Българските плажове – фин пясък или билет до аптеката?

Попитахме читателите на Dnes.bg какво мислят за плажовете ни
2 сеп 2015 19:31,
54
Българските плажове – фин пясък или билет до аптеката?
Лозенец при ''Код Кафяво'' Снимка: архив, Булфото

Българското черноморие – алкохолен туризъм и дъх на канализация или нежен пясък и добро обслужване?

Хотелиерите всъщност ни обещават чисти плажове с фин пясък, а в крайна сметка получаваме смес от пясък и фасове. Обещаната чиста вода пък май е манджа с фекалии.

На Лозенец обявиха ''Код Кафяво'' и забраниха на летовниците да се къпят в кафявите води на Черно море. А днес пък стана ясно, че из аптеките в курорта много се харчели препаратите против диария. Защо ли? Сигурно не искат да гледат морето през прозореца.

Чисти ли са българските плажове? С този въпрос се обърнахме в анкетата към читателите на Dnes.bg. И тежката дума на гласувалите вече е ясна.

От отзовалите се близо 2500 човека, 12% ни отговориха, че им е скъпо, пък и не знаели как изглеждат родните плажове. Уви, не става ясно знаят ли как изглеждат другите плажове.

Над една трета (34%) обаче отсичат – с остарели пречиствателни станции ни очакват само фекалии. Явно и те се чудят къде са отишли над 1 млрд. евро за пречиствателни станции.

Най-много пък от гласувалите (42%) са категорични в мнението си за българските плажове и смятат, че са отвратителни. Не им пукало, но и не ходели на море у нас.

Но има и оптимисти – 6% смятат, че случаят с ''Код Кафяво'' на Лозенец бил единичен и изолиран случай.

А 6% от читателите ни пък смятат, че плажовете ни са прекрасни. Остава да ги питаме къде точно ходят?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
25
 
! Отговори
Пенка преди 8 години
В Созопол съм , плаж Харманите.Чадър+ 2 шезлонга - 20 лв.Плажът не се чисти - фасове и стъкла в изобилие! За какво се събира такса , честно незнам...Иначе не сме стигали до аптеката.До там можеш да стигнеш по-скоро от обяд в заведенията наоколо..
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пфу, и аз си преебах здравето кат ходих преди седмица на море, да го *** :)Догодина или Турция иил Гърция !!!
18
3
 
5
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Всичко има и добра страна - след този сезон повечето ни сънародници осъзнаха, че шезлонг от магазина струва 83-200лв, и цената на Лопедиум е нищо сравнение със срама :-). Една бизнес идея - за сезон 2016 шапките за плуване ще са хит... Особено тия с антибактериално покритие.
17
2
 
23
 
! Отговори
я преди 8 години
Проблема е,че старите пречиствателни станции са правени за определен капацитет хотели с конкретен брой туристи,които могат да бъдат настанени в тях. Презастрояването,увеличения брой туристи и ниския капацитет на станциите,плюс стари пречиствателни станции води до фекалии във водата, диарии, лекарства и т.н.Затова въпроса е лишен от смисъл.Първо е по-скъпо,второ-мръсно,трето-връщаш се болен,заплащането на шезлонги и чадъри -от този безценен фекалиен рай, единственото спасение е да не го посещаваш
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях на Камчия-руснаците ги нямаше.Егати кефа - не концесионен плаж , огромен , съблекални , душове.Така трябва да изглежда цялото черноморие.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето Фънки и Амебата пееха "Big shit river blues"
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм ходил на море от 2г. по финансови причина и не мога да споделя скорошно мнение, но едва ли нещо в тези 2г. се е променило в положителна посока имайки предвид какво се тиражира напоследък в пресата. Последните ми 3-4 морета бяха на Обзор, в началото беше спокойно градче с много голяма и свободна плажна ивица. С всяка година свободната ивица се намаляваше и дори да бяхме 10 човека имаш впечатление че плажа е пълен. Първоначално имаше свободна зона за волейбол, а после я превърнаха в бар.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е да се повтарят многократно впечатленията от нашето черноморие. Хубаво е да има все по-слаби сезони, докато т.нар. хотелиерски бранш не се сепне, па да вземе да задели някой лев и да оправи пречистването на отходните води! Срамота е!
12
6
 
15
 
! Отговори
оценител преди 8 години
С билет до аптека и точка.Не мислете,че когато вие гмуркате във водата представлява синьото море.По-точно вие всъщност гмуркате през голямата тоалетна дупка и се озовате насред пикнитяна и фикалиите.
11
4
 
28
 
! Отговори
хаха преди 8 години
българските плажове са идеално място за СПА-уринотерапия
10
1
 
31
 
! Отговори
цитат преди 8 години
дон МафиозоАлчни тарикати с две леви ръце съсипаха туризма!
9
1
 
20
 
! Отговори
йй преди 8 години
\Дъх на канализация
8
6
 
23
 
! Отговори
до нехотелиер преди 8 години
Кат са побили чадъри и настанили "шезлонги" за от 30 до 50 кинта дневно - ще чистят плажа всяка нощ.Както беше по времето на пробития соц.Компрендо?
7
14
 
18
 
! Отговори
Нехотелиер преди 8 години
Е какво са виновни хотелиерите, че хората си хвърлят фасовете по плажа? СПРЕТЕ ДА СИ ХВЪРЛЯТЕ ФАСОВЕТЕ *** ***!!! С малко дете човек 5 крачки не може да направи без да се наведе да махне фас от ръката на детето си...
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От анкетата виждам 6% "хотелиери" от Лозенец и 6% - от останалата част на Кафяво море.Хахахах.
5
4
 
30
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
На плажа на Златни пясъци,точно срещу х.Бонита видях бездомни *** улични кучета които серяха досами водата....и беше пълно с деца и почиващи! В бъдеще няма въобще да се замислям дали да ходя на"нашето"черноморие!....
4
3
 
15
 
! Отговори
Bambi преди 8 години
Бг плажовете са еко тоi химически тоалетни
3
4
 
22
 
! Отговори
Moрски преди 8 години
По северното черноморие има супер плажове,като започнем от Север на Юг, Крапец,Езерец,Русалка,Албена(най-добрия пясък),Обзор..
2
2
 
32
 
! Отговори
дон Мафиозо преди 8 години
Алчни тарикати с две леви ръце съсипаха туризма!
1
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано едно цунами да мине през Българското черноморие и да отнесе бетона и чадърите им, да изчисти всичко от мизерните и нагли бизнесмени.