Неделни шпаги: Хареса ли ви новото лице на "лъвовете"?

Тръгна ли отборът на Петев смело напред към Мондиал 2018
Обновена: 27 мар 2016 20:33 | 27 мар 2016 14:42, Екип на Dnes.bg
51

Светлина има, оставете отбора на мира. Снимка: Reuters
Рано е за еуфория, много работа ни чака! Снимка: Reuters

Общо гласували: 225
Светлина има, оставете отбора на мира
16%
Рано е за еуфория, много работа ни чака!
84%

България постигна изключително престижна победа над Португалия в контролен мач в Лейрия. “Лъвовете” подчиниха Кристиано Роналдо и компания, а вратарят ни Владислав Стоянов направи отличен мач и заключи вратата си.

Хареса ли ви новото лице на националния отбор? В Неделни шпаги мнения кръстосват редакторите в Dnes.bg Александър Попов и Красимир Ангелов.

Светлина има, оставете отбора на мира. Александър Попов, Dnes.bg

Далеч съм от мисълта, че една победа в контролен мач може да даде криле на националите по футбол да се класират за световното първенство. Няма какво да изпадаме в еуфория - имаме отбор средна ръка, който е далеч от големия футбол.

Но светлина има, стига да не изпадаме в крайности. Победата над Португалия дава самочувствие, независимо дали сме били с късмет, геройствата на Владо Стоянов или неумението пред гола в този мач на Кристиано Роналдо.

Когато футболистите ни не са поставени под голямо напрежение показват и добри неща, но това рядко им се случва. Хулени са от публика, която ги заряза да играят пред празни трибуни, хулени са от шефове на Изпълкома - най-вече от Венци Стефанов. Треньорът го сменят след всеки мач. Боби Михайлов постоянно се оправдава, че не играел той. При такава обстановка няма как да се развива отбора.

Най-важното е всички да застанат зад отбора и мениджърските интереси да не стават повод за нападки непрекъснато. Тях винаги ще ги има, важното е да не избиват в махленски свади.

В отбора има млади момчета като Чочев, Страхил Попов, ако щете и резерви като Янис Карабельов и Тони Тасев. Има го и опита в лицето на Ивелин Попов, Марселиньо, Живко Миланов. Повиквателна ще получи най-вероятно и юношата на Барселона - 16-годишният Кун Теменужков, с мисъл за бъдещето.

Да, класата ни не е голяма, но това не е причина да "убиваме" тези футболисти. Ако ги подкрепим всички може и да се получи. Ако не се класираме на световното ще бъде най-логичното с оглед групата, в която сме. Но защо пък да не изненадаме фаворитите, както изненадахме португалците?  

Рано е за еуфория, много работа ни чака! Красимир Ангелов, Dnes.bg

Победата на футболните ни национали в Португалия над Кристиано Роналдо и компания със сигурност е най-хубавото нещо, което се е случвало на националния ни отбор с години. Вратарят ни Владо Стоянов се превърна в кошмар за звездата на Реал Мадрид, а новото попълнение Марселиньо показа, че може да бъде много полезен за атаката ни. Не на последно място тази победа ще ни донесе много самочувствие, което ще ни бъде от полза за предстоящите битки с Франция, Холандия и Швеция в квалификациите за Мондиал 2018. Но с еуфорията трябва да спрем някъде дотук, защото снощният мач показа, че ни чака още много работа, за да бъдем солиден отбор.

Успеваемостта ни в атака снощи бе впечатляваща, направихме 2-3 доста добри контри, но за съжаление ни липсва добър реализатор. Всъщност проблемът с централния нападател не е от вчера, но така и не успяваме вече няколко години да намерим добър заместник на Бербатов на върха на атаката. И снощи голът във вратата на португалците се дължи най-вече на класата и упоритостта на Марселиньо, който си спечели една на пръв поглед загубена топка. Бразилецът с български паспорт има много идеи в атака, но за целта трябва и кой да ги завърши.

И докато Марселиньо е свеж полъх напред, който ни дава надежди, трябва да признаем, нещата в защита в петък вечер никак не бяха розови. Португалците създадоха близо една дузина чисти положения, като само намесите на Владислав Стоянов им попречиха да отбележат. Да, Владо отчая Роналдо, но и Роналдо и неговите колеги в нападение в доста моменти направо отчаяха защитниците ни. Факт е, че трудно нашите момчета могат да играят по-отворено, когато гостуват на доста по-класен съперник, но и целта е така да се играе в защита, че съперникът да има минимален брой положения. Е, португалците имаха доста. А на всичкото отгоре и ние им създадохме още едно – дузпа, която съдията напълно резонно отсъди след странните волейболни умения на Бодуров.

