Защо Стивън Падок уби 59 души? US полицията търси отговора

Не са открити негови връзки с терористи
3 окт 2017 11:23, Елка Василева
96
Защо Стивън Падок уби 59 души? US полицията търси отговора
Снимка: CBS News

Полицията в Лас Вегас се опитва да установи мотивите за масовото убийство, при което 59 души загинаха на концерт на кънтри музика, а 527 души бяха ранени. Стрелецът – 64-годишният Стивън Падок откри огън с автоматично оръжие от 32-ия етаж на хотел "Мандалей Бей" по участниците във фестивала в неделя вечерта.

В стаята на извършителя Стивън Падок в хотел "Мандалей Бей" са намерени 23 огнестрелни оръжия от различни калибри, включително автомати, и още 19 в дома му в Мъскийт, щата Невада, на около 120 км от Лас Вегас, предаде Франс прес.

Според следователите Падок е действал сам. Той се е самоубил, когато полицейският отряд за бързо реагиране взривил вратата на хотелската му стая.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо каза, че оръжията, намерени в хотелската стая, вероятно са били пренесени в повече от 10 куфара. Някои от пушките са били с оптични мерници. В колата на стрелеца е намерен амониев нитрат, който може да се използва за изработка на взривни вещества.

В дома на нападателя в Мъскийт освен 19-те огнестрелни оръжия са намерени и хиляди патрони, както и взривни вещества.

Засега обаче полицията не може да изясни причините, накарали мъжа да открие огън. Следователите не са открили никакви свидетелства за негови връзки с терористи, макар че Ислямска държава пое отговорност за нападението и твърди, че Падок приел исляма преди няколко месеца и в изявлението си го нарича "Абу Абделбер Американеца".

ФБР отхвърли версията за джихадистки атентат. "На този етап не сме установили никаква връзка с международна терористична организация", заяви агентът от ФБР Арън Рауз.

В момента не се отдава предпочитание на нито една версия. Следователите не са открили никакви текстове или послания, заяви Ломбардо, който нарече извършителя "вълк единак".

От полицията изразиха предположение, че стрелецът е бил психически болен, но не са открити никакви потвърждения за това.

Още по темата

Междувременно медиите започнаха да назовават първите имена на жертви, сред които са 29-годишният Сони Мелтън от щата Тенеси, чиято съпруга потвърди смъртта на съпруга си в социалните мрежи. Сред жертвите са още полицай, учител, медицински служител, поне двама канадци.

Кой е стрелецът?

Стрелецът е 64-годишният бял мъж Стивън Падок. Досега той не е попадал в полезрението на правоохранителните органи.

Полицейски шериф описа Падок като озлобен човек, който се е стремил да убива колкото се може повече хора.

Братът на Стивън Падок Ерик каза пред CNN, че е шокиран от постъпката му.

"Той никога не е бил фанатик на тема оръжия. Това, че е успял да се сдобие с такова оръжие... Откъде, по дяволите, е взел автоматичните пушки?", каза Ерик Падок.

Ерик Падок каза, че Стивън е бил заможен, не е имал определени религиозни или политически убеждения и "изобщо не е бил почитател на оръжията".

По-късно той разказа още, че техният баща е бил в списъка на най-опасните престъпници, издирвани от ФБР. В документ от 1969 г. се казва, че според ФБР бащата Падок е планирал банков обир, както и че е бил склонен към самоубийство.

По информация на телевизия NBC Стивън Падок неотдавна е извършил няколко трансакции, свързани с хазартния бизнес, за десетки хиляди долара. Засега не е ясно дали това е печалба или загуба, съобщи телевизията, позовавайки се на полицията.

По думите на брата Стивън Падок живеел от получаваните от него наеми на жилища, пише Би Би Си.

През 2012 г. Стивън Падок съдил хотел в Лас Вегас, тъй като твърдял, че паднал, спъвайки се на пода. Делото приключило през 2014 г. с взаимно споразумение между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Лас ВегасСтивън Падок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е американец, не е терорист, нали?Ако се казваше Асан или Хасан, щеше да е терорист, нали?Лицемерни западняци!
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление невинни хора разбраха какво са изпитали корейци, виетнамци, либиийци, иракчани, авганистанци, югославяни и колко ли още. Съчувствам, но не забравям.
73
2
 
9
 
! Отговори
упс... преди 6 години
По-късно той разказа още, че техният баща е бил в списъка на най-опасните престъпници, издирвани от ФБР. -----Ами, "крушата не пада далеч от дървото".Населението в САЩ има сериозни проблеми с психологически заболявания от различен вид и в различна степен.Наскоро в САЩ излезе статистика на Центъра за контрол и превенция на заболяванията, (CDC), че 110 МИЛИОНА американци от 350 милионното население в САЩ са инфецирани с различни венерически заболявания!
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ABSURD TOQ DYRTAK DA IZBI TOLKOVA NAROD TOVA E POSTANOVKA NA CRU
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли възможно други да са стреляли, а после изчезват и оставят самоубит труп в апартамента?
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Футуролог САЩ просто са 300 млн, а престъпността и психопатиите са в права пропорция от гъстотата на населението. Освен това динамиката на живота там е по-голяма отколкото където и да било другаде, което също допринася.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баща му психопат и той като него.Значи в САЩ са отишли много умни,работни,предприемчиви хора ама и цяла камарила синове и щерки на братята и сестрите си от "великата"Британия,е го резултата!
68
0
 
