Войната "ужасяваща", но Пхенян да атакува САЩ - "немислимо"

Тръмп е разпоредил да се разработят "изпълними военни варианти"
Обновена: 17 авг 2017 23:15 | 17 авг 2017 22:50,
24
Войната "ужасяваща", но Пхенян да атакува САЩ - "немислимо"
Снимка: Reuters

Високопоставен американски военен заяви днес в Пекин, че военното решение за севернокорейските ракетни заплахи би било "ужасяващо", но добави, че е "немислимо" да бъде позволено на Пхенян да разработи потенциал за извършване на ядрена атака срещу САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Генералът от морската пехота Джоузеф Дънфорд, председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, каза пред репортери, че президентът Доналд Тръмп е разпоредил на военните да разработят "изпълними военни варианти", което се извършва в момента.

Изявлението на Дънфорд беше в отговор на въпроси относно становище на главния стратег в Белия дом Стив Банън в интервю, публикувано в сряда. Банън казва, че не може да има военно решение за ракетните заплахи и ядрените амбиции на Северна Корея, въпреки заканата на Тръмп да отвърне с "огън и ярост" на заплахите на Пхенян.

На преговорите си с американския генерал председателят на Централния военен съвет на Китай Фан Чанлун заяви, че намаляването на напрежението на Корейския полуостров можа да стане само по пътя на мирния диалог, съобщи ТАСС. По думите му всяка от заинтересованите страни трябва да проявява сдържаност и да избягват изявления, които увеличават напрежението. Фан изрази надежда, че Вашингтон ще действа по същия начин като Китай и че двете страни ще съумеят със съвместни усилия да решат севернокорейския ракетно-ядрен проблем.

В отговор Дънфорд изрази готовност за сътрудничество между въоръжените сили на двете страни и реализиране на договореното в сферата на отбраната между президентите Доналд Тръмп и Си Цзинпин.

Ройтерс цитира думи на Фан Чанлун пред американския гост, че неправилните действия на САЩ "по въпроса за Тайван", патрулирането в Южнокитайско море и разполагането на модерна система за противоракетна отбрана в Южна Корея оказват силно негативно въздействие върху взаимното доверие във военната област.

След срещата с китайския домакин Дънфорд каза пред репортери, че главното постижение от настоящата му визита е подписването на рамково споразумение за установяване на механизъм за диалог между съветите на началник-щабовете на САЩ и Китай. Той добави, че вече е налице възможност за установяването на видеоконферентна връзка между него и Фан.

Дънфорд добави, че американското посолство в Пекин поддържа пряк контакт с китайския генерален щаб, съобщи Ройтерс, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 6 години
СК може и да няма шанс, но Токио и Сеул ще бъдат заличени от картата на света. Те са заложници на Ким което прави трудна всяка военна интервенция. Китай ще подркрепи ВИНАГИ Северна Корея защото не иска американски бази по границите си ок? Панимайш? :D Абе с други думи искам да ти кажа, че Северна Корея не могат я пипна, не могат нищо да и кажат, нито да я респектират или сплашат и ще си извади ядреното оръжие като ПИЧ, а американците ще трупат злоба, защото никой не се съобразява вече с тях.
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно е как подобни конфликти за някой хора тук са нещо като комшийска свада. Отделно не разбирам защо си мислите, че СК има какъвто и да е шанс срещу САЩ и съюзниците и в региона? Ако СК предприеме каквото и да е Китай определено няма да застане на страната на СК след като явно нямат влияние върух тях вече.Това, че прасчо имал ракета и седнал да плаши хората които ги измислиха преди десетилетия е меко казано смешно.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩисаните ги сърби много но Ким ще ги почеса горещо
11
3
 
6
 
! Отговори
111 преди 6 години
До ФактДопълвам:и която не работи по посока на нейните имперски интереси.Историята показва,че именно амбициите за хегемон са били причина за рухването на империите.Не можеш да подчиниш целия свят или да го накараш силово да живее по твоя начин!Пример-Виетнам!
10
14
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Предлагам трима американски сенатори да долетят в Пхенян и да издърпат ушите на Ким Чен Ун!
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войната е найстина нещо ужасяващо. По-добре е света да не минава червената линия. После ужаса е голям. Гледах тази вечер поредицата - "Последната година на Хитлер". ....Ами не е шега работата. Глад , смърт , разрушения на цели градове ...работата не е филм. Да го оставят дебелака да си прави ядрени ракети, докато създадат ново оръжие , което може бързо да сложи край на нещата. В момента може да се подпали целия свят.
8
23
 
4
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Доналд, Една бърза,хирургически прецизна,победоносна войничка и вторият мандат ти е гарантиран отсега,да не говорим за сегашния рейтинг и всички следващи от него предимства.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прекалиха с цирковете и едните и другите !никаква война няма да има, никой не я иска.важното е да се поддържа напрежението и интригата сред феновете, както и интереса "за повече пуканки" сред безразличните.топчестото момченце иска да покаже значимост и укрепване "вътре" и да изпроси "някой лев" -"от вън"войната ще е безкръвна, тук-таме с някой взрив от контролираните "ид-ейци" за поддържане на страха сред офцете и това ще е докато през това време щраква тихичко капана на банковият концлагер!
6
2
 
6
 
! Отговори
Пролетарий преди 6 години
До ЕвроaтлaнтикОбърни се към Ердогана бе. Той ся тренира миньона щот е много добър по тез неща.
5
5
 
32
 
! Отговори
Ей преди 6 години
Медиите се опитват да обърнат нещата,не Севера са агресора а САЩ те започнаха тази игра не помните ли?
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕЙТИНГА НА ТРЪМП Е БИЛ 49% СЛЕД ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ 2016ПРЕЗ МАРТ 2017 Е БИЛ 45%ПРЕЗ АВГУСТ 2017 РЕЙТИНГА МУ Е 38%ДА ПАДНЕ С 10% Е ПОНОСИМО НО ПАДНЕ ЛИ С 15% ДО 34% ВОЙНАТА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ Я ИМА ДО ДНИ ТОГАВА ! :D
3
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мирише на Виетнам втора част ..... американците с дръпнатите винаги ядат дървото!
2
4
 
43
 
! Отговори
Геле преди 6 години
Да бе - Пхенян щял да нападне. Нападнати държави последните 70 год. Северна Корея - 0, САЩ - над 60..... Едната държава се държи като класическа мутра и това не е Северна Корея....
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕЙТИНГА НА ДЯВОЛОПОКЛОННИКА ТРЪМПХАХО ПАДА С ВСЕКИ ДЕН!!!ДОРИ САМО ЗА ДА СИ ПОВИШИ РЕЙТИНГА С 1-2% ЩЕ Я НАПРАВИ ВОЙНАТА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО!!!----------ПРИНАСЕЛЕНИЕ ОТ 8 МИЛИАРДА ДОРИ 100 МИЛИОНА ОТ ЖЪЛТИТЕ В ЛИЦЕТО НА СЕВРНА И ЮЖНА КОРЕЯ ДА СЕ ИЗПАРЯТ ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ СТАНАЛО ПРИ УСЛОВИЕ , ЧЕ ЖЪЛТИТЕ СА 3 МИЛИРДА! НАЙ-МНОГО СА ЖЪЛТИТЕ САМО СЕ ПЕЦКАТ КАТ ЗАЙЦИ!