Вместо ЧРД... Нашето малко, сладко заглавие

Dnes.bg навършва 11 години. Вижте най-култовите ни заглавия
Обновена: 5 яну 2016 15:29 | 5 яну 2016 15:22, Екип на Dnes.bg
38
Вместо ЧРД... Нашето малко, сладко заглавие
Снимка: Reuters

Първите 7 години ги имаме. Че и днес слагаме четвърта върху тях. Dnes.bg навършва 11 години от своята поява, а сега вместо да правим равносметки, ще ви накараме да се усмихнете с някои от най-култовите ни заглавия през годините. Настанете се удобно и се забавлявайте!

Депресирана кокошка се самоуби

Потресаващата лична драма на руска кокошка, която избра да сложи край на живота си на ограда, а след това бе сготвена от опечалените, бе една от първите култови новини, които развълнуваха нашите читатели, макар и още по онова време да нямаше коментари. От тази тъжна история обаче научихме и нещо много важно – че "кокошките са уязвими и чувствителни птици, които може би нямат силата да преодолеят стресовите ситуации".

Те ове живдо ем зорало, Мирчо

Ко? Не! Със сигурност не сте единствените, които не сте разбрали нищо от това заглавие. Затова да преведем от цигански: "Да си жив и здрав, Мирчо".  Новината всъщност е отдавна забравена – признанието на бизнесмена Мирчо Петков, станал известен като Мирчо Циганина, че е спонсорирал предизборните кампании на партиите у нас с колосални суми. Е, в крайна сметка кой с каквито пари се е уредил, нали?

Breaking news: Христос Воскресе 

Всъщност, по Коледа и Великден, когато обикновено няма много други новини, това също си е новина. Или поне това трябва да е водещата новина на първата в България Църковна телевизия, която през есента на 2010 година получи регистрация и лиценз от Съвета за електронни медии (СЕМ). Медийният проект на пловдивския митрополит Николай се разви доста бързо преди 5 години, като в интернет духовниците предаваха на живо литургиите на владиката.

Шум трепе китове в океана

Нова драматична история за живота в океана и по-точно вредата на шума върху обитателите му. През 2008 година учени съобщиха, че популацията на китовете и делфините в световен мащаб е силно застрашена, а основната причина за това е шумната среда, която плавателните съдове създават. На някои места в Световния океан шумът се увеличава двойно на всеки десет години и това е причина за смъртта на морските бозайници, уточниха морските изследователи. Всъщност, в това няма нищо толкова изненадващо. И вас ако ви тормозят всеки ден с натрапчива музика и вие ще луднете, нали?

Бечи-бечи... Опа, това е жена

Статията е по повод старта на непознатото все още през 2011 година риалити "Фермер търси жена". Е, днес повече от нас са гледали предаването и знаят за какво става въпрос. Тогава обаче изглеждаше доста странен проект – красавица да зареже града, за да се опне сред овцете на село...

Скъпа разтвори си спиците

В любовта и секса понякога се стига до странни желания. Такава е историята на британец, който получи тригодишна условна присъда за своя странен фетиш - секс с велосипед. На странната гледка се натъкнали две чистачки, отваряйки входната врата на жилищен блок. Жените видели 51 – годишния Робърт Стюарт без панталони, хванат за велосипеда. Без да се смути, мъжът се обърнал към чистачките с думите: "Какво толкова ме зяпате!". После, по думите им, продължил да "върши неприличните неща", а те пък незабавно се обадили в полицията.

КОЙ? Майката на Пеевски, как КОЙ?

Кой, та кой! Въпросът се превърна в нарицателно в последните години. И вече в разпознаваема марка. През юли стана ясно, че компанията "Пресмаркет" ЕООД е внесла искане в Патентното ведомство за запазване на правата върху марката "КОЙ", се вижда в онлайн регистъра на ведомството. "Пресмаркет" се управлява и е собственост на Ирена Кръстева – майка на депутата от ДПС Делян Пеевски, чието одобрение за председател на ДАНС през лятото на 2013 г. предизвика вълна от протести, продължили повече от година.

Минка, милата – саминка

В горещото лято на 2011 година ни трогна историята на американската актриса Минка Кели, която се раздели с приятеля си, с когото имат връзка от 3 години – бейзболиста Дерек Джетър. Разбира се, тук е мястото да признаем нещо – Минка ни е слабост от времето, когато разбрахме, че...

