Светът е пред най-голямата криза: Гладна смърт дебне милиони

ООН предупреди за хуманитарна катастрофа в 4 африкански държави
Обновена: 12 мар 2017 09:12 | 11 мар 2017 22:20,
133
Светът е пред най-голямата криза: Гладна смърт дебне милиони
Снимка: Reuters

Светът е изправен пред най-голямата хуманитарна криза от 1945 година насам. Това предупреди Организацията на обединените нации.

Причината за стряскащия извод е прогнозата, че населението на 4 държави е заплашено от гладна смърт. Това са Йемен, Сомалия, Южен Судан и Нигерия.

"Това е критичен момент в историята. Още в началото на годината сме изправени пред най-голямата хуманитарна криза от създаването на Организацията на обединените нации. Днес, повече от 20 милиона души в четири държави са застрашени от гладна смърт", каза координаторът на ООН по хуманитарните въпроси и спешната помощ Стивън О'Браян, цитиран от БНТ.

Той допълни, че причина за масова смърт в тези държави могат да се окажат и болести, които в развития свят се приемат за лечими.

И в 4-те африкански държави има въоръжени конфликти, които пречат на хуманитарните организации да пращат свои представители. В тях няма развита икономика, нито върховенство на закона..

Гладът заплашва цяло поколение, гладните и омаломощени деца не могат да водят пълноценен живот, а това реално означава, че нямат бъдеще, пише още БНТ.

Според статистиката на Уницеф потенциално застрашените от недохранване деца са 1,4 млн. Цифрата е актуална само за тази година.

Кризата, според ООН, може да бъде избегната. И това ще струва 4,4 милиарда долара, които трябва да бъдат събрани до юли тази година.

"Това е предотвратимо. Възможно е тази криза да бъде избегната, да бъде избегнато гладуването, задаващата се човешка катастрофа", смята О'Браян.

Изявлението му идва само месец след като с призив за финансова помощ към света се обърна и генералният секретар на ООН - Антонио Гутериш. Подобни апели не бива да бъдат подценявани, защото рискът от необратими последствия става огромен, твърдят експерти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: африкасмъртгладООН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
12
 
! Отговори
Циник до Додо преди 7 години
Ти се майтапиш...ама в Италия са вече повече от 720 000 чернокожи мундари! Чакат разпределение! Те може и да не знаят как се друса сл*ива...ама са се научили как се помпи вътрешна гума от ЗИЛ...минават прибоя пред Либия...и немските доброволци от Фронтекс ги "спасяват"...и ни ги карат - да им ги храним!И в последния африкански "каф" вече разбраха врътката...и вътрешните гуми от камион станаха кът...сичкото зулус се е юрнало да го спасяваме...и края ме се не види!
27
1
 
25
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Така е, те са животни и работят по първичен инстинкт на копулация и последвалото размножаване! Ако им се осигурят условия - храна, вода и медицински грижи, броя им се удвоява на всеки 7 години! Исляма ги превръща в смъртоносен вирус за белия човек и християнската цивилизация! Въпроса е, искаме ли най-съзнателно да си отгледаме вирус, който е ГАРАНТИРАНО да ни унищожи?!?!
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че колонизаторите всъщност бяха движещите сили в тези страни. Откакто се изтеглиха там е пълна мизерия и пълна анархия. Всичко построено от колонизаторите сега пустее и се руши. Примерите не са само в тези държави а и в много други. За пример Доминикана и Хаити са на един остров, напълно еднакви предпоставки за развитие. Хаити управляват местните - най бедната страна в света. Доминикана управляват испанските колонизатори - най бързо развиващата се страна в региона. Прости факти.
25
0
 
10
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Бързо, всички "заплашени" от глад да идват в Европа! #Refugeeswelcome, #Turneuropeintoamuslimshithole, #Rapistswelcome.
24
0
 
19
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Особенно гн*усен беше един клип на UNICEFАфриканка седи в прахта, и държи в скута си бебе...една тлъста мух*а през целия клип му лазеше по физиономията..и майката не си направи труда да я прогони! Ей затва ***, от зарази...тази муха сигурно наснесе хиляда яйца! Мързеливи...апатични...физически мр*ъсни...безпросветни....креатури! Култура, и днание, хигиена, и превенция - не са течност!Не може да им ги налееш с фуния в ти*квите!
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баща ми като ученик, през 60-те години е учил че Сирия са 4-5 милиона, а сега са 23 милиона. Ние тогава бяхме 7 милиона, сега сме 4-5 милиона, българите.Осъзнайте се кой е зле. Стига пак сме участвали в приказката "болен здрав носи"
22
0
 
