България – част от пътя на ислямистите! У нас: Логистици, ятаци

Владимир Чуков отбеляза, че бойци на ИД се завръщат към Балканите
Обновена: 10 яну 2017 06:55 | 9 яну 2017 17:00,
35
България – част от пътя на ислямистите! У нас: Логистици, ятаци
Снимка: архив Reuters

Когато "Ислямска държава" е в критично положение, тя се опитва да вбие клин и по този начин да се засили натискът на обществото към правителството, съответно да отслабне натискът към ИД, обясни в интервю за БНР арабистът проф. Владимир Чуков.

Според него атентатът в Истанбул е един от подходите на терористите да изградят няколко фронта, така че да бъде отслабен натискът на Турция към ИД в Сирия.

Не трябва да ни изненадва и фактът, че атентаторът е от Централна Азия, допълни той.

"Атентатът от новогодишната нощ в Истанбул носи белезите на радикален ислям. ИД през изтеклата година не използва т.нар. "етноджихари", живите бомби, атентаторите-самоубийци, а използва стратегически самоубийци, изпратени на конкретна мисия, без да са задължавани да бъдат убити, те имат задача и трябва да я изпълнят. Това са хора, обикновено натрупали много сериозен опит в битките, хора от Централна Азия", каза арабистът.

В анализ на процесите на завръщане на бойци на ИД към Балканите Владимир Чуков отбеляза: "Можем само да гадаем каква част от тях са минали през нашата страна, без никой да разбере за тях".

"Това иде да подскаже, че 2017-а не можем да я опишем като по-оптимистична година. Няма защо да се заблуждаваме – България е част от коридора, част от транзита, заради което и у нас са се появили т.нар. "логистици", ятаци, които им помагат. След като има доказано такъв трафик, няма как да не се оформи подобен перифирен обект на изследване", настоя Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този Китюк 4уков е толкова про,ст дори Арабския му е Много лош
19
0
 
1
 
! Отговори
Андерс Брейвик преди 7 години
Мхммм...
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Реконкиста= Възраждане
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама разбира се .Те даже и пътя до Правец знаят и хотелите познават и добре работят с Българкото оръжие-гарантирано им от ГЕРБ.Въобще България е част от магистралата на ислямистите .
16
8
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Аз няма да се прибирам повече в БГ. Не ви ща ислямистите!
15
2
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ПЪТ НА ИСЛЯМИСТИТЕ - ЗА НЕЩАСТИЕ В ТОЗИ МОМЕНТ УПРАВЛЯВАХА ГЕРБ! ТРУДНО МОЖЕМ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ КОЛКО ПАРИ ВЛЯЗОХА В БЕЗДЪННИТЕ ИМ ДЖОБОВЕ.
14
1
 
9
 
! Отговори
ОНЯ С КОМУНИСТИЧЕСКА преди 7 години
фамилия, а той видите ли пръв АТЛАНТИСТ Пи.члемето МЛАДЕНОВ, нали като външен министър събираше в СОФИЯ "Приятелите на СИРИЯ' / КАКВА ЙЕЗУИТСКА ФАСАДА за ДЖИХАДИСТИТЕ-ГЛАВОРЕЗИ/ Значи не само сме пътя, ами сме били и РАЗВЪДНИК на ТЕРОРИСТИ. Държавна политика на ТИКВО-С.ЕДЕРАСТКОТО движение, окупирало властта. Гайтанджиева нали за малко да я убият в АЛЕПО с българско оръжие като снимаше складовете на бандитите, пълни с ракети от ВМЗ
13
2
 
1
 
! Отговори
Елате преди 7 години
село Рогозино е отворен за ислямисти.Сузана и Митко Одрински ви очакват с отворени банкови сметки.
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България има голям отколешен опит с ятаци. Както се похвалил Т.Ж. пред Брежнев и Никсън едно време: "Нашите гори са най-големите от всички в света, вече 20 години от края на ВСВ, а от горите продължават да излизат АБПФК! Та сега като чуваме всеки ден за трафиканти..., колко му е и ятаци...
11
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази статия е 100 процентова журналистическа манипулация, и търси шарани.
10
4
 
19
 
! Отговори
Чук и Гек преди 7 години
Няма такива филми! Насам идат само ядрени физици, лекари, инджинери;))))
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве хващайте ги и директно в Черно море за храна на рибките
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тоя изпращя кои нормален бг гражданин се интересува от тях с никои ромите и техните съграждани не го ли разбра и тия по партиина линия ахмед доган никои нее луд да се занимава с фережета и откачалки
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Липсата на "Закон са фалит на физ. лица", води до рязко увеличаване на вероятността от възникване ид-ейски бойци и гнезда на ид-ейци и у нас. Само България остана без такъв закон, от всички в еврейския съюз. Щом на държавата не и пука за хората, дали пък на тях трябва да им пука за държавата? Питам?
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали са преминали напоследък гледам бая дюнерджии се навъдиха. Ако ги търсите следете за потреблението на дюнери.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей сега сядаме и почваме да гадаем, щом само можем да гадаем на какво се гадае по - добре, какви са съветите на ''професора'' ???
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя професор ако схване разликата между боец на ИД и атентатор може и да придобие представа за нещата.
3
1
 
47
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Можем само да гадаем каква част от тях са минали през нашата страна...." - Всички които са пожелали е отговора! Цяло стато слонове ще минат незабелязано през "най-пазената граница на ЕС"! Ако си платят ще ги и превозят!
2
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
по вьпроса с ятаците бьлгария има опит с обирането на мандритетова сьм чела тук написано от професорите които пишат по саитовете изнаят всичко
1
4
 
21
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Баце е най-големия логистик :)