Слаба държава, за нагъл пагон – няма закон

Кой им разреши на полицаите да блокират незаконно страната?
Обновена: 4 ное 2015 11:15 | 4 ное 2015 09:00, Александър Попов
421
Слаба държава, за нагъл пагон – няма закон
София бе блокирана от спонтанния протест на полицаите. Снимка: Булфото

Аз съм "За" протестите, когато исканията са важни. И без това ни се присмиват постоянно, че сме най-бедните в Европа, но и най-покорните. Питайте гърците какво мислят за нас и ще ви стане неудобно, че въобще водите този разговор.

Но това, което направиха полицаите снощи е незаконно, нагло и незачитащо всякакви права, които уж са призвани да спазват и налагат.

Още по темата

Всичко ескалира, след като униформените научиха от финансист №1 в държавата Владислав Горанов и от прекия им началник – МВР шефката Румяна Бъчварова, че в техен интерес ще бъдат орязани парите им при пенсиониране от 20 заплати до най-много 10, ще им намалят отпуските от 30 на 20 дни, служителите, които не са униформени полицаи, пък вече няма да получават 2% добавка за прослужено време към заплатата. Искат да махнат и други социални придобвки като безплатното пътуване в градския транспорт.

И се събраха "спонтанно" на протест, който се изроди. Много може да се спори дали е толкова спонтанно и неорганизирано. И как така спонтанно се блокира целия център на столицата, магистрала "Тракия" и най-важните проходи в страната?

Полицаите имат право да протестират за социалните си придобивки и трябва да протестират. Но си има законни начини, регламентирани.

Помислиха ли, че като блокират най-важните артерии на столицата и страната десетки хиляди загубиха време и пари? Ще ги възстановят ли полицаите от техните придобивки?

Помислиха ли, че затрудниха движението на линейки и застрашиха живота на болни хора, тъй като никой не бе предупреден, че центърът на София ще бъде затворен?

Помислиха ли, че в тази държава освен тях живеят и други хора с права?

Помислиха ли, че с демонстрацията на сила и неспазването на закона настройват обществото срещу тях?

Дали няма да поискат подкрепа от обществото за социалните си искания? А дали ще го получат?

Помислиха ли, че с действията си насърчават беззаконието, срещу което трябва да се борят?

Не, нямаше нищо такова. Просто една демонстрация за силата на пагона. Една прослойка, която се слави с най-много привилегии като професия в бедната ни държавица.

Искат подкрепа от обществото, но не беше далеч времето, когато пак на протести те биеха, ако се затвори някоя улица. Нали си спомняте окървавените глави и как ни убеждаваха, че е това е кетчуп. Защо тогава палките влизаха в действие срещу хора, които също мирно вървяха по булевардите да изкажат мнението си за управляващите? При това протестите бяха ясни, регламентирани и разрешени от общината. И всички столичани бяха наясно къде и какво ще бъде затворено.

Трябваше ли да има палки снощи срещу вас? Все тая, има една друга палка - обществената, която ще е разединена и няма да застане плътно зад вас. Заради наглостта да се поставяте над всички.

А протестите ви? Ами политиците отново ще ви използват за целите си. Едни ще леят помия срещу социалната политика на правителството, други ще използват момента да припомнят, че съществуват, може да се стигне до лесната смяна на вътрешния министър Румяна Бъчварова, която не може да се похвали с някакви особени успехи.

Полицаите протестират и за децата си, които искат да живеят днес. И ние имаме деца, и ние искаме нашите деца да растат тук. Но вчера вие станахте поредните, които показаха, че за някои в тази държава няма закони. Включително и заради такива като вас Терминал 2 продължава да е особено актуален и широко отворен.

Лъснахте дупето на една слаба държава, в която пагонът не зачита закона!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Цензурирахте думата г-л-у-п-а-к......свобода на словото. Ето, пак ми се доказва, че милата родина не заслужава нито грам любов нито каквато и да било саможертва.
252
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Всеки, който иска децата му да растат в България е ***. Наивен и прекалено страхлив или *** за да осъзнае, че тази страна никога няма да бъде това, което искате да бъде. Хората се разкарват и отварят врати за децата си, които не биха и сънували в Бг. Никой не казва, че е лесно-изобщо не е, но поне има реален шанс за постигане на нещо повече. Само най-заклетите патриоти ще останат там и за жалост те ще са тези, които ще страдат най-много от "любовта" на правителството или на полицията.
251
0
 
1
 
! Отговори
oops71 преди 8 години
До полицай за съжаление ти не си полицай а милиционер ако беше полицай щеше да разбереш какво казва Щирлиц - "За да бъдеш полицай,не е достатъчно да облечеш униформата,нужно е и още нещо...Въпросното "нещо"малцина от родните полицаи го притежават" явно на теб това още нещо ти убягва е те за това си милиционер. И още нещо "полицай" за да бъдеш уважаван трябва да го заслужиш уважението не се полага с фуражката първо се научи да мислиш и ти да уважаваш. Дай за да получиш не чакай на готово.
250
2
 
3
 
! Отговори
полицай преди 8 години
До Щирлиц заради хора като вас сме на този хал като цяло . един народ които не си уважава полицията и армията си заслужава съдбата.
249
1
 
