Евросоцът: Евросъюзът да изгони посланика на Вашнгтон

Тръмп и Путин искат да сме слаби и разделени, казва ЕНП
Обновена: 4 фев 2017 06:23 | 3 фев 2017 22:00,
237
Евросоцът: Евросъюзът да изгони посланика на Вашнгтон
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Ройтерс

Европейският съюз трябва да откаже да приеме посланика на САЩ, назначен от Доналд Тръмп в Брюксел. За това настоява в писмо до шефовете на европейските институции лидерът на парламентарната група на социалистите в Европейския парламент Джани Питела.

Очаква се Тръмп да назначи за свой представител към институциите на ЕС Тед Малох. Той разгневи евродепутатите с интервю, в което се обяви срещу евроинтеграцията и каза, че Съюзът трябва да се побутне, за да се разпадне като Съветския съюз, за което той работил на дипломатическа служба в Москва навремето.

В писмото, адресирано до шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, председателя на Съвета Доналд Туск и първия дипломат на ЕС Федерика Могерини, се настоява Малох да бъде обявен за "персона нон грата".
"Изявленията ясно показват, че г-н Малох е враждебо настроен не само към ЕС, но и към нашите ценности и принципи", пишат социалистите.

Според тях, ако Брюксел се направи, че не е забелязал убежденията на Малох, това ще даде сили на популизма и евроскептицизма в Европа и ще увреди отношенията със САЩ.

На подобно мнение са и либералите и консерваторите. Най-голямата парламентарна група в Европарламента - тази на християн-демократите, не се присъедини към апела.

Затова пък лидерът им Манфред Вебер заяви, че "Доналд Тръмп иска Европа да бъде разделена и слаба, също както и руският президент Владимир Путин". Ето защо ЕС трябвало да им покаже, че е единен и силен и че европейците стоят зад ценностите си.

“Рузвелт и Чърчил се бориха заедно в защита на свободата. Рейгън и Тачер - срещу комунизма. Сега Тръм и Мей (британският министър председател, б.а.) се борят за националния егоизъм", добави Вебер.

Европейският парламент няма думата по отношенията с посланиците, но Европейската комисия и Съветът могат да откажат да приемат акредитивните писма на новозназначените дипломати.

От Валета, където се провежда среща на върха на ЕС, Джани Питела днес призова европейските лидери да се обединят срещу Тръмп, който искал да разколебае евроценностите и застрашава европейските демокрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
15
 
! Отговори
Циник преди 7 години
"Дядовата ръкавичка" ЕС вече се пръска по всички шевове - пълна с арабскоафрикански бели че*рвеи, които оглозгват до кокъл социални, здравни, и пенсионни фондове.Лъжат ни в лицето, че Европа се нуждае от тези "специалисти", а същевременно десетки милиони европейци се чудят как да свържат двата края...и къде да си намерят работа! В "много социална Германия" има 400 000 бездомника, и 4.5 милиона безработни...ама сме се юрнали да интегрираме средновековни религиозни фанатици!
100
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
178 кефя се защото когато Европа се е обединявала винаги е нападала Русия и сега сьщо нападна в Украйна и глупости разни но си счупи зьбите колкото до Бьлгария не ме интересува аз живея в Русия
99
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам какво толкова се кефите на разпада на ЕС, Германия и Франция ще се оправят, обаче тежко и горко за България. Излезнем ли от съюза, малко след това Ердоган ще ни спретне референдумче за югоизточна България и това е само едно от нещата, които ни очакват вън от съюза.
98
1
 
15
 
! Отговори
Циник преди 7 години
През последните 8г. (Двата мандата на Бубаракосафриканос питекособонгос) бяха убити Садам, и Кадафи , които каквито и да бяха-удържаха с желязна ръка дивашките ислямистки хашишини в пустините им...европейски марионетки като Меркел,Шулц, Оланд му ръкопляскаха (на Бубарака), и сега метат нас*раните огромни ла**** в Европа! Тръмп поне го казва в прав текст - "Огромна грешка беше влизането на ФАЩ в Сирия , Либия, и Ирак! Той не желае милиони тарамбуки...Мурксул ги събира ...и ние ги храним..а те ни убиват
97
4
 
