Евросоцът: Евросъюзът да изгони посланика на Вашнгтон

Тръмп и Путин искат да сме слаби и разделени, казва ЕНП
Обновена: 4 фев 2017 06:23 | 3 фев 2017 22:00,
237
Евросоцът: Евросъюзът да изгони посланика на Вашнгтон
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Ройтерс

Европейският съюз трябва да откаже да приеме посланика на САЩ, назначен от Доналд Тръмп в Брюксел. За това настоява в писмо до шефовете на европейските институции лидерът на парламентарната група на социалистите в Европейския парламент Джани Питела.

Очаква се Тръмп да назначи за свой представител към институциите на ЕС Тед Малох. Той разгневи евродепутатите с интервю, в което се обяви срещу евроинтеграцията и каза, че Съюзът трябва да се побутне, за да се разпадне като Съветския съюз, за което той работил на дипломатическа служба в Москва навремето.

В писмото, адресирано до шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, председателя на Съвета Доналд Туск и първия дипломат на ЕС Федерика Могерини, се настоява Малох да бъде обявен за "персона нон грата".
"Изявленията ясно показват, че г-н Малох е враждебо настроен не само към ЕС, но и към нашите ценности и принципи", пишат социалистите.

Според тях, ако Брюксел се направи, че не е забелязал убежденията на Малох, това ще даде сили на популизма и евроскептицизма в Европа и ще увреди отношенията със САЩ.

На подобно мнение са и либералите и консерваторите. Най-голямата парламентарна група в Европарламента - тази на християн-демократите, не се присъедини към апела.

Затова пък лидерът им Манфред Вебер заяви, че "Доналд Тръмп иска Европа да бъде разделена и слаба, също както и руският президент Владимир Путин". Ето защо ЕС трябвало да им покаже, че е единен и силен и че европейците стоят зад ценностите си.

“Рузвелт и Чърчил се бориха заедно в защита на свободата. Рейгън и Тачер - срещу комунизма. Сега Тръм и Мей (британският министър председател, б.а.) се борят за националния егоизъм", добави Вебер.

Европейският парламент няма думата по отношенията с посланиците, но Европейската комисия и Съветът могат да откажат да приемат акредитивните писма на новозназначените дипломати.

От Валета, където се провежда среща на върха на ЕС, Джани Питела днес призова европейските лидери да се обединят срещу Тръмп, който искал да разколебае евроценностите и застрашава европейските демокрации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 113 - няма начин:Джордж Сорос - роден 12 август 1930 г. ... Място на раждане - в случая няма значение. Нека го следват ...:)
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв посланик искат, Юнкер искаше от нас жена май за еврокомисар, сега посланика на САЩ им пречи. Що за популизъм ? Няма по-твърдоглав комунист от Юнкер .
59
2
 
6
 
! Отговори
няма начин преди 7 години
До Анонимен 112Следват опорните точки на гуруто си Сорос! И това като, че ли е най-малката им гадория..
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕНП и подобните И шавки по Европа да не се разсейват , а да продължават да свиирят на ШОР.ОШшш !По-маргинални образувания в социума не е имало от времето на Клавдий и "лигата" на проститтутките !
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Евроaтлaнтик лекуваме анууси от 3 - едно.о , 2 ее И 3 Ииии , хретин
56
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помнете, че вие сте граждани на страна с 13 века история и е ваш дълг да съхраните българщината и да я предадете на следващите поколения, като я предпазите от мултикултурните глупости на разни политически демагози. Мултикултурализма е мода и до време. Като им писне на западняците да се правят на толерантни пак ще отворят пещите. За да нямаме и ние такива проблеми не бива да допускаме емигранти на бг територия. Достатъчен ни е ромския проблем..
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си гледат си кравите и ядат шоколaд, но това не е постигнато със европейски либерални ценности. Oбществото все още не може да прави разлика между патроитизъм и ултра - национализъм за какво си говорим тогава внасят се термини като популизъм е как ще ги стигнеш швейцарците
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ми харесва все повече и повече ако бутне гнилата круша Щорош ще загуби още няколко милиарда кеф
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До осведоми се първое това е ясно де! Мисълта ми е, че им се кефя, че са си го постигнали! Парите въртят света! Който има пари никой не го пипа! А къде са парите на всеки втори милиардер? В швейцарските банки! Швейцарците си гледат кравите и ядат шоколад, докато *** се избиват в глупави войни!
52
10
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 71 преди 7 години
"80 млрд загуби" - как го изчисли това?! На едно към гьотера ми се струва! Защото точно с ЕС пари се построи и възобнови доста инфраструктура. Просто се огледай. И послдно - ако искаме ЕС да ни помогне, първо ние трябва да си помогнем. Готованската, с мрънкане и омраза няма да стане.
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗаминавай за Чечения ***!Толкова *** *** откъде се пръкнахте.Пфу,***;
50
0
 