Да, в петък вечерта и късметът ни покри в някаква степен, но не бива да разчитаме много на него. Защото Франция, Холандия и Швеция имат не по-малко опасни нападатели от Португалия. И не може във всеки мач да разчитаме, че Владо Стоянов ще бъде на такава висота, като бе в петък вечер.

С всично написано дотук в никакъв случай не искам да подценявам успеха, постигнат в Лейрия. Но не бива и да се изпада в еуфория от една престижна победа в контролен мач. Предстои ни още много работа, за да можем в края на 2017 година, когато приключват квалификациите за световното, да отчетем с радост: Вече имаме истински национален отбор, който може да се равнява с най-добрите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
7
 
! Отговори
тТт преди 8 години
От какво да сме доволни - 30 към 4 удари към вратата в полза на Португалия...Коментарите са просто излишни.
37
1
 
5
 
! Отговори
ФЕН преди 8 години
ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА СЛАБ ТРЕНЬОР СЛАБИ ИГРАЧИ ЕДИНСТВЕН КЛАСЕН Е ВЛАДО СТОЯНОВ
36
2
 
4
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
Най-якото беше, че Владо Стоянов спаси втора дузпа на Роналдо, а като сложим и втората на Реал в София, която почти улови, можем да ги закръглим на 2 и половина. А заостаналото от мача.....който заложил на твърда двойка - честито. Останали можем да се посмеем....
35
0
 
8
 
! Отговори
изключителен спец преди 8 години
Да повторят и потретят и тогава може някой и да се излъже да повярва че можем. Случайността е много лош съветник. Когато тез момчета покажат постоянство, не само ше повярваме но и стадионите ще са препълнени. А така само един хубав мач и години тъмнина след това, не мерси.
34
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
ако контролите ги смятат за победи да ама да видим квалификациите има напредък но трябваа още желание и хъз за игра
33
2
 
5
 
! Отговори
доктора преди 8 години
Нищо ново.....Старата песен на нов глас......
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луд късмет, Марселиньо и Стоянов.Ако португалците играеха на 100% и им трябваше задължителна победа, резултатът щеше да е 10:1.Добре, че беше Владо да се фърля, се едно му зависи живота от топката и че беше Марселиньо. Който и друг да беше, българин, де, НЯМАШЕ да се възползва от изненадващото положение, което се отвори за оня гол. Щеше да е по-изненадан и от португалските защитници.С макетата - сигурно 1:0 за тях. Ако беше истински мач - 5:0.Просто сме ***. Стига сте се радвали.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във вторник ще играят националните гарнитури на България и Македония...........и срещу кого...........
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво на вратарчето! голям мач направи
29
0
 
37
 
! Отговори
Анализатор преди 8 години
Когато вратарят в един мач е основен герой на отбора - това е сигурен индикатор че останалата част от отбора е ....гола вода.
28
0
 
19
 
! Отговори
se преди 8 години
Нека не се заблуждаваме а и спортната журналистика да е кара по спокойно.Толкова сме зле ,че ще се види на квалификациите.А след като новите ,,българи" ще се привикват в националния то комедията е с трагичен край.
27
1
 
22
 
! Отговори
фен преди 8 години
Абсолютно случайна победа!!!!Много са слаби !!
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И к'ва файда,че сме били в контрола...Нали в официални мачове Перуката нарежда да пази малкия Перукан,така че се пригответе пак да гледаме резили в квалификациите!
25
3
 
6
 
! Отговори
4уденко преди 8 години
1) КАКЪВ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ РЕЗУЛТАТА АКО НА ВРАТАТА БЕШЕ ВЕЛИКИЯТ ЧАЛГАР ? ? ? # 2) АКО СВОЕВРЕМЕННО БЕШЕ ИЗХВЪРЛЕН ТАТЮВ НИКИ СЕГА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ЩЕШЕ ДА СЕ Е КЛАСИРАЛ ЗА EURO-16 . . .
24
2
 
14
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 8 години
Победата ме зарадва, както ме зарадва и усмивката на Владо Стоянов
23
1
 
18
 
! Отговори
Нагъл преди 8 години
Ей... това сме ние. Тези така наречени "лъвове" направиха една победа в последните 10 години и се н.асрах ме. Кой знае какво. Това ще им бъде и за последно в близките няколко години.Я се спрете малко стига хвалби. Не гледате ли че освен за кючеци, барове и манекенки за нищо не стават. По спокойно !!!
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, Вие нормални ли сте? с такава игра..дори и едно равенство не можем да имаме в официален мач.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като върнат на вратата всичко ще си дойде на местата!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом вратарят ни е герой в мача и разчитаме само на късмета....далече няма да стигнем.Много труд трябва и себераздаване...
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това беше контрола. Нашите играеха все едно са на финал на световното,бавене на време и др. Като отбележим и факта че не излязоха от нашето наказателно, смея да мисля че във вторник ще ни разгромят комшиите. Бъдете реалисти, а не оптимисти.