЧТО ДЕЛАТ СЕЙЧАС!СЕ ПИТАТ ХОРАТАНА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ!?
46
5
 
8
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
Много ме кефи как троловете си намират тема да хейтват винаги :DБарем една катастрофа да беше станала в кръговото, някой инцидент с пешеходец или поне запушена шахта да имаше да има за какво да се захванат, ами то... като няма... какво ще правим сега... ужас! Ще обсъждаме изгорелите чимове трева! Да се разоре с фадроми цялото кръгово! За нищо не става! Виновниците в затвора и да върнат парите!
45
8
 
3
 
! Отговори
БОНО ШКОДРОВ преди 8 години
НАВСЯКЪДЕ ,РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯЕ ЗАСЯТА ОТ ПЕАМИТНИЦИ И АГЕНТИ НА РУСИЯ !ЗАСЯТА Е ОТ КОМУНИСТИС ЧЕРВЕХНА ЖАРЕЩА КОПРИВАКОЯТО, И С ПАТЕРИЦИ НЕ УВЕХВА!
44
4
 
5
 
! Отговори
Срамота преди 8 години
С тия изгорели чимове някой си прави гушка. А и по магистралите картинката с озеленяването е същата
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 61Ще ти задам само един въпрос - като си толкова "софиянец" с какъв регистрационен номер ти е собствения автомобил (ако имаш такъв, разбира се, а не са ти "дали" служебен, че то и това ви се "полага")
42
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямо едене на асфалт ще пада, нема да има вече гладни!
41
5
 
12
 
! Отговори
антверпен преди 8 години
Тия наши управници през ден са в Брюксел, ами да се огледат как се прави. Много дефекти забелязах на снимките, и обекта е недовършен, псевдо велосипедна алея. Но все пак е крачка напред, за което аплодисменти. С тия темпове никога няма да сме като западняците. Време е за промени и да си запазим държавата, мюслетата идват.
40
14
 
22
 
! Отговори
Rejep преди 8 години
И ремонтът на един булевард е главна новина в един от най-четените онлайин вестници в БГ...Такава пропаганда нямаше и по времето на Бай Тошо. То бива бива четки и пропаганда, ама тва вашето няма граници! Спрете се бе хора...Защо не направите някое разследване за корупционните схеми чрез които властта ограбва България? Защо сте толкова сервилни и безгръбначни?
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАбе пак философтсване :) имали сме си били ама такива или онакива "убавци са ни прецакали" :) все едно питаш кой ми с..а в гащите :) Казах ти вече ако бяхте толкова умни кадърни и тн или познавате някой такъв издигнете го иначе останалото е някакво безсмислено повторение ;)
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Софиянец-социологЕ какъв социолог си, когато според теб освен ГЕРБ и БСП няма други партии и политици. Да не свириш на тъпан?
37
19
 
11
 
! Отговори
Софиянец-социолог преди 8 години
Селяните били избрали Фандъкова , простите били избрали Борисов . Ало сложните червени *** , когато гласуваш за БСП си умен и добър иначе не си . С тази агитация ГЕРБ ще получи над 60 % доверие .
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До хахаАз пък имам предвид, че преди си бяхме избрали подходящия Кмет, но за съжаление, вече е невъзможно да се случи, поради простата причина, че такива убавци, като теб сте мнозинство и си избирате същите убавци като вас... Желев ни изигра възможно най-кофти номера...
35
14
 
11
 
! Отговори
Кретен преди 8 години
Защо тревата била зелена или жълта.Това ли е най-важното?
34
13
 
5
 
! Отговори
хаха преди 8 години
До АнонименАз има правото да гласувам за кмет на София по адресна регистрация :) ако ще и от Марс да съм все тая :) Както казах обиди и квалификации не печелят избори ;) ако познавате някой по кадърен издигнете го хахах
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До hahaТова "от тука" - от някое самоковско село ли означава, или какво?
32
11
 
13
 
! Отговори
haha преди 8 години
аййдеее каква активизация :) Фъндъкова такава онакава и тн... кой я бил избирал, какво не била направила и тн... Ами ако можете или познавате някой, който ще се справи по добре издигнете го и ходете на избори :) останалите дето сме си от тука и си я харесваме ще си я избираме. Докато не спечелите избори в София всичките неща които говорите са доста кухо звучащи;)
31
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СофиянецТака, както слагаш София и "модерен Европейски град" в едно изречение, започвам да се съмнявам в правилната употреба на името, което си си избрал. И какво, по-точно направи Боко за метрото, което беше размразено и планирано в днешния му вид при един друг кмет преди него - резна му лентичката ли? Така наречените от теб "булеварди" са виждали и по-добра настилка от тези къдрави "дунавски вълни". Виж, за гетата, събрали половин България, съм напълно съгласен с теб.
30
1
 
8
 
! Отговори
да не се предаваме преди 8 години
Да пробваме с гъби да съживим кръговото ....
29
4
 
14
 
! Отговори
Havry Pen преди 8 години
Фъндък, КАКВО СТАНА С РЕМОНТА НА ДОНДУКОВ????
28
11
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 8 години
Виждал съм в Германия хора , които знаят какво пишат по форумите , а не като тебе червен и *** червен *** . Вземи лейката и марш да поливаш тревата , защото за друго не ставаш .