5
 
! Отговори
осведоми се първо преди 7 години
До Респект!***, Хитлер "не е посмял", защото там са му били "началниците" и "благодетелите"! Прочети как се издига! и да не мислиш, че швейцарците сами са си изградили тази държава на глобалния масонски капитал?
49
2
 
14
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Спомнете си откъде тръгнаха приказките за разпад на ЕС!Не от Русия,не от крайно десни/леви политици,а от самото ръководство на ЕС!Евробюрократите поискаха цялата власт и заплашиха с разпад ако не им се даде!Да ви е познато от някъде?Нашия банкянски гений направи почти същото-заплаши с разпад на държавата,ако не получи и той цялата власт.Така че големи поразии може да направи войнстващия нарцисизъм!
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори гнилия соц. би Албания по всички параграфи и стандарти, а сега със великия ЕС ръка за ръка сме една загиваща държава та за какви ползи става въпрос някой да ни светне ?
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЖДАТЕ ЛИ КАТО ИМ БРЪКНАТ НА ЕВРОГЕЙЦИТЕ В ДУПКИТЕ КАК РЕВЪТ? КЪДЕ ЩЕ НАМЕРЯТ ТАКЪВ ГЮВЕЧ? АМИ НИКЪДЕ! ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ ИМ СНАСЯТ ЗЛАТНИ ЯЙЦА В МИЛИАРДИ ЕВРО НА ГОДИНА ИСПУСКАЛИ СЕ ТАКАВА КОКОШКА? А ПЪК ЧЕ ЧЛЕНКИТЕ НА ЕС ЖИВЕЯТ КАТО СКОТОВЕ ТОВА ЕВРОБЮРОКРАТИТЕ ИМ Е ПРЕЗ САЙДЕРА! ВИЖДАТЕ ЛИ КЪДЕ ВИ ВКАРАХА СЕЛЯНЖЪРСКИТЕ ТАРИКАТЧЕНТА ОТ СЕДЕНКИТЕ. СВОБОДНО ПЪТУВАНЕ СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ А НИЕ И ДО ГРАНИЦАТА НЕМОЖЕ ДА СТИГНМЕ ЩОТО ДЖОБОВЕТЕ НИ СА ПРАЗНИ! ГЮВЕЧА Е ЗА ОПАРИЧИЛИ ТЕ СЕ 80 000 МУТРИ
46
0
 
12
 
! Отговори
Респект! преди 7 години
Най-добре на този свят е да си Швейцария. Всички си държат парите там. Това е страна обявила пълен неутралитет и не помни война или криза от векове! Дори Хитлер не е посмял да ги пипа защото всички нацисти са си държали парите там. Имат си пряка демокрация с която забраниха минаретата и имат оръжия. Също така имат най-високите заплати в Европа.
45
1
 
7
 
! Отговори
до Кръстоносец преди 7 години
Само за статистиката погледни една Албания като БВП цифри дай или Сърбия и не забравяй, че в Сърбия имаше война югоембарго и прочие дай цифри за тия две държави които не са в ЕС, после говори за ползи.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво направи Русия в Чечня - вижте как изглежда днес Грозни и как живеят чеченците. Какво направиха САЩ в Либия и Ирак - как изглеждат днес тези страни?
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия и Македония не са нито в ЕС, нито в НАТО и са с по висок стандарт на живот от България, пътуват не по малко от нас на запад а ние внасяме домати от Македония защото членката на ЕС Българи дотам я докра, че дори домати не може да произвежда в промишлени количества. А преди можехме да залеем цяла Европа със селскостопанска продукция.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много странно плюят по ЕС , а искат децата им да живеят в Саарбрюкен , а не в Новгород . За мюслитата трябва да бъдат изгонени .