16
 
! Отговори
Георги преди 7 години
ЕС последните останали *** на Сорос, който скоро ще почнат на лапат нечий друг ама ае са без цинизми :)
96
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мухааахахаха Путин и Трьмп им виновни на крадците ! Те не разбраха ли,че ЕС вече е бита карта и се разтурва кочинята
95
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие не разбрахте ли че Русия и САЩ са вече обединени срещу *** ,която брюкселските ***.о.ти създадоха?
94
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп първо ще срине Северна Корея, после...
93
2
 
4
 
! Отговори
Бум преди 7 години
САЩ да окупира ли Европа с воени бази а тези приказват глупости странно.
92
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично имперската политика на ФАЩ. Hякои наистина си вярват че краварите ще се затворят в кътчето си и никога повече няма да чуем за тях и точно тук израза да направим Америка велика отново не се вписва, мислете бе ама с какво след като все оше хвърлате пачки през терасите.
91
3
 
25
 
! Отговори
до 155 преди 7 години
То Великобритания страна за чудo и приказ кмета на Лондон е някакъв с мюсюлманско име, не се знае кога ще го изстъргваме от някой дувар като преди туй е врещял обичайните крясъци.
90
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук руските агенти добре са развъртяли фантазията си.
89
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа е слаба и разпокъсана, разпадането на ЕС започна с Великобритания, и не след дълго ще е окончателно. Това го виждат дори и най големите еврооптимисти, и още отсега трябва да се ориентираме с кой ще бъдем. Разни плевнювци ни скараха с Русия, а когато и Западна Европа се изолира и ни обърне гръб, оставаме САМИ... Нищо добро не се задава.
88
10
 
16
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Няма кой да защитава вече Европа,те се скараха с всички.
87
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел е опънала нервите на всички, ето че краварите започнаха да ги изпускат. Дано не излезе, че Меркел е била двоен агент на ЩАЗИ и КГБ и открито играе по свирката на Путин. Тръмп скоро ще изяде шамарите и ще си иде с големи ритници врещейки аман-заман иранските хакери са виновни. Разбира се краваря си мисли че туй е Белия дом, а не ЕС. След като наложи санкции на Русия, сега Тръмп ще си самоналожи санкции само гледайте.
86
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той разгневи евродепутатите с интервю, в което се обяви срещу евроинтеграцията и каза, че Съюзът трябва да се побутне, за да се разпадне като Съветския съюз"Аре бутайте го по-бързо, преди да се обяви за халифат.
85
2
 
4
 
! Отговори
до 146 преди 7 години
Много неща съм чел колко съм разбрал не мога да твърдя и както вече казах си попаднал в капана на загубил собствента си идентичност. Господ, Твореца ти е дал свободна воля изпозлзвай я както намериш за добре, а ти идваш да ни наричаш *** и то анонимно и да казаш че си умния. Което не е най-умното нещо на света, как точно ти си прозрял истината само истината и цялата истина.
84
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Изявленията ясно показват, че г-н Малох е враждебо настроен не само към ЕС, но и към нашите ценности и принципи"Да ви кажа под секрет не е само Малох враждебно настроен към "ценностите" ви. Само че нас няма как да ни изгоните, защото ще ви останат само тарамбуките.
83
8
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
ЕС е калсически пример за разпадаща се империя панически търсеща си външни врагове и оправдания за своя упадък и да отклони вниманието на хората от собствените си грешки и поразии!Класика в жанра!
82
1
 
1
 
! Отговори
една ракия по-малко преди 7 години
До до 141Нещо друго май си чел, или толкоз си разбрал...