Още на старта: Тръмп на нож със спецслужбите, медиите...

Британският и US печат за пресконференцията на президента
Обновена: 12 яну 2017 21:12 | 12 яну 2017 21:09,
50
Още на старта: Тръмп на нож със спецслужбите, медиите...
Снимка: БТА

На първата си пресконференция като избран президент на САЩ Доналд Тръмп се нахвърли срещу разузнавателната общност, обвинявайки я, че е позволила изтичането на твърдения за събирани от Русия компромати срещу него, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Още по темата

Тази войнствена позиция, броени дни преди влизането на Тръмп в Белия дом, подготвя почвата за евентуална историческа конфронтация между бъдещия президент и главнокомандващ и американските разузнавателни служби от самото начало на управлението на новото правителство. Тя още повече изостря обтегнатите вече отношения между Тръмп и ръководството на разузнаването.

Въпреки враждебността Тръмп за първи път призна заключението на службите, че Русия е извършила хакерски атаки срещу Демократическата партия, които са довели до оповестяването на навреждаща информация за кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън, изтъква изданието.

Тръмп засипа с нападки медиите, чието поведение определи като срамно заради разпространените пикантни твърдения по негов адрес за връзките му с Русия, отбелязва британският в. "Гардиън".

Дългоочакваната му пресконференция първоначално беше свикана с цел да се покаже как той ще избягва конфликта на интереси между своята бизнес империя и задълженията си като държавен лидер. Събитието обаче беше помрачено от появилите се в медиите информации, че ФБР е получило непотвърдени, но потенциално вредоносни разузнавателни данни, включително твърдения за непристойно сексуално поведение на милиардера в хотелска стая в Москва, посочва изданието.

Когато се подготвяли да дадат брифинг на президента Барак Обама и Тръмп за руската намеса в изборите в САЩ през 2016 г., ръководителите на американските специални служби били изправени пред изключително деликатен въпрос: дали да споменат за пикантните твърдения, въртящи се от месеци във Вашингтон, че Москва разполага с компрометираща информация за бъдещия американски държавен глава, пише в. "Вашингтон пост".

В крайна сметка те решили, че нямат избор. Досието от 35 страници, пълно с подробности за предполагаема комрометираща информация, свързана с лични въпроси, финансови дейности и политически интриги, вече било толкова широко разпространено във Вашингтон, че всяка голяма медийна организация, изглежда, имала копие от него.

Пренебрегването на материала, изготвен от частна фирма за сигурност, само щяло да създаде впечатление, че тези, които се предполага, че са пазители на държавните тайни, са неосведомени, казаха служители, цитирани от изданието. По думите им мнозина били убедени, че е само въпрос на време някой да реши да публикува досието.

Тяхното решение, изглежда, ускорило крайния резултат, довеждайки до разпространяването на политически натоварени твърдения, които медиите се опитвали да пуснат от месеци, но не можели да намерят основания за публикуването им, докато те не били обобщени и събрани заедно със строго поверителен доклад, подготвен от разузнавателните служби.

Служителите на американското разузнаване обаче, изглежда, не били подготвени за последиците, включително острите нападки на Тръмп, който обвини специалните служби, че използват подобни на нацистките тактики, за да го оклеветят, отбелязва "Вашингтон пост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ред е на балканския шоп -Тръмп за бъде разследван. Не че накой се съмнява във "репутацията" му.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ФАЩ СИ ИЗБРА ОРАНЖЕВИЯ ХИТЛЕР И СЕГА ЩЕ ГИ СЪСИПЕ ЖЕСТОКО ВСЯКЕЧКИ!!
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ako Donald podgoni soros i i fed she si napravia portret ot snimkata gore ako napravi tova da izkoreni rotshildoviat zionizam istoriata she go pomni pone 20000hiliadi godini
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е решил да прави нова и правилна държава и е естествено разните троцкисти, еврокомунисти , наркотрафиканти,контрабандисти,политици,бюрократи, журналиги, юристи,банкери,национални и международни клатик-ури,обикновени *** и "вся остальная дисиденская ***" да бъдат изхвърлени зад борда!А това е и бъдещето на днешната еврогейска политическа ***!Внимателно следете и "телодвиженията" на управляващата ни след 1989г престъпна ***,продължител на делото "Кобурготски-Живков"!
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по-гнусна и лъжлива *** от журналистите
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всички твърдения по отношение на Русия има една и съща ключова дума - ПРЕДПОЛАГАЕМИ! Стига манипулации от рода - Русия това, Русия онова. Докажете!
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Дано не го убият като Кенеди...Много да се пази..."той Господ го убил бе :)
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малей, тоя бил много опасен бе! Да награби малкия в Москва!
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Дано не го убият като Кенеди...Много да се пази..."Много рискове крие такова нещо. Времената са други, дори американците вече не са чак толкова ограничени.Не е ясно какво точно ще се случи в самите Щати, ако направят това.=============Нищо няма да се случи. Ако решат ще го отстрелят като заек и нищо няма да се случи. Ще преценят дали да го екзекутират публично както Кенеди за назидание или да получи сърдечен инфаркт или да се разболее от рак.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не може с неговите си хора да се оправи а какво остава Путин и Лавров ако го нагазят - ще го побъркат.
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джон Маккейн е бил в плен във Виетнам. От там веднага са го взели и са го поставили под сепциално наблюдение и дори са му предоставили стая с климатик и всички удобства където са го посещавали много сътрудници на КГБ.
25
4
 
17
 
! Отговори
До Путинка Русева преди 7 години
Джон Маккейн не е руски агент. Джон Маккейн е приятел на шефа на Ислямската държава Абу Бакр Ал-Багдади и е враг на Доналд Тръмп. Което означава, че Джон Маккейн е агент на ИДИЛ! Има снимки на Маккейн и Ал-Багдади, от 27.05.2013.
24
3
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 7 години
А Кенеди кой го уби?
23
15
 
5
 
! Отговори
Путинка Русева преди 7 години
До Spiritus RectorМаккейн да не би да е руско джудже полковник от КГБ та да се занинава с компромати бв русифилче?
22
16
 
11
 
! Отговори
съмнявате ли се преди 7 години
Като се знаят похватите на КГБ и ЩАЗИ, има някой, който да се съмнява, че в Русия всичко се филмира? Ако има---то това са наивници!
21
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щатите няма да търпят тоя ***, нито ЦРУ, ФБР, нито военно промишления комплекс, нито Федералния резерв, и т.н. Играе си с огъня.
20
8
 
35
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
И какво се оказа? Че лично Джон Маккейн е поръчал на Кристофър Стийл да скалъпи компромата срещу Доналд Тръмп.
19
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нови американски санкции срещу Русия са неизбежни.
18
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците си взеха голяма беля с тоз Тръмп.
17
13
 
27
 
! Отговори
Maртин преди 7 години
До АнонименТи си спал на течение и си се завивал с мокри вестници.. Кажи на Сорос да ти намали наркотика. Тръмп бил пътник, санкции още моля ти се.. Ти си санкциониран природно... Те санкциите ще паднат най-вероятно, всички *** кат теб се гърчат и кво ли не измислят той санкции сънува милото Соросче... Жалки сте цялата клика..