Русия и САЩ – естествените партньори срещу тероризма

Партньорството било в интерес и на двете страни
13 фев 2017 13:00,
50
Русия и САЩ – естествените партньори срещу тероризма
Снимка: архив, Reuters

Русия и Съединените щати са естествени партньори в борбата с тероризма, заявява в интервю за "Известия" руският зам.-министър на външните работи Олег Сиромолотов.

"Да развиваме и укрепваме това партньорство е в интерес и на двете ни страни. Разчитаме през управлението на новата администрация да стигнем до по-плодотворен диалог с Вашингтон по това направление", казва той.

"Надяваме се, че с идването на Доналд Тръмп на власт в САЩ подходите на Запада към антитерора да се променят и там най-сетне да осъзнаят, че борбата с тероризма трябва да се води без "двойни стандарти" и "скрит дневен ред", а междудържавното сътрудничество трябва да се гради с участието на законното правителство на страната, на чиято територия се провежда антитерористичната операция", отбелязва руският дипломат.

Той признава, че "ще са необходими доста усилия, за да осигурим насрещно движение".

По думите на руския зам.-министър светът днес има нужда от широка коалиция за борба с международния тероризъм, която да се ръководи в дейността си от устава на ООН, нормите на международното право и решенията на Съвета за сигурност на ООН.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Русия е в 19 вексексуална 50 годишна вдовица ч......н сънува тека е и твоята---гладна кокошка просо сънува
24
0
 
0
 
! Отговори
banaqga преди 7 години
Да! Като дупе и ***.
23
1
 
2
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
"Срещу" ?Тия па!А чичо ви Пешо па е естествено руса.
22
8
 
0
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Доказано е че ислямкият тероризъм е направляван от Путиния.ТаПутиния се отзоваваше ентусиазирано на молбите на Тръмп за помощ на изборите в САЩ.Такава идваше навреме.На последната директна молба на Тръмп за спешен ислямистки атентат в Америка, за да се развържат ръцете му да намачка съдебната система, рашките реагираха много разумно - не поднесоха атентатът нужен на Тръмп. Защото това би ги уличило в заговор-така стана ясно, че контролират и терора и Тръмп.Естествено са естествени съюзници..хаха
21
6
 
4
 
! Отговори
капитан Силвър преди 7 години
Големи поклони, големи метани пред Тръмп.Путин започва да става смешен. Жалка работа!
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиЗемята е плоска Боби. Путин е хуманист и филантроп, в Източна Украйна няма руски редовни войски, в Сирия руските космически сили нанасят хироргически точни удари и не избиват мирно население, референдума в Крим е редовен а в Катин германците са избили полските офицери. Нали така?
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби...................Дай ми линк към Изказване на Путин за това че Русия или СССР е виновна за Катин. Не мисля че ще намериш...................Не сималък сам да намериш. пишеш в Яндекса Путин + Катин и почваш да четеш. Какво се правиш на ударен с мокър пaрцал?
18
1
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
До Боби.................Само за спора ми дай три различни теории за случилото се. Н.........Какви теории, какви пет лева, бе руска балалайке? И Горбачов и Путин признаха, че клането в Катин е извършено от руснаците! А не знаех, че си толкова тънкообиден.
17
1
 
5
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Миналата седмица Боби е получил в руското посолство медал и парична премия за най-добро отстояване на руските интереси на пропагандния фронт. Затова е така превъзбуден!
16
0
 
0
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
До БобиСамо за Боби убийствата в Катин не са военно престъпление извършено от руснаците а тероризма срещу евреи не е тероризъм. Може би и той е оправдан? Нали, Боби?
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби....в ЛНР и ДНР няма руски войски, разберете...Бубенце, отново лъжеш по-нагло от Путин и Лавров взети заедно. Целия свят знае, чеима руски военни,дамо Боби не знае исмята, че са трактористи и работници, които се бият срещу бандеровците. А нещо за Гиви да ми кажеш? Разправят, че бил много печен?
14
1
 
0
 
! Отговори
Руска Путинова преди 7 години
До БобиПравилно познах, че следваш извратената руска логика, че атентати срещу евреи не се броят за тероризъм. Между другото някои от загиналите в Бургас бяха с двойно гражданство а шофьора на рейда, който също загине бе българомохамеданин. И те ли не са жертви на тероризъм?
13
1
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
Професоре, вече е след обяд а още не си пил хапчето си. Само ти напомням.
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До цензураАбе какво стана с Палмира която бе превзета миналата година от руските освободители? Путин дори специални ордени "За освобождението на Палмира" раздаваше а неговият приятел виолончелист и по съвместителство милиардер в зелено и офшоркаджия Ролфугин изнесе концерт. Разпраеят, че отново е завзет от ислямистите. Славната руска армив нещо се изложила.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
двата най-големи терора говорят за борба с терота !!! каква демагодия!!!ТОЧНО КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДАВА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И НА СЕВЕРНА КОРЕЯ А ПОСЛЕ И ПУТЛЪР НА РАДИКАЛЕН ИРАН! ЗА ДА ЗАПЛАШВАТ СВЕТА С НЕГО!!!ТОЧНО РУСИЯ ВКАРА АРМИЯТА В СИРИЯ ДОНБАС И ЛУЕГАНСК ИЗБИ НАСЕЛЕНИЕТО И ОКРАДЕ ЗЕМЯТА!!!!РУСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНО В ОЧИТЕ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ СКОРО ВРЕМЕ
10
3
 
2
 
! Отговори
Руска Путинова преди 7 години
До БобиАтентата в Бургас кой ги направи бе Боби? Да не ти казвам къде другаде са правили атентати съюзниците на Русия. И атентатите срещу Израел не са ли тероризъм. Или според извратената руска логика тероризма срещу евреи не се брои за тероризъм?
9
1
 
3
 
! Отговори
цензура преди 7 години
А бе какво стана с Рака прословутата коалиция от 20 страни водена от САЩ още не могат да освободят този град от ИД и вече 3 месеца коалицията понася сериозни загуби.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анексирането на Крим от Русия е също тероризум насочен срещу Украйна.
7
3
 
4
 
! Отговори
и без САЩ преди 7 години
Русия и в момента мачка терористите в Сирия който голямата си част са финансирани и въоръжавани от САЩ и някой европейски страни?!
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е да де, ама докато схванат какъв лицемер е Тръмп как ще бори тероризма той гледа къде да се скрие кой ще иде да воюва за Асад.