Румънците победиха, няма да има помилване на затворници

Кабинетът в Букурещ ще отмени утре спорното постановление
Обновена: 5 фев 2017 08:10 | 4 фев 2017 21:26, Веселина Йорданова
235

Снимка: БТА

Правителството на Румъния отмени постановлението си за смекчаване на антикорупционното законодателство, в което се предвиждаше декриминализиране на някои случаи на корупция, предаде Ройтерс.

Постановлението бе прието във вторник вечерта от правителството без консултация с парламента.

Още по темата

"Това става, защото нямаме какво да крием", заяви за частната телевизия "Румъния ТВ" лидерът на младшия партньор в правителствената коалиция Алианс на либералите и демократите Калин Таричану, който съобщи за решението.

Малко след това премиерът социалдемократ Сорин Гриндяну заяви, че ще отмени това правителствено постановление на заседание на кабинета утре и добави, че иска да започне публични консултации за реформа на съдебната система.

Днес десетки хиляди румънци излязоха по улиците на страната да протестират срещу постановлението за пети пореден ден, отбелязва Асошиейтед прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: румъния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както се пее в една песен: "Ние сме велика нация, кисело млеко, с.екс и демокрация."Това сме българите, толкова сме велики...
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
39 изпращаш на банковата си сметка , не на народа оли.гофрен....
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на тях!Не са мърлячи като нас-с тъпани , гайди и хорца на протест!
34
5
 
8
 
! Отговори
До Галинчо преди 7 години
А ти Галинчо като си в страната какво точно си нсправил? Ние в чижбината поне издържаме пловината население като узпращаме месечно $?
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Няма лошо, всеки си търси щастието под слънцето. но да говориш за народа си във второ лице, множествено число с единствен довод - по-добра надница е доста глупаво. пък и като ти гледнам богатия речник средното ти образование със сигурност е в България....
32
6
 
12
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 7 години
А този *** Бойко искаше да ме вкара в затвора заради една песен!Българи, борете се срещу този у.род или сте обречени на вечен диктат.
31
14
 
6
 
! Отговори
Галин преди 7 години
и между другото, ние че сме си мърш и, сме си такива, но гледам има много хора които пишат от чужбина....за вас мога да кажа само едно, вие сте още по голяма мърш а от нас поради простата причина че не останахте тук да раборите за държавата си колкото и скапана да е тя.....сигурен съм че ако бяхте в Бългрия пак щяхте да сте същите охлюви както каквито сте в момента..и извън БГ...така че по-добре идете да си измиете краката и марш по леглата че утре работа ви чака..
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Po uporiti sa
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво да правя в България ? Да лапам на Бойко, щото в България ми е ясно как стоят нещата. Няма значение колко си кадърен и можещ, трябва да лижеш на Бойко, за да успееш, иначе те мачка държавната машина. Виждам ги хорицата в България как са смачкани и като видят 100 лв и се радват, че ще си купят хляб и кисело мляко от Кауфланд... Аз не искам да живея така, а една птичка пролет не прави. Затова сега си бачкам, взимам си добра заплата и хич не ми пука Боко ли е на власт, Нинова или радев .
28
1
 
21
 
! Отговори
Галин преди 7 години
Не сме народ, не сме народ а М Ъ Р Ш А....хората излиазт и протестират, а не са настани *** като нас, да ги е страх да не отидат на работа и без това за умрялат заплата от 500 евро..ние сме отпадъците на цивилизацията..не знам за каква люлка говорят учените..
27
1
 
17
 
! Отговори
Ихуу преди 7 години
Време е подкараните български политици да ги видим зад решетките скоро. След това е ред и на Боци, Цеци,Р.Петков, Кунева и Паси. И може би още много много. След престъпление срещу държавата тряжва да има и наказание!
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се прави!А ние?Чакаме политиците?Хахаха...
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До героичен напънСлед 1912 г. има нови граници и Румъния май напада България.
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23Ами да, не сме народ. С робско мислене сме щом се отказваме произхода си за една добра надница. Ако дедите ни се бяха отрекли от произхода си, отдавна да сме приключили, но нищо - такива като теб ще ни довършат преди края на века.
23
2
 
26
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
М-да, можело значи. Румъния отива бавно, но със сигурни крачки, към икономическото ниво на развитие и стандарт на живот на Чехия, Унгария и Полша. Чудя се дали румънците дори си спомнят за Чеушеско. Впрочем не. Те сигурно гледат в бъдещото, докато работят здраво в настоящето, както и трябва. А у нас един пожарникар и една лелка с 'нови' соц бизнес концепции си мерят телектората, който мълчи като го мачкат, но цъка със зъбите като гледа 300 000 румънци да протестират и си казва - ''и у нас трябва
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румънците скачаха и викаха по площадите и накрая като вземат властта няма да знаят какво да правят. Те са си същите *** като нас. Балкански субекти безмозъчни. Нищо няма да се промени на Балканите и комунизъм да дойде, и монархия, все тая.
21
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избягах от България и сега си взимам добра заплата и само ви гледам сеира. Румънците ви направиха за смях. Българите не сте народ, затова и избягах от вас. Писна ми да живея с примитивни хора.
20
5
 
13
 
! Отговори
героичен напън преди 7 години
До кримРумъния получава Сев.Добруджа от Русия като награда за участието и във войната 1977 год!До като *** чака друг да мре за него,а той да тарикатства,така ще е!
19
5
 
38
 
! Отговори
Norvegia преди 7 години
А вие кога ще ги стигнете Румънците? След 100 години ли? Защо не направите същото и у вас. Докато бяхме ние по "Простите" преди да се изнесеме от тикволандия вдигахме се и протестирахме. Но бяхме малко и трудно се постигаше нещо! Чакате някой друг да ви свърши вашата работа? Немога да обвинявам хората от селата защото нямат въъзможност да дойдат в София ама вие кореняците и новите Софиянци какво чакате? Не сте малко гоните 2 милиона една четвърт да се вдигнете и ще постигнете всичко което искате
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Te не са овце като нас.