Бегай, бе, цървулин!

За (не)споделената любов между Стоичков и журналистите
29 авг 2016 12:00, Александър Попов
332
Бегай, бе, цървулин!
Снимка: Булфото

Сватбата на малката шерка на Стоичков - Христина, трябваше да бъде своеобразно продължение на щастливата 2016-а за Христо Стоичков. Той отбеляза половинвековен юбилей с шоу на националния стадион, голямата му дъщеря Мика се сгоди и съвсем скоро ще го дари с внук.

Но всичко отиде по дяволите заради една друга любов - тази между Ицо и журналистите. Едва ли има българин, който да не оценява спортния принос на Стоичков, често използваме думите - посланик на България.

Той обаче е посланик с особен език, а когато става въпрос за представители на медиите - не се притеснява да влиза и в схватки.

Юмруците, които отнесе шофьорът на "България днес", бяха последвани от десетки коментари - в защита и против футболната легенда. Сигурно е едно - те не са се крили като папараци, а при наличието на полиция да биеш журналисти е повече от нелепо. Също и подсъдимо, но най-вероятно всичко ще се размине... по български.

Гилдията също се чуди - да направи метан на Христо или да защити колегите си. И тук няма единство, защото принципи няма.

Но тази схватка не е единствената, да я подминеш и да кажеш - изпуснал си е нервите.

"Любовта" между журналисти и Стоичков помни и други инциденти.

През 2008 г. той наби и фоторепортера на "168 часа" Любомир Асенов в Барселона. Защото го снимал в ресторант.

"Бях в Барселона, за да снимам надпреварата от Формула 1, която бе в неделя. Вечерта с жена ми Агнес Методиева, която е бременна в петия месец, и с двама български приятели решихме да хапнем в ресторант "Саламанка". Малко по-късно в заведението влезе Христо Стоичков със съпругата си. Седнаха на друга маса. Като фоторепортер реших да го снимам, но без да му досаждам. Направих снимка и се върнах на масата си. Малко след това си тръгнахме. След като излязох от ресторанта и тръгнах по улицата, Христо Стоичков ме нападна в гръб. В момента, в който се обърнах, той ме удари в зъбите, разказва фоторепортерът. Аз паднах на земята, а той се опита да ме ритне в главата, но аз си сложих ръцете, за да се предпазя. В този момент при мен дойде и съпругата ми, която попита какво става. Той започна да я дърпа и псува, от което тя силно се притесни. Стоичков ми взе фотоапарата и започна да ме плаши, че ще видя какво ще ми се случи, след като се прибера в България. В този момент се намесиха и органите на реда", обясни тогава Асенов.

Стоичков се закани по същия начин и на прясно удареният шофьор през уикенда, нищо ново.

Бившият футболист обича да "храни" журналистите, които пък приемат "комплиментите" му с телешки възторг.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR той чистосърдечно заяви, че "родните журналистите нямат общо с хората".  Защо тогава приема да говори с нечовеци?

Клипче на "Господари на ефира" пък припомня едни от най-култовите му реплики към четвъртата власт.

Явно легендарната осмица има афинитет към операторите. През 2005 година, важно е да се уточни, че е на обществено място, обективът на Канал 3 е насочен към Стоичков. Не закъснява и неговата реакция - "Бегай, бе, да не ти омаам една камера в главата".

Година по-късно и оператор на ТВ7 се сдобива с прякор, след като си позволява да снима Стоичков на летището. "Бегай, бе, цървулин", нашепва нежно Камата.

Медиите също не прощават на Стоичков и на няколко пъти го "разведоха" заради слухове за извънбрачна любов. Мислите, че Ицо е останал длъжен?

"Тия, където ме разведоха, могат малко под пъпа да слезнат, там ше намерят най-доброто място", заявява той пред камерите през 2011 година.

В средата на първото десетилетие на новия век Канал 3 бяха ударници на тема спорт. Едно от оръжията на Сашо Диков бе репортерката Петя Петрова, която освен с провокативни въпроси се славеше и с голямо деколте. Петя невинно хвърляше питанки към футболистите, ама не типичните, а от сорта дали разделят мача на две части - първо и второ полувреме.

Та при едно от поредното нахлуване на Петя в пространството на футболистите последва култовата реплика на Стоичков: "С мириЖливите цици навънка!". Направо естет...

Оставяме на специалистите да се изказват докъде трябва да стига нахлуването в личното пространство (това освен редакционен е и личен избор на всеки журналист), тежи ли славата, доколко свикват родните звезди с камерите, доколко трябва все хубави неща да се пишат за известните.

Бъдете сигурни обаче, че несподелената "любов" между журналисти и Стоичков няма да завърши с инцидента на сватбата на дъщеря му. Защото тази любов наистина е голяма. Защото в България не правим разлика между спортни и човешки постижения. Защото се радваме, когато ни казват "цървулин", понеже е от златните уста на легенда като Стоичков. Любов, а като при всяка голяма любов, при балканците има и малко бой...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: Христо Стоичков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
1
 
4
 
! Отговори
хехе преди 7 години
Саморазравата не е разрешена в нормални цивилизовани държави ...... има си олиция ...има си съд ! Това важи и за господин Стоичков !Ако всеки почне да раздава ритници защото не е съгласен с нещо/някого ще се върнем в 1995-1995 ... (звездните години на Стоичков)... а едва ли някой иска това !Христо бъди мъж и покажи на народа че можеш да си ризнаеш грешките , да се извиниш , и да си платиш глобата !!! Тогава всички ще ти свалят шапк още веднъж ! Бъди мъж а не .п..у...т...к..а !!
245
1
 
