В Куба жилищата са кът: Да живеят държавните "любовни мотели"!

Държавата иска да улесни правенето на любов
Обновена: 5 юли 2017 13:46 | 4 юли 2017 21:05, Елка Василева
46
В Куба жилищата са кът: Да живеят държавните "любовни мотели"!
Снимка: архив, Reuters

Куба възражда мрежата от държавни "любовни мотели" ("posadas") в Хавана, където двойки могат да наемат стаи почасово като част от усилията на правителството да "разнообрази вариантите за любов", информира синдикалният седмичник "Трабахадорес", цитиран от Ройтерс.

Столицата на карибския остров можеше да се похвали с десетки такива места до 90-те години (на миналия век), когато малкото останали бяха предоставени на кубинци, лишени от домове заради ураганите.

Уединението стана още по-трудно за влюбените, като се има предвид недостигът на жилища, принуждаващ много семейства да живеят в един апартамент и двойки да съжителстват дълго време след развода си.

Частните заведения запълниха тази празнина за някои, пише профсъюзното издание, но мнозина не могат да си позволят да плащат по около 5 долара - или една шеста от средната месечна заплата в държавния сектор - за три часа блаженство.

На по-бедните се налага да прибягват до "паркове, тъмни стълбища, плажа и дори Малекон (крайбрежния булевард)", посочва "Трабахадорес".

Сега обаче държавата иска отново да улесни правенето на любов.

"Искаме да възродим тази услуга, при която има силно търсене, социалното отражение е голямо и без съмнение е много печеливша", заявява Алфонсо Муньос Чанг от Общинската компания за настаняване в Хавана, цитиран от седмичника. "Ще започнем с наричания от нас хотел Венто (Hotel Vento), двуетажна сграда с 16 стаи с бани", разказва той.

"Градът има нужда от това", казва Мария Стерлинг, управител на хотел Венто. Тя отбелязва, че служителите ще бъдат "много ентусиазирани", тъй като заплатите ще се повишат с допълнителната работа.

След това властите ще възстановят някога популярни любовни мотели като La Monumental, както и ще трансформират друг хотел, допълва Муньос Чанг.

"Да се мисли как да се разнообразят вариантите за любов не е пресилено", пише "Трабахадорес". "Това е реалност, която засяга всеки и не може да бъде лукс", заключава изданието.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: кубалюбовни мотели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
чери преди 6 години
Ей смешници! Не бях видял скоро по- *** публикация. Какво си мислите вие С.О.Р.О.соиди че кубинците живеят в 15 век? Много се лъжете. Хал хабер си нямате какви нови квартали имат по Хавана и другите градове.Проблема е че слугинчето *** и СИЕ не показват и пишат за хубавото в Куба.
34
3
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
До Пич 33 Пич, не им обеснявой. Няма да схванат.Остави ги да си умрат от собствената си тъпота.Социализма бил много добър , ама защо ли фалира на всъкъде по света ? А де?
33
3
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Да улеснят правенето на любов.Всичко им е на шест,остава да оправят качеството на секса.Ама и Фидел беше един любовчия....щом докачи и Данчето Христова.Збъркано от всякъде държава със заплати от 30 долара , като при наш Жан.
32
2
 
2
 
! Отговори
лесна загадка преди 6 години
представете си, за двойното ни сега БВП, кое има по голяма стойност:1 милион долара през 1970или2 милиона долара през 2017
31
2
 
3
 
! Отговори
Винету Келешев преди 6 години
в Куба, средната заплата е 20 долара, поради наложеното вече над 50 години ембарго. тоест Куба не може да прави външна търговия с никого, понеже бойните кораби на чичо сам дежурят неуморно около райския остров.колкото до нашето БВП, което било 2 пъти по- високо като цифра от това през комунизма, да, така е, това само доказва, предвид огромното покачване на цените през последните 30 години, в световен мащаб, че сме си обедняли значително, не в проценти, а в пъти.
30
0
 
8
 
! Отговори
Венецианец преди 6 години
И в Столипиново жилищата са кът, но такива проблеми няма
29
2
 
5
 
! Отговори
митю the gun преди 6 години
До МАЯ- Права си Майче...Какви само неща имаше при соца...какви млади жени...Аз съм на 62 г. ама още ги помня...
28
2
 
18
 
! Отговори
Куба-тъжно е! преди 6 години
В Куба средната заплата е около 460 песос(около 20 долара). Това е голямото постижение след повече от 50 години социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и достъп до интернет. Ето докъде води социализма в чист вид !
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МАЯкакви българи имаме като теб - нещастници. А какви българи имаше през соца - юнаци
26
0
 
3
 
! Отговори
ФХ преди 6 години
Вижте с какво се занимават правителствата по света!:))
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те това е соца - мизерия.
24
0
 
6
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До ГошуЩеше да се минал през храносмилателния тракт на свинете в Белене,свинете щяха да са изядени от трудовия народ и щеше да останеш завинаги в сърцата и нужниците на хората!
23
15
 
11
 
! Отговори
МАЯ преди 6 години
Защо обсъждате Куба- я да се погледнем ние. Какъв вътрешен брутен продукт имаме- разграбени зводи, а оцелелите се ползват от частни лица с едничката цел богатеене. Какво образование и здравеопазване имаме ние- нулево. В Куба са безплатни. Българитеса весели само под влиянието на наркотици. Има банани, портокали, други екзотики- това ли е основната храна. А всичко друго е натъпкано с консерванти , бои и какво ли още не...Жалко за нас!
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Венецуела се случи майдан от твроатлантически демократичен тип. Нещо като у нас, само че по - кърваво и брутално. Чудно ли е, че икономиката им се разпада?
21
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кубуинците са щастливи, защото Куба има 2 ПЪТИ по - голям БВП от България, въпреки, че те са 60 гоини с ембарго, а ние сме 30 години демократични европейци...
20
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кубинците са щастливи защото не познават евроатлантизма и нямат демократични краварски ценности.
19
8
 
4
 
! Отговори
Starija hush преди 6 години
Ot vsi4ki darzavi okolo kuba te sa nai bedni.i tam e mizeria zaplati ot $100 do $200.Prezivevat ot turizama nai ve4e.V nekoi hoteli v Santo Domingo elektri4estvoto se puska s karta.Otvora vratata na balkona klimatika se izklu4va momentalno dokato ne zatvora vratata.Benzina e skap do $6 galona i elektri4estvoto po tezi ostrovi.
18
2
 
15
 
! Отговори
що е то преди 6 години
болшевишки социализъм?Да не се бърка със скандинавскияМного простоДефицитНа стокиНа услугиНа жилища и автомобилиНа нормално работещи предприятияИзлишъкНа манифестацииНа лозунгиНа светло бъдещеНа фабрики и заводи работещи на планова загуба и произвеждащи брак
17
11
 
11
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
В соца баща ми взимаше доста пари, защото беше на хонорари, ама не можеше да си купи нищо. Аз сега, по "лошото" европейско време си купих апартамент в центъра на София за 6 месеца. Ех, Тоше, Тоше, изтърва ме, иначе сигурно в Белене щеше да ме пратиш и да ме питаш как съм изкарал парите :))))
16
4
 
27
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Ти кого се мъчиш да излижеш?!? Може някоя лапития да ти се върже на акъла, но човек, който е живял в така блянуваният от теб соц, много добре знае за какво става дума! 8 години чаках за един разнебитен москвич, който така и не пристигна, след което се отказах от него. Добре че беше брат ми да ми даде ладата си, с която изкарах до 2001 година. НИКОГА ПОВЕЧЕ СОЦ!!!!!! Няма по-некадърен строй с нулева производителност!