Нов политически сезон – старата песен на нов глас

Българите не очакват позитивна промяна в НС, сочи анкета на Dnes.bg
14 сеп 2015 12:12, Красимир Ангелов
29
Нов политически сезон – старата песен на нов глас
Снимка: Булфото

Новият политически сезон започна с нови обещания, но по всички личи ще бъде белязан от предстоящите в края на октомври избори за местна власт. Дали те ще стабилизират или разклатят управляващата коалиция предстои да разберем, но преди това  Народното събрание трябва да приеме редица важни закони. Сред най-важните задачи са готвените промени в Конституцията в частта за съдебната власт.

Още по темата
В самото начало на новия политически сезон Dnes.bg попита своите читатели какво очакват да се случи през новия политически сезон.

Оказа се, че почти половината участвали в анкетата над 2 600 души (44%), определят казаното от парламентарната трибуна в първия работен ден на Народното събрание като празни обещания и "старата песен на нов глас". Други 30% пък допълват, че вече не вярват на чутото от парламента, защото България вече 25 години е в преход, а сме на евродъното.

17% от анкетираните определят случилото се просто като зрелище за народа, от което парите в крайна сметка отиват в джобовете на политиците.

За съжаление, оптимистите, че нещата постепенно се оправят и България ще върви напред, са едва 4% от анкетираните. Други 5% пък признават, че отдавна не се интересуват от политика.

Изводът: Българинът не е оптимист за новия политически сезон. А какво ще стане през него предстои да видим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ddd10 SIGURNO I BASHTA TI KRADE ZATOVA ZA TEB BALGARIA VARVI NAPRED.GLEDAI SI KRAGBITE,A NIE SHTE KRITIKUVAME.
14
1
 
3
 
! Отговори
chor gledka преди 8 години
suhi viara, nadejda i lubov
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще бъде проверено имотното състояние на депутати, министри и местна власт? От всички партии, без изключение.Пример - Делян Пеевски "изведнъж" декларира огромни придобивки (не че преди не бяха негови).
12
1
 
10
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
Законите приети в НС срещу работещите и плащащи данъци!!! НС работи за мутрите и ***!
11
1
 
4
 
! Отговори
shmengker преди 8 години
Za kolko vreme e taia kvota, kaza li mvr miniStar? Za dve petiletki ili kata den?
10
1
 
14
 
! Отговори
ддд преди 8 години
Какво ново???Вчера беше открит политическия "Биг Брадър". Видяхте и кои влязоха в къщата. За пръв път, обаче, видяхме лицето на Биг Бръдър - Негово Величество Краля от Банкя. Е, сега вече ние сме наред - да се правим, че не знаем сценария и да гласуваме....
9
15
 
4
 
! Отговори
ddd преди 8 години
В България много успели и можещи хора правят качеството на живот все по-високо, а страната се развива с бързи темпове. Има и някои вечно недоволни и некадърни хейтъри, които могат само да пишат по форумите, но те са прекалено малко и прекалено ***, за да осъзнаят, че България върви само напред.
8
2
 
20
 
! Отговори
кк преди 8 години
Утрото, е казал мъдрият Български народ, се познава от сутринта.Това, което направи ГЕРБ в Зала "Арена Армеец" и около нея, е връх на беззаконието в РБ. 1. Предизборната кампания започва на 25.09 - каква беше тая дандания вчера; 2. През цялото време ПРЕМИЕРА, забележете не Председателя на ПП ГЕРБ, даваше указания на кандидатите за кметове.Така, че не очаквам нищо ново, защото стремежът е "да спечелим", а не да оправим България. Тръгват, потъпквайки закона, така и ще вървят.Гласувай, Народе!!!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герберите стават все по-вредни за България.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що бе .Ето сега по предложение на Министър Горанов ще ни обложат с ОЩЕ С 2% ОБЩИНСКИ ДАНЪК. Да е честито на печелившите.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в рекордите на гинес беше записан най-големия куклен театър в светанарича се министерски съвет и президентсво на страната на глупците българиякоито си мислят че имат държава -- с известните световни марионетни куклипинокио от банкя, ирландската пастирка плювнева, отличнико цецко шестоапартаментов, рамаданчо клонинг, мигленка продажникова - има си и народно събрание а режисьорът - посланник от краваршингтонработи по нова пиеска написана в държавния департамент на сащ - а честито
4
1
 
10
 
! Отговори
gari преди 8 години
У нас всичко се цензурира,контролира,стопира...Например "Актуално" ако се изкажеш точно ,с нормални думи, без нецензорни изрази,но критикуваш властта - ЗАЧЕРКВАНЕ.Същото е и с ПИК.Май явно ни промиват мозъците,затова само чужди и ""вражески""/руски/ сайтове.Ние се ос-рах-ме от услужливост да не би да засегнем ръката дето ни бута в джоба парата.
3
1
 
11
 
! Отговори
Vaporman преди 8 години
Ако българите не започнат да стачкуват ,и да търсят промени най-вече в съдебната система, ще продължават да затъват още повече в мизерия. А може и да са станали мазохисти........
2
19
 
4
 
! Отговори
as преди 8 години
България върви напред и мрънкащите *** могат само да мрънкат.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, що няма социологически изследвания месец преди изборите?? Да не би Боко да е пропаднал с 15% надолу и всички социолози да се чудят как да стъкмят резултатите на Непобедимия??