Ко' е туй нещо дето мяза на... ЦСКА

Фенове на Ловеч-София, поне малко срам нямате ли?
6 юли 2016 09:00,
200
Ко' е туй нещо дето мяза на... ЦСКА

ЦСКА се разцепи на две. С такова обобщено заглавие гръмнаха спортните (а и не само) медии в страната, за да илюстрират най-големия абсурд в историята на българския спорт. Въпреки спечелената Купа на България преди седмици безумията в най-успешния футболен клуб в страната продължават с пълна пара.

ПФК ЦСКА АД срещу ЦСКА-София, автентични срещу нови, Васил Божков срещу Гриша Ганчев, и най-жалкото - "червени" срещу "червени". Историята помни и други тежки моменти за клуба, но сегашната катастрофа предвещава да бъде с апокалиптични последици.

Митът с преименуването и историята

Най-популярният мит в червените фенски среди, подкрепящи новото нещо на Ганчев, гласи, че ЦСКА си е ЦСКА, без значение кое е дружеството. Важното било на коя страна ще е агитката и кой клуб ще припознае тя.

Бърза справка в спортните сайтове показва новина от 30 юни, според която новото нещо на Ганчев, което ще се подвизава в елита на българския футбол след около месец, разполага с цифром и словом 4 (четири) шампионски титли на сметката си. Тези на Литекс. Въпреки това поддръжниците на Ловеч-София са непоколебими - "ЦСКА е един и той е със собственик Гриша Ганчев".

Вие, феновете на новото нещо на Ганчев, поне малко срам нямате ли? Готови сте всички да ви асоциират с Ловеч завинаги? Готови ли сте да загърбите 68 години история и да ги захвърлите в кофата? Какво ще обяснявате на децата си, когато поискате да ги заведете на стадиона някой ден – че така е трябвало да стане? Че Лупи е виновен? Че Бойко Борисов така е наредил? Как така все на вас някой ви е виновен? Малко поне срам нямате ли?

Митът за единната агитка

Последният сезон беше най-странният в историята на ЦСКА. "В" група и спечелена Купа на България. Агитката изглеждаше по-обединена от всякога. Тя беше на стадиона, защото подкрепяше ЦСКА – онзи, популярно наричан сега автентичният. Колко хора щяха да ходят по стадионите в трета дивизия според вас, ако Ганчев беше направил пъкления си план с преименуването преди 12 месеца?

Видимо обаче има и трезвомислещи хора. Офанзива – доскоро най-голямата фракция в Г сектор, се саморазпусна в знак на протест срещу случващото се. Голяма част от червените легенди също са дълбоко огорчени от случващото се с любимия им клуб. Детско-юношеската школа на ЦСКА също е на страната на автентичното дружество. Все доказателства, че бъдеще за нещото на Ганчев няма, дори да участва на следващото Световно първенство в Русия с лиценза на някоя държава.

А ако Ганчев утре оправи отношенията си с властта и спре да използва "червената" фенска маса като политическа закрила? А ако му писне да се занимава с футбол и закрие ЦСКА–София, каквото на практика направи с Литекс? А ако реши да развива бизнес в Близкия изток и се изтегли от България? Какво правим тогава, кой ще бъде поредният спасител?

ЦСКА е един и винаги ще бъде такъв - клубът, отстранявал европейски шампиони, клубът с най-много титли в историята на страната, клубът, изградил футболисти като Георги Найденов, Кирил Ракаров, Манол Манолов, Никола Ковачев, Стефан Божков, Крум Янев, Иван Колев, Стоян Йорданов, Иван Зафиров, Петър Жеков, Кирил Станков, Аспарух Никодимов, Христо Стоичков, Любослав Пенев, Емил Костадинов, Трифон Иванов и така нататък, и така нататък...

Разберете и друго – това, в коя група играеш не е най-важното. Идеята ЦСКА ще е жива и в последния ешалон, защото ще я има фенската маса зад нея. Идеята ЦСКА ще я има и с момчета на по 15 години като Валентин Антов, който през изминалия сезон стана най-младият капитан в историята на клуба.

ЦСКА не е Гриша Ганчев. Гриша Ганчев не е ЦСКА. Докато не си припомните това, клубът няма бъдеще, в която и дивизия да играе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: ЦСКАФутболни фенове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам от футбол ,но доколкото разбирам проблема е дали да се приеме помощ от някой които някой не харесва или да се затъне в калта.И това да се седи в калта е предпочитано.
118
14
 
9
 
! Отговори
гого преди 7 години
черепа се сети изведнъж че ще помага-а единствената им цел е да се гаврят с най-великия бг отбор-ще пускат юноши срещу лудогорец-ще инкасират срамни загуби-а платените им медии и сайтчета ще плюят отбора постоянно и ще го наричат автентичен ---АВТЕНТИЧНИЯТ ЦСКА КАТАСТРОФИРА СРЕЩУ ЛУДОГОРЕЦ С 6-0-примерно НЕ ТРЯБВА В НИКОЙ СЛУЧАЙ ДА ИМ ГО ПОЗВОЛИМ
117
1
 
