В капана на зимата и счупения трамвай

Хора, автомобили – пъплят, пъплят "в бяла приказка"
Обновена: 18 яну 2016 10:36 | 18 яну 2016 10:22, Камелия Цветанова
49

Снимка: Dnes.bg

Дебелите преспи, които се натрупаха в София още в събота, май пак ни изненадаха, нищо че е първият работен ден от седмицата, а снегопочистващите фирми имаха цяла неделя да се справят със ситуацията.

Още по темата

Според столичния кмет Йорданка Фандъкова градският транспорт в столицата се движи нормално в час пик сутринта. Оказа се, че това май важи само за метрото, защото железницата се движи под земята.

Иначе масово автобусите закъсняваха поне с около 15 минути, движеха се по два, по три, а чакащите на спирките гневно псуваха и снега, и градската управа, докато се обаждаха на шефовете си, за да обяснят, че ще закъснеят за работа, не защото са се успали, ама защото движението в София става доста бавно.

"Продължиха обработките, така че да се осигури движението на градския транспорт и тази сутрин няма проблеми по отношение на времето и пътните настилки", увери Фандъкова тази сутрин, но не се оказа права.

Да не говорим пък за вътрешно-кварталните, където шофьорите дори не смеят да влязат, защото колите има ще останат в снежния капан на преспите. Това време не е за кола, ама не и за пеша.

По тротоарите хората пъплеха в индианска пътека по тесните партини, проправени тук - там от работниците от "Чистота", нервни, че не могат да бързат, както всяка сутрин, за работа.

На всичкото отгоре като се случи и трамвая да се повреди, ситуацията вече става драматична.

В такъв капан се оказаха хиляди столичани, чиито единствен транспорт са трамваите по линии с номера 22, който тръгва от депото в "Красна поляна" и 11 - от кв. "Княжево".

Една мотриса аварира на спирката на ул. "Освобождение" и след нея се наредиха поне още седем в очакване да дойде помощта.

Ситуацията при такива случай е ни напред, ни назад, а половин час чакане - по избор или на минус 6 градуса на спирката, или в трамвай при нула градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахах, това с данъците винаги ме кара да се смея.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До miro,Ало платен драскачо, хайде да не си позволяваш да ме пращаш където и да е. След като плащам данъци, изисквам услугите, за които плащам да се вършат кадърно. Ако на теб ти харесва да живееш в ***, аз имам по-високи стандарти!
32
3
 
20
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Разсмивате ме. През 80-те години доста повече сняг ми се е налагало да чистя, около колата си, а тези 30-40 см сняг са детска игра. Минибедствие било, вие в ред ли сте? Бедствие ще е ако падне такъв сняг по места, където повече от 1-2 см сняг не са виждали през живота си. Виждали ли сте как бързо се справят в Москва с снега, колкото и да е много, а там наистина е много. Тук в България, където редовно вали повече сняг също добре се справят - в Смолян например.
31
1
 
12
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
Бъркаш!Преспи има и то доста, но са изкуствени - създадени са от снегопочистващите фирми.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои ще ми обясни ли защо като е чисто пред гаража ми винаги се паркира някои а от как наваля сняг никои не е спирал ! Преди чистех отпреде ама да изчистя и да се паркира някои толуп сега не чистя колата си е вътре с платена гражданска ,минат преглед и данък.
29
8
 
2
 
! Отговори
чичко Сталин преди 8 години
До дрът комунистСерГей и Орехчо са за затвора. А ти хващай самолета за Северна Корея щом си *** :)
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 39Ами никой не те кара на сила да ходиш да работиш на чорбаджията.Седи си вкъщи, бъркай си бобеца и трай.
27
7
 
6
 
! Отговори
дрът комунист преди 8 години
Ех, да беше сега на власт Сергея или поне Орешаков, и кметя да беше някой от нашите, червените веломожи, сигурен съм че 1 снежинка нямаше да има по никой път, даже по кварталните улички
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В интерес на истината снега е много не си спомням такъв от няколко години, нищо не е чистено освен основните булеварди но си е и много трудно. София си е едно бедствие и без сняг камо ли сега
25
2
 
36
 
! Отговори
hfij преди 8 години
Ако оставиш 2 торби пясък на тротоара, баба Веска от СО идва да те глоби, щото тротоара бил на общината. Сега пак идва да те глоби, щото тротоара бил твой и не си изринал снега оттам. Ай сиктир и законите!!
24
8
 
12
 
! Отговори
mause преди 8 години
До АнонименВ много голяма грешка си. Пред и около блоковете, жилищните сгради и къщите задължението за почистването е на живущите в тях. Пише си го по наредба и е така от повече от 40 години. Ама Българина все забравя че има и задължения, не само права!
23
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, този сняг дето падна не е много. Защо пак има драми с почистването на снега в София? Толкова ли много се краде, та даже и с тези 30-40 см сняг не могат да се оправят? А ако беше паднал сняг повече от метър... тогава какво, напълно ли ще с блокира София. При това имаха цяло денонощие да почистят, а не да се сещат в понеделник на обяд, че София пак не е почистена, както трябва.
22
4
 
12
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Комшиите бяха почистили пред блока.. пътя до метрото ставаше и с него до центъра.. разлика с лятно пътуване 5 минути (няма и толкова).. Всичко си е супер.. :)
21
5
 
10
 
! Отговори
mause преди 8 години
Мрънкате ли мрънкате, ама колко от вас са си почистили пред блоковете и жилищата? Защо в статията се обвинява общината за непочистени тротоари а не се споменава че те са задължения на живущите, магазините и кафетата?
20
3
 
15
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Истината е, че този сняг не беше особено много и София би трябвало да е подготвена за почистването на много повече сняг, а не да се парализира при всеки сняг, както реално става. Парализират се от малко повечко сняг само градовете по света, където рядко вали повече сняг и не са подготвени за него. Там и 3-4 см сняг да има е бедствие, но да се дават те като пример защо София не е почистена, си е малоумие.
19
6
 
14
 
! Отговори
тошо преди 8 години
ай стига сте мърморали бе.. много си е хубава зимата и снега и студа.. откога ги чакам
18
3
 
7
 
! Отговори
До 17 Смешко преди 8 години
А бе ***, какъв друг довод за оставка искаш - некадърници и крадци, малко ли е за теб?
17
3
 
8
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименВМЕСТО ДА ПРАЩАШ ЧЕРВЕНИТЕ КАСКЕТИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ,ПО-ДОБРЕ ОТИДИ ДО НЯКОЯ БЯЛА ДЪРЖАВА ДА ВИДИШ КОЕ КАК Е!
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега все още сме живи тези дето може да направим сравнение как се чистеше София преди 1989-та и как не се чисти сега. Сега има по-модерни методи, разтопяващи снега, но сега адски много закъсняват с почистването, а и улиците, които се почистват са в пъти по-малко и странно защо всичко това излиза много по-скъпо от преди. Явно мафията е отдавна е овладяла общината в София.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаха едно денонощие да почистят улиците, но както винаги пак не успяха. Ясно е, че сега е зима и е нормално да вали сняг, но ненормалното е, че за едно денонощие почти нищо не разчистиха.С една дума - герб /нарочно го пиша с малки букви/.