Москва: Да вземем нашия Крим на лизинг? Абсурдно!

Кремъл не бил чувал за подобен план за мир
20 фев 2017 21:26, Елка Василева
75
Москва: Да вземем нашия Крим на лизинг? Абсурдно!
Снимка: архив, Reuters

Кремъл заяви, че не знае нищо за мирен план на украински депутат за разрешаване на кризата в неговата страна, изложен в публикация на американския вестник "Ню Йорк таймс", като го нарече абсурден.

Според вестника депутатът от украинската Радикална партия Андрий Артьоменко изпратил предложението до приближени сътрудници на Тръмп. Той предвиждал руските сили да се изтеглят от Източна Украйна, а украинците да решат с референдум дали полуостров Крим, анексиран от Москва през 2014 г., да бъде даден на лизинг на Русия за срок от между 50 и 100 г.

Запитан за публикацията в "Ню Йорк таймс", говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза на редовен пресбрифинг в Москва, че Кремъл досега не е чувал за плана на Артьоменко и го окачестви като абсурден.

"Няма за какво да се говори. Как може Русия да наема на лизинг територия от самата себе си"?, попита той риторично.

Още по темата

Според Песков единственият начин за решаване на украинската криза са споразуменията от Минск. Москва отрича нейни войски да се намират в Източна Украйна.

Невъзможно е да арендуваме нещо от самите себе си, каза и руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС, на пресконференция в Москва днес. Според него подобни планове имат за цел "да отвлекат вниманието от пълната неспособност на администрацията на (украинския президент) Петро Порошенко да изпълни своите задължения по Минските споразумения, а освен това и да отклони вниманието от неспособността на нашите френски и германски колеги по някакъв начин да повлияят на Порошенко и да го заставят да удържи на думата си".

Личният юридически консултант на Тръмп Майкъл Коен, цитиран от вестник "Вашингтон пост", опроверга твърденията, че е предал в Белия дом на бившия вече съветник на президента по националната сигурност Майкъл Флин такъв план за нормализация на отношенията между Русия и Украйна, който освен това включвал и отмяна на антируските санкции.

Коен признава пред "Вашингтон пост", че наистина се е срещал с автора на плана - украинския депутат Андрий Артьоменко, който му е предал запечатан плик с предложенията си. Юрисконсултът на Тръмп обаче опровергава твърдението в "Ню Йорк таймс", че е занесъл писмото в Белия дом и го е предал на Флин. Коен твърди, че казал на Артьоменко, че той може да изпрати писмото в Белия дом по пощата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: украйнасащРусиякрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да предлагаш на най великата държава в света подобни шизофренични идеи може да се роди само в някоя патологична глава.крим и украйна са руска територия;ВЪПРОСЪТ Е ПРИКЛЮЧЕН
43
4
 
3
 
! Отговори
до боби преди 7 години
и аз ако ти сложа желязото на главата и ти ще избереш който ти кажа
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 58: "Казусът Косово" е признат от над 100 държави, а Окупацията на Крим не призната от нито една държава...даже и от Донецката и Луганската НР !
41
8
 
4
 
! Отговори
цун кай хуй преди 7 години
и братския Китайски народ има претенции за свои територии в Русия даже навремето имаше военен сблъсък с тях Сега да не им дойде на акъла за претенциите че мечката бая зор ще види
40
10
 
6
 
! Отговори
Реплика преди 7 години
Е, като Крим бил руски защо Путин прави "референдум" ?
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
UKRAINA DA SE DADE NA RUSSIA NA LIZING BEZSRO4NO ! FOREVER AND EVER !
38
14
 
5
 
! Отговори
лошо преди 7 години
как ще е ваш ве таварищи имате ли натурален акт за него ??? Украйна имат защото е в законните им граници а вие сте агресори и диктатори незачитащи законите и границите на легитимните държави
37
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
украйна е руска територия и западът трябва да остави русия да се оправи с този вътрешен проблем.иначе ще продължават да гинат хора
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На бълг. *** им текатсополите.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултатите от тъпите грешкина т.нар. запад преди 20 годинисе появиха и го вкараха в санкцииот които сега се чуди как да сеизмъкне.
34
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китайците са се наточили да вземат Сибир. Референдум щели да правят.
33
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всички е ясно че рано или късно Крим ще се върне на Украйна . Не мога да разбера защо руснаците се инатят.
32
3
 
30
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До анонимен 50.Трябва на вас да ви стане ясно,че Крим от тука нататъка,ще си бъде Руски.Държавата Украйна я има от 26г и то благодарение на "мъдрите" решения на Горбачов и Елцин.Украйна винаги е била като част от Русия.Украинците се различават от Руснаците,колкото Македонците от нас.Просто от 26г им промиват мозъците с една единствена цел,да ги използват като пушечно месо срещу Русия.Пълни ***.
31
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия и много по жалки работи е правила Та за това ли няма да клекне
30
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПАЗАРДЖИК всяка втора рускиня е про,ститутка а всеки втори руснак алкохолик Сигурно в руската ко4ина това Минава за више
29
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Китай е взел цяла русия е на лизинг те за един крим реват жалки руснаци
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим е македонски, Източна Украйна също! Тръмп и Обама също са македонци, както и Путин. Всички тайно работят за македонския интерес!
27
6
 
22
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
в русия всеки втори гражд.с висше образувание.в украйна беше същото образуванието им падна всекми 4 е с висше в бг още по лошо с образуванието падна 80 прцента много неграмотни .това е девиза на сдс и герб да не разбтрат нищо и да ги управляват както ои иска искат .затова че гопода бг няма какво да ми се обиждате това е факт неграмотноста в бг е на 1 място.затова и сте гладни и без работни.крим си беше руски и руски си остава това е факт можете да се оплаквате на чичо ви сем и леля ви меркел
26
14
 
6
 
! Отговори
Сигурен преди 7 години
Каза му се на Путин че ще го ритат по ***...
25
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не върнете Крим няма да станете нормална държава, това трябва да ви стане ясно. Ще вегетирате и ще пропадате все повече, докато не започнете да копаете дъното.