Румънците победиха, няма да има помилване на затворници

Кабинетът в Букурещ ще отмени утре спорното постановление
Обновена: 5 фев 2017 08:10 | 4 фев 2017 21:26, Веселина Йорданова
235

Снимка: БТА

Правителството на Румъния отмени постановлението си за смекчаване на антикорупционното законодателство, в което се предвиждаше декриминализиране на някои случаи на корупция, предаде Ройтерс.

Постановлението бе прието във вторник вечерта от правителството без консултация с парламента.

Още по темата

"Това става, защото нямаме какво да крием", заяви за частната телевизия "Румъния ТВ" лидерът на младшия партньор в правителствената коалиция Алианс на либералите и демократите Калин Таричану, който съобщи за решението.

Малко след това премиерът социалдемократ Сорин Гриндяну заяви, че ще отмени това правителствено постановление на заседание на кабинета утре и добави, че иска да започне публични консултации за реформа на съдебната система.

Днес десетки хиляди румънци излязоха по улиците на страната да протестират срещу постановлението за пети пореден ден, отбелязва Асошиейтед прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: Румъния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
0
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 7 години
ДОБРЕ , АМА ЗАЩО НЕ СЕ ПРИБИРАТ ВЕЧЕ ПО ДОМОВЕТЕ СИ , А ОЩЕ ЩЕЛИ ДА ДЕМОНСТРИРАТ. МАЙ НЕ БЕШЕ ТАЗИ ПРИЧИНАТА ЗА СТАЧКИТЕ.ЩЕ СЕ ОКАЖЕ КАКТО ПРИ НАС СЪС СВАЛЯНЕТО НА ЖАН ВИДЕНОВ И ОРЕШАРСКИ - ПРЕВРАТ НА МАЛКА ЧАСТ ОТ НАРОДА СРЕЩУ ЗАКОННО ИЗБРАНО С ГОЛЯМО МНОЗИНСТВО ПРАВИТЕЛСТВО. ДЕСНИТЕ ЛИКВИДАТОРИ ГО МОГАТ ТОВА И НАРОДА НА РУМЪНИЯ ЩЕ БЪДЕ МАЙ ИЗЛЪГАН. НА ТАМ ОТИВАТ РАБОТИТЕ. ЩОМ И НАШИТЕ "ДЕМОКРАТИ" НАДИГАТ ГЛАВИ И РЪКОПЛЯСКАТ ЗА РУМЪНИЯ , ЯСНА Е РАБОТАТА.
116
0
 
0
 
! Отговори
Михайлов преди 7 години
Бареков дал добра оценка на Прокуратурата.Това твърди Силвето от БГРадио.Изчерпаха ли се имената на всички български политици, та уж българското радио опрядо доказани пройдохи, брутални лъжци и демагози? И ако тази "разследваща"журналистка иска да притури още един хонорар към тлъстите си сметки, без дадържи сметка за морала в тази сфера, край нея няма ли отговорни лица, които дазащитават вековните човешки добродетели и да кажат STOP на подобни изцепки?ТАКИВА ТВЪРДЕНИЯ СА СРАМ ЗА РАДИОТО
115
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво чакаме още,само ние спим!!!!!!!!!!.има неща които ако не си извоюваме ,никой няма да ни даде! бойко завъртя кранчето с обещанията.............ама късно е либе за китка!!!!!!
114
0
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
ОТ 17:00 ДО 19:00 Е ПРОТЕСТЪТ
113
0
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
16:00 НЕДЕЛЯ. ПРОТЕСТ ПРЕД РУМЪНСКОТО ПОСОЛСТВО В ПОДКРЕПА НА РУМЪНСКАТА БОРБА ЗА УСТОЙЧИВА СЪДЕБНА РЕФОРМА И ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ.
112
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Протести и избори ! Избори и протести! докато *** ГЛАВИ не уврат!
111
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се прави, само че не с флашмобове и театрални изпълнения като у нас, а с калъчка! Докато румънците проляха кръв не веднъж за свободата си, нашият преход мина тихо и спокойно в задкулисие и лъжа. Купуваха и продаваха къде що има протест. Приспаха ни като овце, докато цялата държава премина в ръцете на мафията, това е жалката истина.
110
11
 
0
 
! Отговори
boyko преди 7 години
Samo Gerb i Boyko slava za nego toy e moya geroy
109
1
 
19
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ей така се прави.Наще тука реваха една година на мегдана и никой не ги обръсна за слива.Но в Румъния политическите глави понякога страдат от рязко падане или натравяне с олово и са научени да внимават.У нас няма такава опасност.У нас народни съдилища разчистват само интелигенцията, за да не се пречка на краденето.
108
0
 
15
 
! Отговори
А, българите! преди 7 години
Геноцида включва:Скъп ток - кога ще се дигнем с/у износителя на евтиния ток от "Козлудуй, само 5% участва в микса на сметките ни, 1мегават от него е 120 лв., а ние плащаме фотоволтаици м/у 400 и 800 лв.Скъпо парно - кога ще се дигнем с/у ТЕЦ 1 и 3 - 2 милиарда тази год. им е платено от нашите пари.ВИК - искат увеличение - С-я плаща над 60% загуби.Мръсния въздух - улиците не са мити 30 г.Такса смет - докога неспрадведливо ще ни отчитат, на кубатура, а не на брой хора.Скъпият билет - кога???
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво румънци! Бой по *** герберски кратуни!Герберска кратуна само от бой разбира!
106
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на румънците.А ние търпяхме кражбите на гербаджиите цели 8 години.Откраднаха над 20 милиарда и ни лъжеха ,че калпавия асфалт и стиропора са безкрайно скъпи и ценни.Чакахме пожарния генерал да се усети , ама гербаджия власт не дава.Срамота е да търпим неграмотни милиционери да ни управляват.
105
1
 
8
 
! Отговори
Добряк преди 7 години
Браво Румъци! Удри соц.Кратуните !
104
1
 
13
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Да ги последваме и ние.Никаква милост за гробарите на Тиквата!Всички тиквари в затвора.За държавна измяна присъдата е една!
103
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най мразя да чета коментари - комунистите виновни, не другите виновни. Русия са добрите, не американците са добрите.Докато продължават да ни разделят, никога няма да се оправим. Не само румънците ще ни задминат с години, ами и повечето африкански държавички.Не разбрахте ли, че наистина комунистите не са си отишли? Но и че не само в БСП отдавна? Те са по всички партии, герб,реформи, че и дпс даже. Синовете и внуците им ни управляват и продължават да ни крадат все по-нагло и в особено големи раз
102
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това правителство няма да е още дълго на власт ми се струва.
101
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До erudit erazmovПо стар пропагандистки трик като нямате аргументи опирате до "А в Америка защо бият афро-американците". Цитираш вми, че "Бог не е в силата, а в правдата", но руснаците никога не са казвали истината. Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Както своя народ, така и света. Проблема е , че никой не и вярв А с въпроса "Кои страни е нападнала Русия и Путин" просто девострираш по-голяма нагрост, отколкото демонстрира Путин.-Но това е нормално за руските лакеи по форумите
100
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно червените убиваха Армията Освободителка. Всички белогвардейци бяха убити или прогонени от болшевиките. Какво сега ми плачат? какво общо има Руската Империя със СеСеСеРе? Нищо общо.
99
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това в България може да стане само ако някой даде пари за протести!Иначе няма далавера!
98
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румънците убиваха комунисти и ако се налага пак ще убиват. За това говореха и изрязаните знамена на митинга.За това и са добре.