1
 
! Отговори
Буков преди 8 години
Когато граждани протестираха ги биеха а сега кой трябва да им набие канчето на тях нз работата е там че те протестират за нещо което трябва и са си прави но по този начин показаха че пак са над нас аз не видях армията да идва да ги разбутва от улиците и от границите не може да искат да сме съпречастни когато те не са а после да се оправдават с репликата ,,Сори но такива бяха заповедите''
248
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютно правдива и вярна статия! Браво! Жалко,че т.н.полицаи няма да я прочетат,а още по-малко разберат!
247
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
За да бъдеш полицай,не е достатъчно да облечеш униформата,нужно е и още нещо...Въпросното "нещо"малцина от родните полицаи го притежават,та затова да не се чудят,защо обществото не ги подкрепя.
246
2
 
9
 
! Отговори
Ти преди 8 години
До СветлозарТи си не само некомпетентен, но и неграмотен. Добре ти е отговорено малко преди мен! Жертвали били полицаите всеки ден живота си! Че ти гледа ли ги снощи по телевизията - 70% от протестиращите са по 120 кила и повече. Чудя се как такива лоени топки покриват ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ нормативи за физическа пригодност, как ще ме защитят и ще тичат след престъпника, за да го хванат!
245
3
 
5
 
! Отговори
за референдум преди 8 години
4.) Да се закрие и ликвидира ли Националната Служба за Охрана и активите й да се предадат на Общините по местоположение, МВР, МО и Социалното, Здравното министерства?
244
0
 
7
 
! Отговори
за референдум преди 8 години
3.) Да се приспадат ли ВСИЧКИ разходи за обществените служенбни автомобили за лично ползване от заплатите на лично ползващите ги, с изключение на Президент, Премиер и един Председател на Парламента, като за разходи за транспорт при командироване и посещения в България и до 1000км от служебното местоположение се заплащат САМО за билети от БДЖ и от обществения селищен и междуселищен транспорт и ГРУПОВО служено пътуване по договор с транспортни фирми по цени с максимум до тези в обществения транспо
243
0
 
8
 
! Отговори
Въпроси за референду преди 8 години
1.) Да се изравнят ли на 3 месечни заплати обезщетенията от работодателя на ВСИЧКИ пенсиониращи се в България?2.) Да се премахне ли уеднаквяването на категорията труд на ПОЛЕВИТЕ полицаи, пожарникари, военни и служители с тези на началниците и чиновниците в сужбите за МВР, МО, специалните служби, съдебните и общинските служби?!
242
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 336.... И на работник в хранителен магазин и на полицай,и на военен ,и на лекар,и на учител...всички заплати са ниски и мизерни...най - бедната държава сме с най- скъпи услуги и най-ниски заплати..НО И С НАЙ-ТЪПИЯ ЗАВИСТЛИВ НАРОД...Всички трябва да стачкуваме за по светло бъдеще..Радикални промени трябва...МВР не работи защото правителството така иска,както и всички институции.Докато не се премахнат *** които ни управляват вече 25 години оправия няма..Има само *** народ...
241
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не наяли се наглеци .
240
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СветлозарГоворейки за некомпетентност, не е лошо самият Вие да се поинтересувате малко, преди да коментирате. Като държавни служители, стачките на полицаите са абсолютно незаконни, има си начини и институции за протести от тяхна страна. Също така заплатите и привилегиите им са доста над тези на "работник в хранителен магазин". Лесно може да проверите, не е тайна. А на същият този работник му се налага да си плаща за градски транспорт и не се пенсионира на 45г., нито се осигурява коректно.
239
0
 
0
 
! Отговори
алитиа преди 8 години
за да си доидат нещата на местата ,трябва нови избори,СЪС НОВ ИЗБИРАТЕЛЕН ЗАКОН,,със хора които не се избират от горе ,а всяка област да избере 5 ЧОВЕКА които живеят там и да ги прати в парламента,,ТОВА СА около 150 ЧОВЕКА ,,,както и всяка област да си избере прокурор и съдия , А НЕ СПУСНАТИ И НАЗНАЧЕНИ ОТ СОФИЯ,,,
238
12
 
0
 
! Отговори
Светлозар преди 8 години
И отностно тези статии, които ги пишат журналисти, на които им се плаща на килограм, няма как да има нещо общо с реалността.
237
14
 
4
 
! Отговори
Светлозар преди 8 години
Протестите на полицайте са напълно законни, никои неможе да протестира на произволно място. Всичко става след разрешение от общината на даденото населено място. Не съм полицай и неискам и да бъда. Но не е нормално хора, които рискуват живота си всеки ден да взимат, колкото един работник в хранителен магазин. Моля некомпетентни хора да не се изказват.
236
4
 
6
 
! Отговори
Iceman преди 8 години
Straight Outta Police! *** all haters get a life. The Officers of the law has rights of freedom and to stood protecting their interrests . so GTFO with your motherfucking mindless down syndrome comments
235
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на полицаите. Само така управляващите ще разберат ,че не може да се подиграват с хората.Трябва всички да се вдигнем на бунт против кръвопийците парламент,правителства,министерски съвет и всички държавни институции а също и всички олигарси.
234
0
 
17
 
! Отговори
Читател преди 8 години
До даниел стоевГ-н Стоев, защо си мислите, че само полицаите страдат от високо кръвно и диабет?!?