Русия извършила военни престъпления? САЩ забравиха ли Югославия?

Сергей Лавров напомни на запада, че истерията им е необоснована
31 окт 2016 12:14,
401
Русия извършила военни престъпления? САЩ забравиха ли Югославия?
Снимка: архив Reuters

САЩ стигат дотам да отправят публични оскърбления срещу Русия, обвинявайки я във "военни престъпления" в Сирия, а бомбардираха в Югославия граждански обекти, заяви министърът на външните работи Сергей Лавров в интервю във филм за покойния дипломат и политик Евгений Примаков по руска телевизия.

"Агресията срещу Югославия беше, разбира се, именно агресия", подчерта Лавров, цитиран от ТАСС.

"Между другото, това беше първото въоръжено нападение в Европа срещу суверенна държава след 1945 г. Сега на фона на случващото се около Сирия, нашите западни партньри, преди всичко американците, а и британците, вече стигат в истериката си до публични оскърбления, употребявайки такива думи като "варварство", "военно престъпление", подчерта Лавров, цитиран от БТА.

"Напомням, че агресията против Съюзна република Югославия беше съпроводена с атаки срещу огромно количество граждански обекти, включително телевизията на Сърбия, мостове, по които минаваха граждански пътнически влакове, и много други. Хиляди загинапи, от тях няколко стотици деца, четвърт милион бежанци, за които никой оттогава повече не си спомня", подчерта Лавров.

По думите на министъра, "ако Русия в лицето на Примаков не беше реагирала така, както той реагира на това грубо погазване на международното право, ние навярно, после дълго време нямаше да можем да си простим и нашата история щеше да се попълни с много неприятна страница".

Думите на Лавров са по повод прословутия "лупинг на Примаков", който като премиер през март 1999 г., летейки за среща с вицепрезидента Ал Гор, научава над Атлантика, че САЩ са решили да започнат бомбардировките и нарежда на пилота да направи обратен завой.

"Той направи така, че Русия да прояви характер и да заеме единствено правилната позиция в този момент. Завоят стана напомняне за това, че Русия не може да има друго предназначение в света, освен да отстоява своята правда, да го прави заедно с другите държави, но задължително като се стреми към равноправни отношения и взаимно изгодни договорености", заяви Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
4
 
1
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Доброто еврейче Лавров защо се пеняви: и едните и другите са терористи и измамници,заслужили са си го. Сърбите са ни крали и предавали поне 300 години а арабоислямците- поне 400! Когото от тях и да хванеш за да го удариш в другия- все ще е малко,все ще е късно!
290
1
 
0
 
! Отговори
Hot klimat преди 7 години
Na sledvastia masov bg meeting e logichno bg horata da vdigat visoko prevarzana s bg lentichka kartonena raka (velpape) s seden p-rast nagore?!
289
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 359Умнико не може да сравняваш двете кампании по разрушенията. В Белград са ползвани 250- 500- 900 кг управляеми бомби с които директно и еднократно са унищожавани в зависимост размера с един или повече бомби съответните сгради и/или заводи и/или МостовеВ Сирия се водят ПЕХОТНИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ В РАЙОНЪТ НА ГРАДА - съответно ЦЕЛИЯ ГРАД Е РАЗРУШЕН освен най-малките сгради случайно намиращи се между големи и разрушениА Въпросът беше че САЩ започна да си прави каквото иска от Югославия
288
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАБА БУНАА НИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ПРОДАЖНИЦИ И МИЖИТУРКИ.права си бабо - всяко дете знае, че няма по-гнуснa сгaн от проруската
287
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До обективенББ май обективно те е изплющял
286
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До обективенЛизането на руски *** е върховна проява на патриотизъм, според националните предатели.
285
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен... Грозни най-добрия град за живеене в руската федерация.....Може би защото в него не живеят руснаци умнико! Преди войните в него живееха 200 000 етнически руснаци от 390 000 жители, а сега в цяла Чечня руснаците са под 15 000.
284
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съветвам руският дипломатически *** да вземе снимки на разрушения до основи Алепо, както и на десетки други сирийски градове и да потърси сходство с Югославия. Говоренето на ангро на лъжи с нищо не помага на руската дипломация, а няма да помогне и на Лавров и неговия началник да избегнат съда в Хага.
283
0
 
