Ски на Витоша - абсолютният ценови хит за идната зима в Европа

Сред най-изгодните 10 в попадат още Банско и Пампорово
Обновена: 5 ное 2017 10:17 | 5 ное 2017 07:30, Камелия Цветанова
43
Ски на Витоша - абсолютният ценови хит за идната зима в Европа
Снимка: Булфото, архив

Ски на Витоша – това е абсолютният ценови хит за идната зима в Европа, съобщава сайтът на най-тиражния германски вестник "Билд”, пише "Труд". Изданието се позовава на данни, обработени от водещата туристическа търсачка HomeToGo.

Още по темата

Авторите на сравнението уточняват, че са пресметнали дневните разходи за настаняване във ваканционни вили и къщи за гости (до 4 души) и за дневна ски-карта през февруари. Сметките им обхващат водещи курорти в отделните страни.

Повечето писти в планината над София са лесни, има и някои по-стръмни. Тук няма единна ски-карта, на ден за пързаляне скиорите трябва да заделят 18 евро, отбелязва изданието. С общи разходи от 69 евро на ден (включително настаняване) това е най-изгодният ценово курорт в Европа.

Сред най-изгодните 10 в списъка попадат още Банско (на 4-о място) и Пампорово (6-о).

Тук е и руският зимен курорт Красна Поляна (до Сочи), както и чешкият Божи Дар.

Изненадващо сред евтините дестинации е френският курорт Метабие, разположен близо до границата с Швейцария.

Относително ниските цени при германските зимни курорти се обясняват с факта, че резервациите за тях още са малко.

Най-скъпо на любителите на ските ще им излезе в Австрия, Франция и Швейцария (виж графиката). В прочути курорти като Цермат, Зьолден и Куршевел трябва да си приготвят 500 до 600 евро на ден. Рекордьор е Лех ам Арлберг с общи разходи от 648 евро на ден, или повече от 9 пъти по-скъп от Витоша.

Най-евтиното предложение от Австрия е Бад Хофгащайн – 136 евро за настаняване и 52 за ски карта или общо 188 евро на ден. Това е значително по-малко от най-изгодния зимен курорт в Швейцария – Интерлакен – 253,66 евро на ден (219 за настаняване и 34,66 за ски карта).

Най-скъпият зимен курорт в Италия – Кортина д’ Ампецо, дори не попада сред топ 10 в тази категория със „скромните” 268 евро дневно (37 за ски карта и 231 за настаняване). Най-ниски цени за скиорите предлага Фолгария – 97 евро настаняване и 40 ски карта или общо 137 евро.

Проучването включва и зимни курорти от Чехия и Полша. Известният полски курорт Закопане е сред относително евтините със 137,40 евро дневно (107 настаняване и 30,40 ски карта). Шпиндлеров Млин в Чехия е значително напред – 180,05 евро (146 настаняване и 34,18 ски карта). Заради географското си положение някои от планинските курорти в Чехия вече се радват на добра снежна покривка и пистите в тях са отворени от средата на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Витошаскикурорти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Румен преди 6 години
кво се хабите да коментирате?вижте долу на сайта,глупавите картинки и станете милионери!и ходете където искате на скиp.s. ... тук ,тези които пускат "новините" ,затова напускат ...кликат на танцуващата котка и хоп по 300 000 долара почват да печелят на седмица
20
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долу Цеко от Алеко!
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голям виц!
18
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фалшива новина тип "дано да се хванат балъци на въдицата и да дойдат у нас на почивка", иначе най-добри са условията и най-евтино е във Франция да се карат ски. Нашите курорти са прекалено скъпи за малкото писти и съоръжения, които предлагат. Това не пречи на ски мафията в страната да плаща луди пари, за да рекламира с подобни изявления в чужбина...
17
0
 
14
 
! Отговори
Иван Димитров преди 6 години
Къде мога да видя графиката? Може и сайт да ми пратите, от където сте направили копи-пасте, за да прочетем оригиналната статия. Благодаря."Най-скъпо на любителите на ските ще им излезе в Австрия, Франция и Швейцария (виж графиката). "
16
3
 
