Бегай, бе, цървулин!

За (не)споделената любов между Стоичков и журналистите
29 авг 2016 12:00, Александър Попов
332
Бегай, бе, цървулин!
Снимка: Булфото

Сватбата на малката шерка на Стоичков - Христина, трябваше да бъде своеобразно продължение на щастливата 2016-а за Христо Стоичков. Той отбеляза половинвековен юбилей с шоу на националния стадион, голямата му дъщеря Мика се сгоди и съвсем скоро ще го дари с внук.

Но всичко отиде по дяволите заради една друга любов - тази между Ицо и журналистите. Едва ли има българин, който да не оценява спортния принос на Стоичков, често използваме думите - посланик на България.

Той обаче е посланик с особен език, а когато става въпрос за представители на медиите - не се притеснява да влиза и в схватки.

Юмруците, които отнесе шофьорът на "България днес", бяха последвани от десетки коментари - в защита и против футболната легенда. Сигурно е едно - те не са се крили като папараци, а при наличието на полиция да биеш журналисти е повече от нелепо. Също и подсъдимо, но най-вероятно всичко ще се размине... по български.

Гилдията също се чуди - да направи метан на Христо или да защити колегите си. И тук няма единство, защото принципи няма.

Но тази схватка не е единствената, да я подминеш и да кажеш - изпуснал си е нервите.

"Любовта" между журналисти и Стоичков помни и други инциденти.

През 2008 г. той наби и фоторепортера на "168 часа" Любомир Асенов в Барселона. Защото го снимал в ресторант.

"Бях в Барселона, за да снимам надпреварата от Формула 1, която бе в неделя. Вечерта с жена ми Агнес Методиева, която е бременна в петия месец, и с двама български приятели решихме да хапнем в ресторант "Саламанка". Малко по-късно в заведението влезе Христо Стоичков със съпругата си. Седнаха на друга маса. Като фоторепортер реших да го снимам, но без да му досаждам. Направих снимка и се върнах на масата си. Малко след това си тръгнахме. След като излязох от ресторанта и тръгнах по улицата, Христо Стоичков ме нападна в гръб. В момента, в който се обърнах, той ме удари в зъбите, разказва фоторепортерът. Аз паднах на земята, а той се опита да ме ритне в главата, но аз си сложих ръцете, за да се предпазя. В този момент при мен дойде и съпругата ми, която попита какво става. Той започна да я дърпа и псува, от което тя силно се притесни. Стоичков ми взе фотоапарата и започна да ме плаши, че ще видя какво ще ми се случи, след като се прибера в България. В този момент се намесиха и органите на реда", обясни тогава Асенов.

Стоичков се закани по същия начин и на прясно удареният шофьор през уикенда, нищо ново.

Бившият футболист обича да "храни" журналистите, които пък приемат "комплиментите" му с телешки възторг.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR той чистосърдечно заяви, че "родните журналистите нямат общо с хората".  Защо тогава приема да говори с нечовеци?

Клипче на "Господари на ефира" пък припомня едни от най-култовите му реплики към четвъртата власт.

Явно легендарната осмица има афинитет към операторите. През 2005 година, важно е да се уточни, че е на обществено място, обективът на Канал 3 е насочен към Стоичков. Не закъснява и неговата реакция - "Бегай, бе, да не ти омаам една камера в главата".

Година по-късно и оператор на ТВ7 се сдобива с прякор, след като си позволява да снима Стоичков на летището. "Бегай, бе, цървулин", нашепва нежно Камата.

Медиите също не прощават на Стоичков и на няколко пъти го "разведоха" заради слухове за извънбрачна любов. Мислите, че Ицо е останал длъжен?

"Тия, където ме разведоха, могат малко под пъпа да слезнат, там ше намерят най-доброто място", заявява той пред камерите през 2011 година.

В средата на първото десетилетие на новия век Канал 3 бяха ударници на тема спорт. Едно от оръжията на Сашо Диков бе репортерката Петя Петрова, която освен с провокативни въпроси се славеше и с голямо деколте. Петя невинно хвърляше питанки към футболистите, ама не типичните, а от сорта дали разделят мача на две части - първо и второ полувреме.

Та при едно от поредното нахлуване на Петя в пространството на футболистите последва култовата реплика на Стоичков: "С мириЖливите цици навънка!". Направо естет...

Оставяме на специалистите да се изказват докъде трябва да стига нахлуването в личното пространство (това освен редакционен е и личен избор на всеки журналист), тежи ли славата, доколко свикват родните звезди с камерите, доколко трябва все хубави неща да се пишат за известните.