0
 
! Отговори
жребец преди 7 години
До Анонимен а ти щаслива кобилка
282
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема на Русия е, че може да подражава на САЩ само във военните престъпления !
281
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотално ще фалшифицират изборите! Милиционерските коли на Бъчварова/Цветанов, Борисов/ ще разкарват в изборната нощ насам-натам чувалите с бюлетини и протоколи и ще ги фалшифицират НА КУП! За това не приеха да се гласува по пощата от чужбина, защото трябва да ги фалшифицират ЕДНА ПО ЕДНА-няма как! СЛЕД ИЗБОРИТЕ-ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА! СОФИЯНЦИ, ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО/ЦИК/
280
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборите-лекарство за шизофреници! Гледат на Изток, бягат на Запад!Трайков-Президент!
279
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборите-лекарство за шизофреници! Гледат на Изток, бягат на Запад!Трайков-Президент!
278
2
 
5
 
! Отговори
Раздразнен преди 7 години
До Анонимен(352)Tъпaкo, не можеш ли да пишеш четливо!? И на кирилица?
277
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 350Ано Умни РФ решава Кибер сигурността си радикално. Военната и полицейска системи нямат изходни точки към интернет. Тоест за да ги хакнеш трябва да се прикачиш директно към системата а това е меко казано рисковано и е реален повод за война по принцип. САЩ заради свръхинтеграцията ползва интернет ще не ще в много от системите си - тоест уязвим е за хакване от света. Е как пък веднъж не подслушаха Путин(щяха да се похвалят задължително) или да излезнат майловете му той коренспонденц
276
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин тероризира съседите си и света, като се опитва да ги изнудва с ядрена заплаха.САЩ, АКО ЖЕЛАЯТ могат да парализират Русия!ПРОВЕРЕТЕ САМИ! А това е хакер едва на 30-то място в световната ранг-листа на независимите хакери.Все пак, американците са измислили Интернет...................Известный американский хакер, называющий себя Jester (Шут), атаковал веб-сайт банды Калантарова (он же Лавров) МИД России....Сообщение хакера было удалено, но оно доступно для обозрения на скриншоте !
275
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Shopp 3461970 година събиране на големите фирми в САЩ - общо решение няма да се ползват САЩ ресурси всичко което може да се купи да се купува отвън на каквато и да е и колкото и да е висока цена.Ето към кой искаш да се присъединиш - този дето ще те ползва и след това захвърли като мръсно коте(най-малкото)
274
4
 
23
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
РУСИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА И ЩЕ СИ ОСТАНЕ ВЕЛИКА,А НИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ПРОДАЖНИЦИ И МИЖИТУРКИ.НАПОМНИ ИМ ЛАВРОВ ЗА ЮГОСЛАВИЯ,ЗА ДА ИМАТ В ПРЕДВИД,ЧЕ ВТОРИ ПЪТ ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ,КОЙ КАКТО ИСКА ДА ГО РАЗБИРА.ЕС СА ПО ДОЛНИ *** БЕЗ НЕВИНОВНАТА И ВЕЧНО ПРАВАТА САЩ.
273
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 332В Сирия рашките бомбят по 4 вида цели1. от разузнаването и то Сирийско основно доказано със сателитни и дрон снимки.2. от полевите командири - там е ясно от там ни стрелят ...3. Комуникациите на джихадистите - цистерни, Джихадмобили, Техникали...(основно чрез хеликоптери нощем)4. ВИП цели включително такива които не съществуват(демек САЩ съветници) ползват се екзотични оръжия като крилати ракети, Проникващи бомби и прочие.
272
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 324А сега вземи Гугъл разходка и се разходи из Грозни. Събориха го и след това го построиха отново по-красив от колкото беше.