Минкината майка заграждала пилона някога

"Майка ми беше стриптийзьорка. Забавлявахме се с всичко. Можеше да се прибере от работа в три сутринта, да ме събуди и да отидем да пазаруваме. Едни от най-щастливите ми дни бяха, когато излизахме да пръскахме пари за глупости. Просто бяхме двете заедно", призна тогава актрисата.

Елен в СОС – идеен и музикален ГЕРБер

"Кой ще хване Елен за рогата?", "Елен ще ръководи общинските съветници", "Борисов размествал мишките в СОС. Идва Елен". Това бяха част от чудните заглавия в медиите, които се появиха благодарение на името на избрания за шеф на столичните общинари Елен Герджиков. Оказва се обаче, че и той, както и милиони българи, е кръстен не на животното, а на дядо си - проф. д-р Елен Алексиев – основател на геохимията в България, дълги години работел в БАН.

Бургаска слива се обърка, цъфна

Тази земеделска новина, породена от топлото време в края на есента, предизвика серия от интересни коментари: "Бургаските сливи - най-сливи от цяла България!" и "Българските сливи са най-цъфналите в света!". А според народното поверие цъфнало за втори път през годината плодно дърво вещае люта и студена зима. Е, май се нагледахме в последните години на подобни аномалии. И докато бургаските сливи цъфтят...

Тайландка лапа 17-сантиметрови... скорпиони

Самопровъзгласилата се тайландска "Кралица на скорпионите" постави нов световен рекорд в края на 2008 година, след като държа в устата си жив скорпион, дълъг седем инча, повече от две минути. Канчана Кеткаеу направи опита за световен рекорд пред събралата се тълпа в мол в град Патая, известен с нощния си живот и кабаретата си. Тя държа отровното паякообразно в устата си в продължение на две минути, след което го изплю, като през цялото време носеше бяла рокля и ръкавици, покрити със скорпиони. Интересна практика, нали?

Пес се почеса до Първанов

Шокиращата и комична гледка разсмя присъстващите на тържествената заря-проверка по случай 100-годишнината от Независимостта на България във Велико Търново през 2008 година. Тогава уличен пес необезпокоявано проби през кордона от полицаи, войници и служители на НСО и се настани на метри от официалната ложа, където бяха застанали първите държавни мъже.

Животинчето се огледа към държащия реч тогавашен кмет на Велико Търново - Румен Рашев, и спокойно започна да се чеше пред неспирните кикотения на присъстващите. След кратка обиколка между строените войници и държавните мъже кучето спокойно легна на средата на площада пред хълма Царевец и въобще не се трогна от речта на президента Георги Първанов.

Циганина и Маца в обща каца

Тук отново се появява нашия стар познайник Мирчо Петков – Мирчо Циганина. Този път повод е обвинение срещу него през 2008 година за общ бизнес с бившия футболен бос Костадин Хаджииванов – Коце Маца.

Вкусно, м...! W = [1+((bd)/6.5)) - s + ((m-2c)/2)+((v+p)/7t)

Учени от британски университет създадоха математическа формула за идеалния сандвич със сирене. Според математиците формулата е W=[1 + ((bd)/6.5)) - s + ((m-2c)/2) + ((v+p)/7t)] (100 + l/100).

"W" е дебелината на сиренето в милиметри, "b" – дебелината на филиите хляб, а "d" неговия вид (бял, ръжен), "s" е количеството маргарин или масло, а "m" – количеството майонеза. Останалите параметри, които се вземат предвид, са количеството маруля ("l"), други зеленчуци ("p"), домати ("v"). Добър апетит.

"С едната ръка гали, с другата к**eц вади!"

Странното признание е от бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов, по повод разминаването с обещанията на премиера за 5-те млн., които трябваше да получи Пловдив през 2010 година за софийския боклук. Кметът на Пловдив стигна дотам, че олицетвори ситуацията със сръбска поговорка, която гласи: "С едната ръка гали, с другата к**eц вади". „Съжалявам, че използвам циничен израз, но на практика това е положението“, аргументира се бившият пловдивски кмет.

"Вишу" друг път! Тризначките изкараха шестица. Общо.