6
 
! Отговори
hehe преди 7 години
ункално *** човек, уникално добър футболист това е Стоичков !!!!!Едното не пречи на другото !!!!Да си плати глобата, за хулиганството. Както всеки велик спортист в чужбина би го направил ...примери мноого !
244
2
 
4
 
! Отговори
шшшшшт!!! преди 7 години
До БатБулгарне е забранено. и не е снимал в манастира, а на паркинга.
243
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕЛЯНИНА СИ Е СЕЛЯНИН.
242
3
 
10
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Този е опасно ***.
241
8
 
27
 
! Отговори
пламен преди 7 години
"Побеждавал съм англичани, бил съм французи, аржентинци"Англичани не е побеждавал. Те ни биха приятелски мач 1:0 195-та. На мача с Франция (имам го на запис) е най-слабия играч в отбора както и в целите квалификаций. Аржентинците ги би понеже Марадона не игра. Е затова пък нигерииците(на два пъти), шведите и испанците те научиха как се играе футбол 1998-*** година тебе и останалите престъпници
240
1
 
23
 
! Отговори
Бат Ицо преди 7 години
Побеждавал съм англичани, бил съм французи, аржентинци.........ПапарацитИ са ми абонати.......
239
14
 
12
 
! Отговори
БатБулгар преди 7 години
А В МАНАСТИРИТЕ Е ЗАБРАНЕНО СНИМАНЕТО. ТОВА СЪЩО ГО Е РАЗТЪЛКУВАЛ КОНСТ'ЦИОННИЯ СЪД. АРЕ БЕГИ БЕ, КАК ЩЕ СНИМАШ НЯКОЙ БЕЗ НЕГОВОТО СЪГЛАСИЕ БЕ??? КВИ СА ТИЯ ФИЛМИ, И АЗ БИХ ГО НАБИЛ АКО МЕ СНИМКА, СЛЕД КАТО НЕ СЪМ ПОЖЕЛАЛ!
238
4
 
30
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ктго футболист - беше голЕм! Като човек...да кажат хора, които го познават лично? Обаче, за човека съдят и по възпитание, поведение, държане, обноски, др.под.,... а по тях е видно, че е ПЪЛЕН *** ! Живял и работил в "бели" държави, ха, ама не му личи, нали!
237
7
 
40
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Няма ли някой по-така бабанка журналист или фоторепортер да отпарви един "десен прав" на "модерния ляв"?
236
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Edna sa turzin i dchte tajda musulman a dr sa harvat sled dr maje tiva e krainia resultat prostaka si ostava *** v bg iliv majami selendur
235
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На сватбата бой, а на развода какво ли ще е?
234
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той простичкият народ обича простите си кумири - Стоичков, Борисов и т.н.
233
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА Е МАНАСТИР, ВСЕКИ МОЖЕ ДА ОТИДЕ - НЕ Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ. НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА МОЖЕ ДА СЕ СНИМА ВСИЧКО, КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ГО Е РАЗТЪЛКУВАЛ ТОЧНО.КАТО НЕ ИСКАШ ДА ТЕ СНИМАТ ВЪРВИ СИ ЗАД ТРИМЕТРОВАТА ОГРАДА В МАЯМИ И СИ СТОЙ ТАМ. ТОЗИ КАТО Е МИЛИОНЕР СИ МИСЛИ ЧЕ ВСИЧКО Е НЕГОВО, И МАНАСТИРИТЕ ДОРИ. АМАН ОТ КОМПЛЕКСАРИ.
232
1
 
7
 
! Отговори
Ситуация преди 7 години
Ситуацията с Ицето и народната любов е ясна и с наколко думи може да бъде описана по следния начин: Бийй ме , обичам те.
231
14
 
7
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 7 години
Сабахлем, по нова, у студиото беа поканили нек,ъв п..дал и го беа кръстили "светски джурналист". А с,я си представете ако тоа светскиу беше отишел да снима тамо що щеше да ме се случи! Как Ицата ги обича тиа с меките китки, пък и папарак на всичкото отгоре. Малеййй щеше да му се оттепа!
230
15
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен 230 само, че действието не се извършва в Америка и тук е забранено да снимаш хората без тяхното съгласие. Сватбата или въобще всякакви празници, които се провеждат в ресторанти са "Частни мероприятия". Това означава да дойде някой да ме снима вкъщи без да съм го поканил. А иначе, че Стоичков е невъзпитан всички знаем, в случая, обаче, псевдо журналистите са си го изпросили. Боят разбира се е недопустим, но и навлизането в личното пространство на хората - също!
229
1
 
23
 
! Отговори
Хер Флик от ГЕСТАПО преди 7 години
*** - п р о с т а к.
228
4
 
39
 
! Отговори
Хер Флик от ГЕСТАПО преди 7 години
От про'стак, по- ***'ак, що е то? - Христо Стоичков. :)
227
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не сте папараци, отиваш и казваш, Добър ден! Аз съм еди кой си от еди коя си медия, може ли снимка, коментар, интервю и ако отговора е да, чак тогава вадиш снимачната техника. Вечеря в ресторанта, та той го снимал без да го притеснява, т.е. без да го пита. Човек не може да се напие на сватбата от такива некаканени. Има ред по който стават нещата, но от де да го знаят и журналисти и Стоичков.