6
 
! Отговори
на Дора Милева зетя преди 7 години
така е бабо Доре!Основанието е на лице. Но фактите са други!...приеме ли се оздравителен план, то всички договори за концесии и др. ще бъдат активизирани по първоначалните им параметри за срок, суми за наем др.В бизнеса всичко се прави по смисъла на закона и подписаните договорни отношения!А иначе - може да си купим и лиценза на "Лефски" София и да го кръстим ЦСКА, а да играем на Овча Купел! Ще да е странен мелес!Не се лъжете, така копувахте акциите на Лупи! докато има балъци ще и тарикати
116
8
 
12
 
! Отговори
Циганбг преди 7 години
Чакайте бе,нали автентичния отбор спечели купата?! Собственник беше Ганчев.?! Как така изведнъж.......Божков???!!! И селекционер. ....баба Дора???!!!! Всички си спомняме ерата Божков на армията......Айде, нема нужда. Благодаря!!!
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе , тоя вучев на оня вучев ли е или е на другия вучев?
114
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
баба Дора:- Зетко, Армията е отдадена на ПФК-то (автентичния), но то не е плащало и дължи близо милион. Това е достатъчно основание за разваляне на концесията.
113
5
 
6
 
! Отговори
GG преди 7 години
*** заглавието, какво е това безобразие...
112
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двете дружества са на Гришата! Точка!
111
6
 
14
 
! Отговори
на Дора Милева зетя преди 7 години
Автентичния ЦСКА не е на никого!Този на когото оздравителния план бъде приет той ще е новият собственик!Това нещо което вмомента се казва ЦСКА-София е жалък опит да се избегне погасяването на задължения към държавата и кредиторите!Само неразбирам как тогава ще ползват стадиона и другите бази след като те са отдадени за ползване на ПФК ЦСКА АД (автентичния)?Не съм за Божков, но не съм и за Ганчев!Въпроса е - аз ако спра да си плащам ипотеката и си сменя името - къщата моя ли е (риторичен)?
110
7
 
12
 
! Отговори
Статията преди 7 години
Поредната партенка на черепахата!
109
0
 
0
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До до 134Ще порите, ама *** Ганчев футболисти и треньори на заем не взема. Няма да е като при Томата.Така че ще поизчакаш с поренето!!
108
7
 
14
 
! Отговори
реален преди 7 години
Божков беше собственик на отбора. И си спомням как продаде титлата на Локо Пловдив през 2004, как продаде титлата на Левски през 2006. Тогава имахме най-добрите футболисти, които се забавляваха на терена. През сезон 2005-06 имахме 7 точки преднина през есенния полусезон и 51 отбелязани гола!!! Момчетата биеха фаулове с глава... И пролетта хоп. Божков ни заби един здрав...Хайде мерси!
107
4
 
7
 
! Отговори
Kkk преди 7 години
Замазаха им очите на чорбарите с измислената купа,за да може *** джуджето да си прави каквото иска... БАНДИТ
106
10
 
10
 
! Отговори
жожо преди 7 години
ЗАФИРОВ Е ЕДИН НЕУДАЧНИК Е ЖАЛКА ***-ЧЕРЕПА ВЕЧЕ Е ПРЕДАВАЛ ОТБОРА-ВСИЧКИ СМЕ С ГРИШАТА
105
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да се извини за онова 8:0, Гришата сигурно прави отбор на чорбарите. Мъката в червено е голяма и за сметка на това продължителна като индийски сериал :))))))
104
5
 
11
 
! Отговори
до автора преди 7 години
Как така Божков е собственик на автентичния ЦСКА. Кога го е купил? Автентичният ЦСКА беше собственост на Гриша Ганчев и спечели купата на България преди месец.Как така изведнъж Божков му е собственост?Как стават тези неща? Я поясни ми малко, че пропуснах този етап.
103
3
 
10
 
! Отговори
ЦеСеКАр преди 7 години
Искам да попитам ЦСКА по футболни причини ли стигна до тук?Къде е държавата в момента,и защо не си търси задълженията от лицата натрупали ги?Ако аз съм взел 5лв. от банката,кой трябва да ги върне?Защо убивате спорта в тази територия наречена България?
102
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 134Ние пък феновете на "комунистическия ***" и "ГМО-то", РЕШИХМЕ СЛЕДНОТО:1. Не ни дреме за вашето мнение2. Още този сезон ще ви пориме като риби3. Шестте пъти подред ще ви се сторят като майчина милувка.4. Ще др искате като Ниагара.
101
2
 
12
 
! Отговори
Kamen преди 7 години
В държавата на тарикатите всичко е възможно. Защо да плащаш 12 милиона данъци и осигуровки като можеш просто да хванеш произволен отбор, да си го кръстиш ЦСКА и да си ги спестиш, а държавата (разбирай данъкоплатците) да духат супата.
100
4
 
12
 
! Отговори
Ко' е туй преди 7 години
Ко' е туй нещо дето мяза на... електронна медия