Известните тризначки от Биг Брадър, които се превърнаха в знаменитости след появата си в риалитито, претърпяха неуспешна кандидат-студентска кампания през лятото на 2007 година. Трите благоевградчанки се явили на приемния изпит по български език в ЮЗУ "Неофит Рилски" и въпреки непрекъснатите си колебания, все пак решили да учат Връзки с обществеността, или както според тях, било модерно – PR. Въпреки големите си очаквания и увереността, че "тоя път вече няма как да не ги приемат", сестрите не успели да покажат дори елементарна езикова култура и логично получили двойки.

Под юргана: Ох, ах и накрая конкуренция на Бах

И какво е един рожден ден, ако не завърши с музика?! Музикантът-експериментатор Рори Вайнер записа композиция, използвайки сензорни датчици, приемащи сигнал от тялото му по време на секс. Тя ще е част от новия проект на Вайнер "Sex, Sensors and Sound" ("Секс, сензори и звук").

"В този експеримент превърнах сексуалните движения в звук. За целта поставих пиезоелектрически датчици на тялото си и на тялото на моя партньор. Всеки датчик изпращаше сигнал, трансформиращ се в определена нота и звук. Ние чувахме тези звуци, така че музиката и движенията си влияеха взаимно", пише в блога си композиторът. Според Вайнер резултатите от опита били неочаквани. А ние очакваме да ги чуем в песен :)


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 години напът
15
14
 
2
 
! Отговори
Ч.Р. Д преди 2 години
Да сте живи и здрави може да съм ви критикуеал за *** Ви заглавия но ви благодятя за възможноста, че сте ми дали възможноста да следя и да коментирам всичко актуално с всички сънародници от всички точки на света където съм бил!
14
18
 
6
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
ЧРД, Продължавайте само така поне още 111 години..... за да има какво да четем.
13
18
 
6
 
! Отговори
Ч Е С Т И Т О преди 2 години
Честит рожден ден, Днес.бг

Дано станете по-популярни, но за да постигнете това, вземете мерки. Например, възстановете предишната си традиция да помествате рано сутрин голяма статия, която представлява преглед на печата.
Слагайте по-малко звездички вместо някои думи, защото наистина се стига до много комични промени в смисъла на казаното или пък се създават невъобразими синоними От прекалена деликатност, ще се превърнете в поле за словотворчество.

Да сте живи и здрави
12
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
qko
11
6
 
6
 
! Отговори
jhgjhgj преди 2 години
Честито, днесбеге. Вече почти не ви чета писанията. Едно време поне някакви новини се прокрадваха измежду дивотиите, но напоследък съвсем западнахте.
Пожелавам ви да забогатеете! Толкова, че да си пратите писачите на курс по български език.
10
5
 
10
 
! Отговори
Смешно преди 2 години
Факт, аз вече спрях да ги чета. Много ми свалят коментарите, когато не им изнасят :) Да сте живи и здрави, но не се занимавайте с глупости намерете достойно препитание :)
9
2
 
3
 
! Отговори
Crazy преди 2 години
Happy birth day! Paper Glas Champagne and song :-)
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сидни както винаги чупи тъпомера
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честит Рожден Ден !

а за най-култов коментар кога ще има класация?
6
5
 
15
 
! Отговори
! преди 2 години
ясно, значи цяла година се надпреварвахте кой ще измисли най -малоумно заглавие, за да може за рожденния ден да се поздравите с някои от тях. По принцип заглавията не са ви нито смешни нито забавни нито оригинални, а са просто тъпи, безмислени и нямащи почти нищо общо със статиите ви които са също толкова тъпи ! айде трийте коментара, поне го прочетохте :)
5
12
 
8
 
! Отговори
от Ав$тралия, Сидни преди 2 години
този сайт ли прилича на кИнеф? - палец нагоре
или някакъв кИнеф се е направил на сайт? - палец надолу
*въпросите са с понижена трудност за хора в неравностойно ментално положение
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хвалите ли се или се срамувате?
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да отбележа, че сте рядко некадърен псевдоновинарски сайт с безумна цензура. Малкото кукута които ви четяха и пишеха коментари и те почнаха да ви изоставят. За 11 години не сте мръднали и на сантиметър от дребнавата си кокошкарска същност.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И след 11 години не разбрахте , че да защитавате БКП-БСП е загубена кауза .
1
4
 
28
 
! Отговори
11 преди 2 години
11 години тъпотии