Президент, милионер... Ердоган се облажил от сделка с кораби?

Семейството на турския президент забогатяло с 23 милиона долара
29 май 2017 22:02,
203
Президент, милионер... Ердоган се облажил от сделка с кораби?
Снимка: БТА

Истанбулският пристанищен квартал "Касъмпаша", където е роден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, не се е променил за 63-те години от раждането му. Плътно подредени бараки, балкони с прострени дрехи и бездомници, спящи в кашони, могат да се видят и днес.

Именно от "Касъмпаша" Ердоган се изкачи чак до върха на турската държава. Сега нейният президент е по-могъщ и по-богат от всякога, а секретни документи може би съдържат ясни доказателства за неговата продажност, пише германското издание Der Spiegel.

Още по темата

Вътрешни документи на "Malta Files", представени пред редакцията на изданието и неговите партньори от Европейската мрежа за разследващи сътрудничества (EIC), дадат представа за тайните операции на турското управляващо семейство.

Благодарение на тях може да бъде хвърлена светлина върху тъмна сделка за кораби, от която семейството на Ердоган е забогатяло с внушителната сума от 23 млн. долара.

В основата на сделката е роденият в Азербайджан милиардер Мюбариз Мансимов, който съгласно медийните доклади дължи турското си гражданство на Ердоган.

През 2008 г. той е прехвърлил танкера "Агдаш" на компанията Bumerz Limited, ръководена от близък кръг роднини на Ердоган - неговият зет Зия Илген, брат му Мустафа и най-големият му син - Бурак.

Сделката е извършена от компании, регистрирани в Малта и на известния като данъчен оазис британски остров Ман. През 2011 г. акциите на Bumerz Limited са прехвърлени на Ситки Аян, турски предприемач и приятел на Ердоган още от детските му години.

Нито едно от изброените по-горе лица не е отговорило на молбата на EIC да коментират информацията, отбелязват от редакцията.

Състоянието на Реджеп Ердоган се оценява на повече от 100 млн. евро, но така и не е ясно поради какви причини турският президент се радва на подобен просперитет.

Критиците му го обвиняват в корупция - може би съвсем не без основание. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
17
 
! Отговори
Експертно становище преди 6 години
До KING OF KINGSРомовете са с батлажанен цвят са с произход от южна Идия а Турците са селджуции някъде от Кригизия и околностите. Разбира се днес търция е мултиетническа държава с около 100 националности в генофонда. Тези които са по-симпатични с хубави лица и по-светла кожа са получили гени от еничари и робини грабнати от българските земиЕрдоган е от стар ромски квартал, не знам какъв му е етноса !
111
7
 
7
 
! Отговори
До King преди 6 години
"Щот са си лика прилика, не се различават, и миришат еднакво лошо...":-) :-) :-) :-) колкото ти и розовото животно в калта нали:-) :-) :-) :-)
110
2
 
6
 
! Отговори
KING OF KINGS преди 6 години
До Анонимен 153Щот са си лика прилика, не се различават, и миришат еднакво лошо.....
109
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И шопската салата е бг производство...и лас маки джас маки, микрофони:-) :-) :-) :-) айди лека нощ утре пак:-) :-) :-)
108
0
 
1
 
! Отговори
до 151 преди 6 години
Точно казано!
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ела и виж де колко знаят в Едирне български:-) :-) :-) :-) :-) кажи им го и на тях:-) :-) :-) :-) :-) :-)
106
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Едирне говорят по малко български, отколкото във Филибе, Кърджа Али, Пашмаклъ, Хаджъоглу Пазарджък, Ески Джума, Ески Зара, Йени Зара, Дели Ормана...знаят турски:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
105
3
 
5
 
! Отговори
До 144 преди 6 години
Град Одрин не съществува. Има град Едирне.
104
5
 
4
 
! Отговори
До 142 преди 6 години
Бъркаш се нещо жестоко. Ром и българин са много по-близки родствено.
103
1
 
1
 
! Отговори
True преди 6 години
Vajnoto e alash-verisha na tozi kvadratoglav kiopek I negovoto sinche s petrola na islqmistite da varvi.
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не всеки колега...500 години... ти сигурно човече знаеш турски отколкото един от Едирне български!"-Преведи го на български че не разбрах?"Вика ти, сигурно вие за 500 години турско пресъсвие знаете по добре турски, отколко те български, за няколко месечно българско с малко руско помощно окупационно пресъствие, колко български може да научат, научили са колкото за пазарлък с българските туристи:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
101
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Едирне български говорят изселниците и продавачите в магазини и заведения. В интерес на бизнеса е. Нали трябва да обслужват хилядите клиенти които се изсипват през уикенда да купуват калпава турска стока, защото българската е още по-калпава.
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велосипед:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Световно известно бг производство:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Сигурно сте го открили и вие а:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не всеки колега...500 години... ти сигурно човече знаеш турски отколкото един от Едирне български!"-Преведи го на български че не разбрах?
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Много си далеч! Бекото си го наври в .... А веосипедите се продават успешно в цяла Европа - от Франция, Холандия - та до Литва и Латвия!"Е защо не сте богати тогава:-) :-) :-) :-) ...А пък продуктите на ulker i eti си ги опитвал иначе повече от баклавата, а:-) :-) :-)
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе що никой не ще насрано Беко?
96
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А бе верно ли е че в одрин всички *** знаели български? И че едно време това е била българска територия?"Не всеки колега...500 години... ти сигурно човече знаеш турски отколкото един от Едирне български!
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чувал си и за Beko, Arcelik, Casper, ... поне...я дай бг техниката! Освен балканчета... "- Много си далеч! Бекото си го наври в .... А веосипедите се продават успешно в цяла Европа - от Франция, Холандия - та до Литва и Латвия!
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отначало не разбрах....Много добре разбра. По-скоро не разбираш как може всичко което са ти набивали в главата в училище да е вярно за турците, а те да са в пъти по-добре от теб.
93
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ами кажете най-сетне една качествена турска стока? Искам да си купя нещо турско?"Сто процента си опитвал и нещо на ulker i eti:-) :-) :-) :-) :-) :-) Чувал си и за Beko, Arcelik, Casper, ... поне...я дай бг техниката! Освен балканчета...