Бъдете сигурни обаче, че несподелената "любов" между журналисти и Стоичков няма да завърши с инцидента на сватбата на дъщеря му. Защото тази любов наистина е голяма. Защото в България не правим разлика между спортни и човешки постижения. Защото се радваме, когато ни казват "цървулин", понеже е от златните уста на легенда като Стоичков. Любов, а като при всяка голяма любов, при балканците има и малко бой...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: Христо Стоичков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 182 - а Стоичков на какво основнание казва Не снимайте? той първо е канил журналистите, а после им забранява на обещствено място да снимат - не е ли абсурдно. Като не искаше да снимат, да не ги бе канил и никой нямаше да разбере, че дъщеря му се жени, той е търсил скандала.
165
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стоичков е ПОКАНИЛ журналиста. Но и да не беше така, няма право да го бие, той е ПУБЛИЧНА личност, е журналиста ИМА ПРАВО ДА ГО СНИМА където и да е освен в дома му - били са на стадион, където могат да го снимат във всяка поза. това е ОБЩЕСТВЕНО място.
164
13
 
5
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Тея нещастници търсят известност! Кой ги е викал на сватбата, защо се правят на интересни! Това е добре премислен ход с цел облага на тези анонимници!
163
2
 
27
 
! Отговори
от село преди 7 години
Добър футболист ,но *** човек ,първите седем му липсват.
162
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом си публична личност си дължен да търпиш. България го създаде като футболист, пък той не иска да си плаща тук данъците, говори срещу Пенев, срещу ЦСКА, срещу България.....
161
6
 
11
 
! Отговори
Папарашки номера преди 7 години
Изгледайте видеото /има видео в спортал/ и ще видите ,че журналистите сами търсят скандал. Стоичков им казва да не снимат а журналиста му вика ще снимам, всичко ще снимам....и последва шамар.....
160
15
 
12
 
! Отговори
луиза преди 7 години
нали знаете старата поговорка "каквото повикало ,такова се обадило".на наглите журналисти ,така им се пада.само търсят някаква сензация за да изкарат парички и нямат свян към никои и за нищо.браво на стойчков!!!
159
13
 
8
 
! Отговори
Хипотетичен въпрос преди 7 години
Ако се престоря на наркодилър и потайно раздавам пакетчета пудра захар пред полицаи, като така ги ПРОВОКИРАМ да ме проверят и претърсят, от което да открият тефтерче със "скривалища" (пак на пудра захар) из цялата страна и така изхабя значителен полицейски и държавни ресурси, нещо незаконно ли правя? Не, нали?А РЕДНО ли е да го правя? Не, нали?Тука едни журналистчета НАГЛО се навират между шамарите, пък после се правят на изненадани и обидени. Редно ли е?
158
10
 
5
 
! Отговори
Весникар ли преди 7 години
Незнам дали някой си спомня следната песничка с много истина"Журналисти онананисти "никви" Българи не сте"
157
10
 
13
 
! Отговори
Ха де преди 7 години
Да попитам абе Стоичков ли е отишал на сватбата на журналиста и е искал да го снима.Ако те е страх от мечки не ходи в гората.Журналистите 99% са абсолютни ***.
156
0
 
23
 
! Отговори
само в Бг 26г. преди 7 години
Само в България ,всеки прави каквото си иска , ЗАЩО ?---Само в Бг , всичко е политизирано .---Само в Бг , всеки 2-ри е неграмотен!---Само в Бг , всеки 3-ти е безработен !---Само в Бг , СМЪРТНОСТТА Е НА 1-во място , в Европа , и на 6-то в света !---Само в Бг , българите НЯМАТ права , а само задължения и униженияИ за България , всички доклади от ЕК на ЕС са едни и същи , а именно :--''СЛАБА СЪДЕБНА СИСТЕМА ,КОРУПЦИЯ И БЕЗНАКАЗАНОСТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖ.ИНСТИТУЦИИ ,НА ВСИЧКИ НИВА ".
155
9
 
9
 
! Отговори
М да преди 7 години
Какво работят папараците а ? Снимат известните хора ако се спънат ако им е разкопчан панталона..............Всъщност дебнат ги в неудобни пози. Съжалявам ама такива хора само бой ги оправя. Това е.........Защо не всички журналисти ги бият а ? Защото за всяко нещо си има начин.
154
2
 
9
 
! Отговори
А простак ли е преди 7 години
Стоичков? А?
153
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журналиста на съд за нарушаване на конституционното право на лично пространство!
152
12
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Чи го дири неканен там въпросният репортер - по света има специално законодателство за наглеци като тях - в някои щати се третира като нахлуване с взлом - нали се сещате, че ще ви гръмнат за тва своеволие - тука сте минали леко - минеш ли обаче границата "Стоичков" ядеш шамари - капиш...
151
4
 
17
 
! Отговори
ИВО преди 7 години
Нищо не оправдава постъпката на Стоичков, каквито и да са тези журналисти има компетентни органи и правила които са могли да се задействат в случая. Нека не наричаме черното бяло само защото някои е известен, времената на Дивия Запад отдавна отминаха.
150
0
 
21
 
! Отговори
не на простаците преди 7 години
Не на простаците облечени във власт...Не на простаците журналисти...не на простаците спортисти......
149
1
 
6
 
! Отговори
дааа. преди 7 години
До АманКакто писах ,....в България всичко е ПОЛИТИЗИРАНО ,затова медии и журналисти , са ПЛАТЕНИ !Ако не са платени , то те ще умират от глад !
148
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки може да снима на обществено място. Улицата и черквата са пблични места. Ако не иска да го снимат да си прави сватбата в двора само с покани.
147
10
 
12
 
! Отговори
Весникар ли преди 7 години
Човека жени детето си . Има поканени журналисти които да отразят частното събитие. Тези папараци са дошли неканени и са търсели точно скандала. Е намерили са го................. Сага се опитват да осребрят скандала защото не са успели с провокативни снимки