"Фанатици препречиха пътя, но турците заминават на талази"

Турският печат коментира блокадите срещу изселниците за вота
23 мар 2017 20:00, Елка Василева
87
"Фанатици препречиха пътя, но турците заминават на талази"
Снимка: БТА

"Фанатици в България препречиха пътя, но турците заминават на талази", гласи заглавие на в. "Тюркие" по темата за протестите край граничните пунктове на българо-турската граница.

Въпреки пътните блокади на "български фанатици" хиляди хора с двойно гражданство в Турция, желаещи да участват по родните си места в изборите на 26 март за 240-местния парламент, потеглиха на път, отбелязва вестникът.

За протестите на българската граница с Турция срещу т.нар. изборен туризъм пише и в. "Йени месаж".

"Турция е под необявена обсада", пише изданието в заглавие по повод на различни действия в някои европейски страни, сред които и България, по отношение на Турция.

"Турция, която се намира под необявена обсада, понася удар след удар от страни, с които е съюзник в НАТО", посочва изданието.

В този контекст вестникът напомня за въведената от САЩ забрана за внасянето на големи преносими електронни устройства в пътническия салон на самолети, пътуващи от определени страни, сред които и Турция. Великобритания също реши да последва примера на САЩ.

Германия пък от пет години прилага оръжейно ембарго спрямо Турция, а Норвегия прие искането за убежище на турски военни от ФЕТО (т.нар. Фетхуллахистката терористична организация, която Анкара обвинява за опита за преврат в Турция през юли м.г.), изрежда мерките вестникът, цитиран от БТА.

"От САЩ до Русия и от Германия до Норвегия всички действащи лица от кръстоносния свят преминаха в действие срещу Турция", пише още "Йени месаж".

Сред примерите е посочена и България, като се припомня, че българският посланик в Анкара Надежда Нейнски е била повикана за консултации в МВнР в София във връзка "с твърдение за намеса в изборите на 26 март", което е изтълкувано от "Йени месаж" като "една от стъпките срещу Турция". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: избориобсадаТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
10
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До осман:Първо-осман-с главна буква,ама откъде да знаеш.като сигурно не си Осман.А и да си ,все тая през 21 век(запомни ли 21-ви,не 18-ти).Трудно ми е да общувам с "човек",който е с три века назад и никакво развитие!Аз мисля,че и ДОСТ умира,ама ще поживеем,ще видим.Ако решиш да ми отговориш,познавам ***,живяла съм е в смесен район(макар и софиянка,но омъжена за българин от района).
39
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пускайте ги и спрете тоя цирк по границите. Вървете към урните всички, там ще ги спрем. Не давайте на "демократа" Ердоган възможността да плещи още глупости
38
2
 
26
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Ако успеем да се организираме и да гласуваме масово после ще ни е лесно да се организираме, за да махнем тези които сме избрали. Ако не си спазят обещанията разбира се. Не може стотина хиляди гласуващи за етнически партии да определят живота на българите.Не знам колко точно са, но все тая
37
7
 
27
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
32 е прав. Гласувайте да изринем етническите партийки от парламента
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХОРА, КОИТО НИКОГА НЕ СА ГЛАСУВАЛИ В ДРУГА ДЪРЖАВА, СИ МИСЛЯТ, ЧЕ В КОНСУЛСТВО СЕ ГЛАСУВА С ПАСПОРТ...ИМА МНОГО НЕГРАМОТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ...АМА МНОГО...
35
8
 
36
 
! Отговори
Йоцо преди 7 години
Добре де , турците заминават на талази или орди към България,добре. Но като са турци,защо гласуват (определят нещо,което не е турско) в България? Как им се разрешава от българските власти да извършват това беззаконие???
34
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз съм с двойно гражданство и се дразня на такива амеби, които се "възползват" от това или по-скоро биват манипулирани да правят това - ниско ниво на интелект просто. Като вкарвате турски депутати в парламента на България, а вие миете улиците и режете месото на дюнерите в Турция, какво печелите? Кърджали и много други места са турски, ама гледам лекарите са си все още лекари там и мазачите са си все още мазачи, без значение кой от какъв етнос е....нещо което простолю.дието няма да проумее
33
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези са безкрайно нагли,не стига че използват всякакви легални и нелегални начини да се месят във вътрешните ни работи ами и фанатика вика - дръжте фанатика,струва ми се скоро ще последват съдбата на сирия
32
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе стига им повдигайте самочувствието натия !!! Само за тях пишете !!! България си е наша ! Народа ни е с яка душа ! Няма да я подарим !!!!
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА НЕ Е3 РЕКЛАМА, ТОВА Е ПАРТИЙНА ПРОПАГАНДА ЗА ИЗБОРИТЕ.
30
5
 
20
 
! Отговори
мдааа преди 7 години
Май на капитан Андреево ще завалява "Град"!
29
4
 
6
 
! Отговори
PAK DRUG NI E KRIV. преди 7 години
S POLITICI KATO BORISOV I NINOVA-BULGARIA E OBRE4ENA. ZA SAJALENIE DRUGI PROSTO NIAMA, ILI PAK NE SE DOPUSKAT OT UPRAVATA ! TOPKATA SI SE PODAVA OT EDNITE KOMUNISTI NA DRUGITE KOMUNISTI I TAKA VE4E 27 GODINI.....BEZ NIKAKVA PROMIANA.
28
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление ,какъвто е патриотизма им , такава е и блокадата. Блокада означава мероприятието да бъде минимум 24 непрекъснато а ако се налага, продължавано по необходимост .А пишман -патриотите се направиха снимки и си вдигнаха парцалите . Утре очакваме същият цирк .
27
8
 
25
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Ефектно,ама неефективно!Ако Патриотите искат да направят нещо,дето ще реши проблема завинаги,то нищо не им пречи!Какво е то?Ами да внесат закон забраняващ гласуването на лица живели в чужбина над 27 години.В Англия има такъв закон(над 12 години),беше обжалван в Страсбург,но делото бе загубено,т.е. действа.Значи има прецедент и нашият също ще мине,а е и по-демократичен даже.Хубавото е,че елиминира и изборния туризъм.По-нататък трябва да отпадне и двойното гражданство.
26
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не протестират,че 40-50 процента от Българите НЕ гласуват??? Това са към 3 милиона ? Всички вракме за 10к турци , а никой не вряка че 3 милиона са пасивни и така вдигат процента на етническите парти??????Верно е че все друг ни е виновен за това сме на тоя хал. Никога не носим отговорност за делата си.
25
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотите, ако искат могат да направят много повече от тази блокада, тъй като са в парламента, но не искат. Само искат да покажат предизборни мускули. После сигурно ще управляват с ДПС и ДОСТ.
24
33
 
20
 
! Отговори
българин преди 7 години
На простото стадо българи вечно турци,роми,бежанци са им виновни....вината си е наша,в нас българите...чий *** дирим в ЕВРОГЕЙСКИЯ съюз....БГ ВЪН ВЪН ВЪН от третополовия съюз и в съюз с Турция и Русия...но с тия продажни управници до ръба на скалата сме
23
40
 
12
 
! Отговори
българин преди 7 години
Спасението на България е само Турция и Русия
22
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
премахване на двойното гражданство за страни извън ЕС и проблемът е решен, но нашите кратунковци са толкова заети с далавери и крадене, че нямат време цял мандат да решат въпроса и сега реват. кога крадохте милиардите не ревахте!
21
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безплатна екскурзия + 11 дни административен отпуск за българските изселници = КУПЕН ВОТ. Т.е. груба намеса във вътрешните работи на България от страна на Турция.