10
 
! Отговори
! преди 6 години
Той не е ислямист той е бил вербуван от КГБ по искане на Путин за да злепостави демокрацията в САЩ.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-нормална снимка не намериха ли, или трябва да изглежда луд, неадекватен, социопат,.... Сега ще се рови под вола теле, за да изкарат всякакви истории. Писнало му е и е решил да избие малко народ, но без да иска направил рекорд.
66
1
 
4
 
! Отговори
анон преди 6 години
въпроси много. може да се е ислямизирал. а може и просто да му е паднало пердето... проблема е, че зулума е планиран добре, така че не мисля, че просто е изперкал на момента. другия въпрос е откъде е намерил автоматичното оръжие- то е забранено в америка освен ако нямаш федерално разрешително което е рядкост особено за обикновени хора като него. ще се чуе. жалко за хората.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като лошите обявиха,че е техен фен след като добрите обявиха,че е застрелян то значи не той не е стреля,а се озовал в неговата стая като на неподходящо място в неподходящ момент може би заради изложението,възможно заради билет за концерта да си вземе щом бил преди това зад ролетката.
64
2
 
19
 
! Отговори
Qko преди 6 години
"Защо Стивън Падок уби 59 души? US полицията търси отговора"Oтговора е ясен - и той е точно същия, при всички подобни Джихадистки Ислямски Мохамедански атаки - Корана! Там е ключа от бараката! Повелята на Мохамед да се избиват неверниците където и да ги сварят правоверните. И така от 7-ми век насам. Защо мохамеданите изклаха Батачани? По същата причина. Да се питаме "АМА ЗАЩО??", при положение, че нещата са ясни като бял ден е само причина мохамеданите да ни се смеят!
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аби бил е някъде на школа.
62
2
 
6
 
! Отговори
Чък Норис преди 6 години
"Защо Стивън Падок уби 59 души?"Защото се е помислил за Стивън Сегал, затова!
61
1
 
1
 
! Отговори
до 66 преди 6 години
е, откъде да знаеме че си ти.
60
3
 
8
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Не защо е въпроса при такива тежки психопати, а защо е могъл. Могъл е, защото в Америка притежаването на оръжир е по-лесно, отколкото на кола. Па нека чичи Тръмп продължава да сменя темата. Тук ако имаше такъв лесен достъп до оръжия, ехеее, нямаше да се пише толкова по форумите. Добре, че тия форумни злобари, нямат достъп до оръжие.
59
3
 
9
 
! Отговори
Кольо Колев преди 6 години
Няма кой да озапти американските психопати, това е факт! Те налагат със сила на другите народи волята си, но изобщо не са демократични,напротив по тоталитарни са от другите държави,примерно в Европа. Там е закона на джунглата, но политиците им са такива мерзавци и зависими от парите че не дават дума се издума по това. Брюкселските зелки също са техни ***, и проводници на техните интереси. Също като бабаити са, на улицата, побойници и плашещи другите деца...това е САЩ!
58
6
 
5
 
! Отговори
САЩ-СЛУГИ НА ИСРАЕЛ преди 6 години
Шерифът на Лас Вегас , ЕВРЕЯ ЙОСИФ- Джоузеф Ломбардо ДА СИ ГО ЗАВРЕ В Г-Ъ.З.А ПИЩОЛА - 1 ОТ 500 000 000 ПИЩОЛИ И ЛЕВОРИ , , КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ВЪВ СТРАНАТА САЩ - - ВОЕНЕН И ФИНАНСОВ ТЕРОРИСТ -Н-1 ВЪВ СВЕТА
57
6
 
6
 
! Отговори
САЩ- ТЕРОРИСТ Н-1 преди 6 години
Шерифът на Лас Вегас , ЕВРЕЯ ЙОСИФ- Джоузеф Ломбардо ДА СИ ГО ЗАВРЕ В *** ПИЩОЛА - 1 ОТ 500 000 000 ПИЩОЛИ И ЛЕВОРИ , , КОИТО СЕ ПРОДАВАТ ВЪВ СТРАНАТА САЩ - - ВОЕНЕН И ФИНАНСОВ ТЕРОРИСТ -Н-1 ВЪВ СВЕТА !
56
3
 
26
 
! Отговори
Милен преди 6 години
По информация на телевизия NBC Стивън Падок неотдавна е извършил няколко трансакции, свързани с хазартния бизнес, за десетки хиляди долара. Засега не е ясно дали това е печалба или загуба, съобщи телевизията, позовавайки се на полицията.Хахаха направо счупихте *** с това изречение... с две думи не се знае дали ги е внесъл или изтеглил. Вие майтап ли си правите?