Още на старта: Тръмп на нож със спецслужбите, медиите...

Британският и US печат за пресконференцията на президента
Обновена: 12 яну 2017 21:12 | 12 яну 2017 21:09,
50
Още на старта: Тръмп на нож със спецслужбите, медиите...
Снимка: БТА

На първата си пресконференция като избран президент на САЩ Доналд Тръмп се нахвърли срещу разузнавателната общност, обвинявайки я, че е позволила изтичането на твърдения за събирани от Русия компромати срещу него, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Още по темата

Тази войнствена позиция, броени дни преди влизането на Тръмп в Белия дом, подготвя почвата за евентуална историческа конфронтация между бъдещия президент и главнокомандващ и американските разузнавателни служби от самото начало на управлението на новото правителство. Тя още повече изостря обтегнатите вече отношения между Тръмп и ръководството на разузнаването.

Въпреки враждебността Тръмп за първи път призна заключението на службите, че Русия е извършила хакерски атаки срещу Демократическата партия, които са довели до оповестяването на навреждаща информация за кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън, изтъква изданието.

Тръмп засипа с нападки медиите, чието поведение определи като срамно заради разпространените пикантни твърдения по негов адрес за връзките му с Русия, отбелязва британският в. "Гардиън".

Дългоочакваната му пресконференция първоначално беше свикана с цел да се покаже как той ще избягва конфликта на интереси между своята бизнес империя и задълженията си като държавен лидер. Събитието обаче беше помрачено от появилите се в медиите информации, че ФБР е получило непотвърдени, но потенциално вредоносни разузнавателни данни, включително твърдения за непристойно сексуално поведение на милиардера в хотелска стая в Москва, посочва изданието.

Когато се подготвяли да дадат брифинг на президента Барак Обама и Тръмп за руската намеса в изборите в САЩ през 2016 г., ръководителите на американските специални служби били изправени пред изключително деликатен въпрос: дали да споменат за пикантните твърдения, въртящи се от месеци във Вашингтон, че Москва разполага с компрометираща информация за бъдещия американски държавен глава, пише в. "Вашингтон пост".

В крайна сметка те решили, че нямат избор. Досието от 35 страници, пълно с подробности за предполагаема комрометираща информация, свързана с лични въпроси, финансови дейности и политически интриги, вече било толкова широко разпространено във Вашингтон, че всяка голяма медийна организация, изглежда, имала копие от него.

Пренебрегването на материала, изготвен от частна фирма за сигурност, само щяло да създаде впечатление, че тези, които се предполага, че са пазители на държавните тайни, са неосведомени, казаха служители, цитирани от изданието. По думите им мнозина били убедени, че е само въпрос на време някой да реши да публикува досието.

Тяхното решение, изглежда, ускорило крайния резултат, довеждайки до разпространяването на политически натоварени твърдения, които медиите се опитвали да пуснат от месеци, но не можели да намерят основания за публикуването им, докато те не били обобщени и събрани заедно със строго поверителен доклад, подготвен от разузнавателните служби.

Служителите на американското разузнаване обаче, изглежда, не били подготвени за последиците, включително острите нападки на Тръмп, който обвини специалните служби, че използват подобни на нацистките тактики, за да го оклеветят, отбелязва "Вашингтон пост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп бил в руски хотел с ***.
15
6
 
21
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
И на децата стана ясно, че МИ-6 води за носа американските служби. И всичко започна, тъй като някой в запалянко Англия не можа да преглътне, че не спечели световното по футбол за 2018. Но който не може да губи, никога не побеждава. А Кой ли води МИ-6 за навиреният им нос.
14
0
 
31
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Спец службите да бяха показали и някоя пикантна снимка за доказателство...
13
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бре хора, това е бивш продуцент на "мис Свят"...свят ще ви се завие само да си помислите с какви жени какво е правил. За някаква си хотелска стая в Москва му е през ...
12
41
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е пътник. Ако му се размине затвора за държавна измяна ще е голям плюс за него. Язък за руския барут с който го изстреляха в овалния кабинет, оказа се че е мокър и от него се вдигна единствено миризлив пушек. Най-потърпевш от цялата кагебейщина се оказа русия и руския вожд. Нови убийствени санкции срещу русия вече са внесени в Конгреса и ще бъдат гласувани до месец. Водят се сондажи и с европейските партньори за включването на ЕС в новите санкции насочени срещу банковия сектор и нефтогаза.
11
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте-Импийчмънт през 2017 с - плюсИмпийчмънт през 2018 с - минус
10
21
 
52
 
! Отговори
То6 преди 7 години
Голям страх, идва човекът който мисли за народа. Страх не само в сащ, а и на всякъде по света. Време е светът да тръгне по правилният път - Путин, Тръмп, Орбан, Радев и .....
9
33
 
19
 
! Отговори
clown007 преди 7 години
На оранжевия орангутан така ще му намажат ските , че няма да се усети откъде му е дошло.
8
17
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 7 години
непристойно сексуално поведение на милиардера в хотелска стая в Москва------------------------------------------------------------------------------------------------------Започва да става интересно ! Какви ли атракция е измислил Тръмп с луксозните *** в хотела ?
7
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами вървят към гражданска война която ще стигне и до България.
6
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Куха лейкаАми да избяга в Москва. Володя ще му даде веднага убежище.
5
6
 
37
 
! Отговори
никой преди 7 години
Така като някой който бяха заложили на откачената килъри и наляха цели състояния със убеждението че са на печелещата страна, се оказаха големите губещи и сега се чудят какво зло да сторят за да компенсират но вече е късно, либе за китка, резето хлопна. Ето един от тези големи губещи е самият Сорос...губи над един милярд.............Soros Lost Nearly $1 Billion After Trump Election
4
3
 
46
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Дано не го убият като Кенеди...Много да се пази....
3
38
 
12
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
И ако алкашите пиещи лосион за вана смятат да се доверяват на такъв човек и да го смятат за приятел....жална им майка. Тръмпугера е като наш Боко, сутрин каже едно, вечер друго. Ще го следя внимателно докъде ще я докара с оградата с Мексико, както и какво ще е отношението му към
2
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все ми се струва, че няма да изкара цял мандат.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и този луд тегли майна на CNN новата тактика на играчите