16
 
! Отговори
Африка преди 7 години
И в момента огромна част от населението на тези държави живее единствено от помощи и не се вижда края на това положение. Племената в Африка винаги са имали кръвожадни конфликти по между си, това си е част от тяхното мислене ( ако въобще можем да говорим за такова). През 1994 г. в Руанда едно племе изтреби от друго над 800000 души. Така, че това го могат, но не могат да работят.
21
2
 
6
 
! Отговори
До плеффнелиеф преди 7 години
Мноу си "оригинален", брат, направо чупиш ***!
20
3
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Да измират с милиони !! Света се пренасели,по един или друг начин трябва да намалеемДано африканските маймуноподобни да се редуцират до бройката от преди колонизирането им.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите шведи са като професори от Сорбоната сравнение с тия, смятайте за какво говорим.
18
1
 
31
 
! Отговори
До 27 и 32 преди 7 години
Вярвате на някои видове пропаганда.Истината е, че освен диамантени мини имат и много други полезни изкопаеми, както и огромни количества ценен дървен материал. Също така, не са малко районите, годни за земеделие и животновъдство.Но ценностната им система е много по-различна от нашата и НЕ ИМ СЕ РАБОТИ, нито им се учи. Разберете го!Има и изключения, но те са твърде малък процент.Сравнете със САЩ - афроамериканците на соц.помощи са многократно повече от работещите и упорито учещите си събратя.
17
0
 
28
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
И това не работи.В район на Сомалия,със средната продължителност на живота 15-16 год., почти всеки оставял по 3-4 сирачета.По някаква 5-годишна програма им осигурили храна,медицинска помощ, безплатни кондоми, учебни пособия и преподаватели.Какво се получило:Взимали храната;кондоми никой не пожелал да използва;учебните занятия били много слабо посещавани;в медицинските пунктове идвали само при много тежки случаи.Резултатите след 5 г.:- Умирали вече на около 18 г.;- оставяли по 5-6 сираци
16
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
polovinata darjavi v Afrika imat diamanti no naselenieto jivee mizerno za6to ,za6toto 6epa xora ot tqxnite gi eksplotirat i prodavat prirodnite bogatstva na zapadni kompanii ,ne6to podobno se slu4va i u nas
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе нещо за вчерашната загуба на *** от Аскьой няма ли??Или като вземе някой мач ще ни продъните ушите ама като го бият като "маче у дирек"думичка не обелвате.Аман от комунисти-матросовци в бг медиите.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие сте ***!
13
2
 
22
 
! Отговори
В някои страни там преди 7 години
на глава от населението се пада средно по един калашник и половина. Джунглата е пълна с животни, океанът ври от риба, но местният човек предпочита да направи един специфичен вид капан - дупка в пръстта, и да лежи цял ден до него, за да наблюдава дали там няма да пропадне някой плъх, та да го хване и да го изяде.Безсмислено е да очакваме онези хора да видят света през нашите очи или да вярваме, че може да даде положителен резултат онова, за което пише по-долу 7 - да ги храним даром.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е, че народът там е много изостанал, както образователно, така и икономически. Бедността е най-големият терор... Така, както България не може да стане Германия, дори и да искаме, не можем, имаме икономическо изоставане. Така и Африка не може да стане Европа, така е протекла историята, че тези хора в Африка са изостанали икономически и образователно. За да излязат от това положение е необходимо поне 100 години образование, трябва да се сменят няколко поколения.
11
1
 
31
 
! Отговори
Констатации преди 7 години
2 е казал истината - повече да работят, по-малко да се размножават. 4 е добавил друга истина - колкото повече им помагат, толкова по интензивно се размножават.Но 9 бърка - в Африка растат банани.Ще добавя нещо,което преди години мой близък е видял с очите си - цветущите плантации именно с бананови дървета закърняват след оттеглянето на "лошите" колонизатори-французи. След известно време тук-там се настанили китайци и се оказало, че никак не е трудно да се създадат огромни зеленчукови градини
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са най-мечтаните държави за слънчева почивка - Йемен, Судан, Сомалия , Нигерия. Скоро ще се споменава и канибализъм.
9
0
 
22
 
! Отговори
ТЕРЕЗА МЕЙ преди 7 години
НА АНГЛИЯ И ТРЯБВАТ ТОЧНО ТАКИВА ПРОДУКТИВНИ ***