4
 
! Отговори
dami преди 6 години
Вчера швеѝцарският наѝтиражен вестник Tages -Anzeiger /4.11.2017.стр.11/определи Витоша като номер едно в зимните курорти на базата цени-услуги." Само на 10км. центъра на София с неѝните ресторанти ,хотели и др. Витоша е номер 1.Недостатък е дължината на ски пистите ,само 22км."Нямало пари за реклама,ето я рекламата на ход са Фандъкова,Ангелкова и всички останали от които зависи да не останат само статиите.
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13дедо ти Гошо да е търсил сметка не тези дето са ограбили парите за пенсии преди 20 години, когато не е бил дядо. Другите държави си разкараха *** - Гошо реши че като гледа по телевизията как младите скачат на един площат и всичко ще е наред.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе всичко ни е 6. Защо да нямаме ски курирти?Други народи гледат със завист и се юрват от къде ли не за да покарат ски в България.Сега, че точно Витоше не е мястото е ясно, но за софианците пък Витоша е удобна, близка и достъпна. Ей го къде е.
13
3
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
На Дедо Гошо да му вдигнете пенсията.Толкова глупости за нищо.
12
6
 
15
 
! Отговори
Vail, CO преди 6 години
Че планини имаме- имаме. Ама чак ски курорти...айде малко по- скромно.
11
8
 
12
 
! Отговори
ЗзЗ преди 6 години
До 2значи по логиката ти:-Дедо ти Гошо може да няма пари и за самолетни билети. Дай тогава да затворим летищата а?-Дедо ти Гошо може да няма пари и за автомобил. Нека затворим всички сервизи и оставим хората на пътя-Дедо ти Гошо може да няма пари за салам - затваряме всички кланници, забраняваме животновъдствотоИзобщо всичко което дядо ти Гошо не може да си позволи с пенсията, да бъде премахнато. То бива бива глупости но чак се уливате.
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези ниски цени в София, само талибани могат да си го позволятА шопите ше гледат Витоша от балкона, ако имат изглед.
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На витоша е за тези които обичат да се обличат в ски екипировка и да висят по опашките с по едно селфи за бука.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7 от 5Каквото съм искал да кажа, съм го казал. Това че ти нямаш капацитет да го асимилираш си е твой проблем.
7
4
 
7
 
! Отговори
от 2 до 5 преди 6 години
Абе ти сигурно не си помирисвал ски, не знаеш къде е Витоша, не знаеш "Лалето", "Стената", какво точно искаш да напишеш?
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давайте статия за Дионтей Уайлдър как смля от бой тази сутрин единственият човек който не беше нокаутирал в кариерата си- бившия световен шампион Бърмейн Стивърн. Уби го още в първия рунд. След мача:Джошуа, обвявявам ти война. Приемаш ли моето предизвикателство? Вече чакам толкова дълго, аз знам, че съм истинският шампион, защото съм най-добрият. Готов ли си да го провериш? Светът иска Джошуа - Уайлдър. Без повече криеници и извинения. Дай дата, не се чуди, каза още Уайлдър.
5
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2ските са за "белите хора". Вас кой ви излъга че сте за там? Хората ви казаха - няма Еврозона, нам Шенген за вас. Вие не зацепвате. Европейската комисия отказа да изпълни закона и да въведе реципрочни визи за САЩ заради това че те искат от българи. Вие пак не зацепвате. Ми като сте глупави, ще сте и бедни
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кои точно писти имат предвид на Витоша.. като повечето от години не работят.. а на Лалето опашките през уикенда са космически
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците като им е все едно и на мен ми е все едно, че на тях им вс едно.Този сайт е български, ние живеем в България не живеем в Германия. Да ми напишат тогава какво мислят медиите в Гана по въпроса.Какво ме интересува?
2
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една минимална българска пенсия и може да си позволиш 1 ден на Витоша. Дедо Гошо си представям как събира цела година пари за да може да отиде 1 ден на ски.Шото било много ефтино разбийш ли.