В скута на Ердоган – момичето хроникьор от Алепо

Турският президент се срещна с Бана ал Абед и семейството й
21 дек 2016 20:12,
93

Снимка: Twitter, Recep Tayyip Erdogan

Сирийското момиченце Бана ал Абед, станало известно с разказите си в Twitter за ужасите на войната в Алепо, и неговото семейство бяха приети днес от турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Нашето момиченце от Алепо Бана и неговото семейство ни зарадваха с посещение в президентския дворец", написа Ердоган в профила си в Twitter, като помести и снимки от срещата с момиченцето.

Още по темата

"Турция винаги ще стои до сирийските си братя, добави турският президент в коментар в Twitter", цитиран от БТА.

Седемгодишната Бана ал Абед бе евакуирана миналата седмица от Алепо благодарение на споразумение за примирие, договорено под егидата на Анкара и Москва. Сирийският режим с подкрепата на Русия е на път напълно да възстанови контрола си над Алепо.

От септември Бана с помощта на майка си разказваха в акаунта си в Twitter за тежкото ежедневие на сирийците в обсадената от правителствените сили бунтовническа част на Алепо. Те описваха бомбардировките, извършени от силите на режима. Акаунтът на детето в Twitter има 352 000 последователи.

"Много съм щастлива да се срещна с Ердоган", написа в днес в Twitter Бана.

Турция е приела близо 2,7 милиона сирийски бежанци, но даде да се разбере, че отсега нататък предпочита да оказва помощ на бежанците от сиирйската страна на границата.

Анкара подкрепя бунтовниците, които се опитват да свалят от власт сирийския президент Башар Асад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
2
 
! Отговори
Бабана секиджам преди 7 години
До Анонимен 26Всеки може да си казва мнението,чоджум!Ти се въздържай да даваш съвети за да не ти папа пи,ка ку,а и гъзинката краставица..Отдавна съм спрял да давам уклон на братята българи,защото са корав и твърдоглав народ
29
8
 
7
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
do TURK само и само да постигнат разпарчетосване на Сирия и поне да запазят някакво влияние и присъствие там...независимо, че това вече щеше да е против Турция... За САЩ обаче интересите на Турция не са по-важни от това да спасят образа си на световна сила в опита да свалят Асад или поне да раздробят Сирия. Така се стигна до американския преврат срещу Ердоганя през септември. Ако беше умен хЕрдоган щеше да стои настрана от войната в Сирия!?
28
4
 
16
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 26,То пък като имаше правителство, щото американците не ни клатеха! Справки- "Мариците", рудодобива и т.н. С правителство, без правителство, България се управлява от Вашингтон и Брюксел!
27
6
 
12
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
До TURK Никакви планове не е направил на пух и прах. Напротив първоначално като един агресивен американски пудел изпълняваше услужливо ролята на американска маша в сирийския конфликт.. Когато обаче стана неудобно за американците откъм имидж да се държат ръка за ръка с Ал Кайда и ИД, то трябваше да си намерят друга кукла в самата Сирия. И това бяха кюрдите. Тогава Ердо разбра, че си е вкарал таралеж в гащите, а именно, че американците противно на турския интерес ще помогнат на кюрдите,
26
3
 
31
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
да се използват деца в идеолигическата война е толкова противно и безнравствено, че само и единственно Уол Стреет-ските еврей-лихвари могат да паднат толкова ниско !!!!1) twitter не разрешава на малолетни да създават профили - очевидно някой друг е създал профила 2) 7 годишно момиче, което пише и на рабски и на английски ...... от град в който ужким хората умирали от глад но имат интеернет гнусно и жалко !!!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад е син на баща си, но ВТОРИ. Ако изобщо сте били в ислямска къща дори, това би следвало да ви говори много.Първия син умира в автомобилна катастрофа и чак след това на Башар му се отваря парашута. Брат му е именно начело на "преторианците". В тоя момент Башар учи зъболекарство в ...... ЛОНДОН. Жена му е родена във Великобритания и т.н. Хафез не е *** - единия син в Москва, другия на Запад ;-).*** са тия които се връзват на партенки.Защо Запада, се обърна срещу Възпитаника си ???
24
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път медиа да показва нормално фото на Ердоган след опита за преврат в Турция.
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TRUMP,PUTIN I ERDOGAN ,tiya trimata prezidenti shte reshavat sudbata na sveta,globalizma e aut
22
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ердо не знам дали е театът ама за вас тетрото сега започва. Бойко си тръгва сърдит, социалистите нямат достатъчно подкрепа, така че ви чака дълъг период без правителство през което време ще ви клатят хамериканците както си искат, нали трябва да избият загубата от истока. Лягайте си по рано и по умната като говорите против ердо
21
13
 
9
 
! Отговори
TURK преди 7 години
Velik si Erdogan ,napravi na puh i prah planovete na imperialistite da razdrobqt Turcia ,vidq se i v SIRIA I IRAK bez turcite nikoy nishto ne moje da napravi
20
1
 
10
 
! Отговори
Зайцев преди 7 години
Россия слезам не верит
19
0
 
1
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 14,Възможно е и да е така, както казваш! А на въпроса защо не отговориш?
18
9
 
14
 
! Отговори
bluesky1_ага Мехмед преди 7 години
До agata 11 За каво да му се завижда на Ердоган? За това, че е един от идеолозите и главни виновници за клането в Сирия в съдружие с монарсите на уахабитските монархии от залива и с покровителството на САЩ, ЮК, Франция и Израел? За каво да му завиждаме, като докара войната от Сирия в собствената си държава, в която всеки ден има атентати и ще има още повече и на практика страната е в гражданска война, което е точно това, което Асад преди години предсказа. Поздрави от ага Мехмед!
17
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОХ, КАКВА ПЛАЧЛИВА ИСТОРИЯ! РАЗПЛАКАХ СЕ ОТ УМИЛЕНИЕ! АМА ЗАЩО СИ МИСЛЯ, ЧЕ АКО КРЪВОЖАДНИТЕ ОРДИ НА БАШАР АСАД БЯХА НАИСТИНА ИЗВЕРГИ ТОВА КЛЕТО НЕЩАСТНО МОМИЧЕНЦЕ НЯМАШЕ НАИСТИНА ДА Е ЖИВО! А ТО И ИНТЕРНЕТ ИМАЛО!
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хванете агата за рогата и го натирете в реката,за да спят спокойно децата!
15
1
 
21
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Радвам се за това момиченце, че се е спасило.А това, че е имала Интернет е странно...при тези бомбардировки!А тук е тихо и спокойно, обаче моя Интернет прекъсва често - срамота!
14
2
 
22
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Идеалогия д-ми и г-да!Превръщат Исляма в идеология!!!В оръжие!!!В инструмент!!!В такива случаи всички средства са позволени - медийни и политически манипулации за обработка на общественото съзнание!- зрелещни и кървави сцени на насилие и убийства всяващи паника и страх сред хората!- финансиране и изграждане на идеологически и военизирани структори в определени смесени райони.- и разбира се подобни мелодраматични прояви на "нежност" от личности носещи огромна вина и кръв по ръцете си!
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя бил и педофил,но защо не се учудвам?
12
2
 
7
 
! Отговори
KeБаб Ремувър преди 7 години
да ме извинява момата ама тва е пиниз стил кримската офицерска дъщеря. като оня от българия ин орбит дето уж го бил спасил руски войник в алепо, а се оказа че предава по скайп от москва.
11
5
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До един тама баща му? все пак докато баща му беше на кормилото, тоя командваше преторианците. а сега го изкарват неква ехана работническа класа и издигнал се от нулата едва ли не.