В капана на зимата и счупения трамвай

Хора, автомобили – пъплят, пъплят "в бяла приказка"
Обновена: 18 яну 2016 10:36 | 18 яну 2016 10:22, Камелия Цветанова
49

Снимка: Dnes.bg

Дебелите преспи, които се натрупаха в София още в събота, май пак ни изненадаха, нищо че е първият работен ден от седмицата, а снегопочистващите фирми имаха цяла неделя да се справят със ситуацията.

Още по темата

Според столичния кмет Йорданка Фандъкова градският транспорт в столицата се движи нормално в час пик сутринта. Оказа се, че това май важи само за метрото, защото железницата се движи под земята.

Иначе масово автобусите закъсняваха поне с около 15 минути, движеха се по два, по три, а чакащите на спирките гневно псуваха и снега, и градската управа, докато се обаждаха на шефовете си, за да обяснят, че ще закъснеят за работа, не защото са се успали, ама защото движението в София става доста бавно.

"Продължиха обработките, така че да се осигури движението на градския транспорт и тази сутрин няма проблеми по отношение на времето и пътните настилки", увери Фандъкова тази сутрин, но не се оказа права.

Да не говорим пък за вътрешно-кварталните, където шофьорите дори не смеят да влязат, защото колите има ще останат в снежния капан на преспите. Това време не е за кола, ама не и за пеша.

По тротоарите хората пъплеха в индианска пътека по тесните партини, проправени тук - там от работниците от "Чистота", нервни, че не могат да бързат, както всяка сутрин, за работа.

На всичкото отгоре като се случи и трамвая да се повреди, ситуацията вече става драматична.

В такъв капан се оказаха хиляди столичани, чиито единствен транспорт са трамваите по линии с номера 22, който тръгва от депото в "Красна поляна" и 11 - от кв. "Княжево".

Една мотриса аварира на спирката на ул. "Освобождение" и след нея се наредиха поне още седем в очакване да дойде помощта.

Ситуацията при такива случай е ни напред, ни назад, а половин час чакане - по избор или на минус 6 градуса на спирката, или в трамвай при нула градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
6
 
! Отговори
Смешко преди 8 години
До ОСТАВКА !!! Смешен коментар със смешен довод.Тогава *** в Сифия живееха 500000 души и имаше 100000 коли, токо че не ми прави глупави заключения червен ***.
13
8
 
4
 
! Отговори
fvdfgf преди 8 години
И в т.нар. "бели" държави спират трамваите като натрупа сняг. Стига сте мрънкали. Не само в България некадърни кметове крадат, не само там не чистят навреме.
12
4
 
6
 
! Отговори
1100 машини преди 8 години
Ревете, готованци, РЕВЕТЕ! ХА-ХА-ХА!
11
4
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
До Пешо,абсолютно си прав,няма такива хленчовци
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До PenchoАми Пенчо *** в една "бяла" държава и виж как там се грижат за хората без да ги крадат. Хората отдавна са разбрали, че трябва да се свърши работа - много по-евтино излиза на данъкоплатеца. Но тук това не важи защото се краде!Ако не разбираш да обясня по-подробно почистваш навреме, а не оставяш всичко да се вледени без надежда за почистване, грижиш се за хората, защото е по-евтино да почистиш, отколкото да ги лекуваш и да не работят, но за това трябва малко разум.
9
6
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Ревете, ревете, готованци. Така и така това е единственото, което умеете. Забавно е човек да ви гледа отстрани, как постоянно се чудите какво да чоплите и от какво да се оплаквате.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сефте или както казва Васко да Гама от село Рупча - нормален теч!За краденето 1, а да свършим работа никакви ни няма!Бойче, така ли те е учил Тато а? Май не!
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Препоръчвам на червените каскети да заминават в Северна Корея. Там ще се наслаждават на комунизъм и почистени улици . Хайде чао ние тук и без вас ще си живеем .
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пЪртини!!! се пише.
5
8
 
30
 
! Отговори
@ 4 преди 8 години
Бойко ти ли си ? Айде първо се отучете да крадете и симулирате управление , пък после ще говорим и за най-скъпите винетки на Балканите.
4
18
 
15
 
! Отговори
кирка преди 8 години
До Анонимен 2ще има разбира се.когато се научите да плащате данъци ,винетки...и да работите като бели хора а не да ревете
3
8
 
21
 
! Отговори
Дуло преди 8 години
Днес автобус номер 64 в посока Драгалевци,закъсня с 22 минути.Счупи се малко преди центъра на Драгалевци и от там,десетина човека трябваше да вървим пеша.Тротоарите не са почистени изобщо,няма даже и партини.Остава да вървиш по улицата и така да рискуваш някоя кола да те отнесе.Разбирам че приоритет са големите булеварди,но имаше достатъчно време,вепе и по кварталите да е почистено...
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нови трамваи , които да са едни и същи и боядисани в един цвят (все едно са на една държава и град) ще има ли нЕкога ? (за един преател питам)
1
17
 
48
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 8 години
Вярно е, че отдавна не е валяло такъв голям сняг.В миналото обаче такъв сняг падаше всяка зима.Падаше, но се чистеше !В "лошото" време на социализма с онази допотопна руска техника се чистеше 1 000 пъти по-добре, отколкото днес.Падна сняг и лъсна некадърността на ГЕРБ !Видя се колко некадърен е Бойко Борисов и любимата му Пиги - Лилето Павлова.Оставка, некадърници !Оставка, крадцииии !