Да родиш на 5 години! Най-младите майки, българка сред тях!

Нашата Кортеза Желязкова ражда на 11-години от 19-годишен
29 ное 2017 17:30, Елка Василева
80
Да родиш на 5 години! Най-младите майки, българка сред тях!
Снимка: Anews

В някои култури и племена е напълно нормално момиче да се омъжи и да роди бебе на 12 години, но подобни инциденти има и в съвременните общества.

Стотици са случаите на ранна детска бременност, но експерти разказват за най-драстичните от тях, пише rambler.ru.

Кортеза Желязкова

Кортеза Желязкова е от България. Тя ражда бебе на 11-годишна възраст, когато законният й съпруг е на 19 години. Възможността непълнолетна да зачене, при това без мъжът да понесе наказание, се обяснява с ромските традиции – семейството на момичето й разрешило тя да се омъжи. Съпругът на Кортеза разказа, че се запознал с нея, когато я защитил от нейни връстници, обиждали я на детска площадка. Той обясни, че това е била любов от пръв поглед и двамата правили секс още първата седмица след запознанството си. Младата майка разказа, че се чувства странно, тъй като е трябвало да порасне бързо, раждайки и решавайки вече да не ходи на училище.

Валентина Исаева

През 2005 г. Исаева стана най-младата майка в Русия – тя роди на 11-годишна възраст. Баща на детето е Хабибула Патахонов, родом от Таджикистан, който бил наел стая в жилището на Исаева и нейната баба. След раждането на дъщеря му момчето получило условна присъда и обещало да помага на младата майка и бебето. След като момичето станало пълнолетно, Патахонов се оженил за нея и сега двамата отглеждат детето си заедно, осъждани от страна на обществото.

Хилда Трухильо

В началото на декември 1957 г. в Перу 8-годишно момиче ражда момиченце от свой братовчед. Бебето се родило преждевременно, но оцеляло. Младата майка кръстила момиченцето Мария. Семейството на Трухильо не могло да повярва, че братовчедът е насилил момичето. Всички те живеели в едностайно жилище, а родителите на Хилда не забелязали, че коремът й расте. Насилникът все пак е бил арестуван.

Лина Медина

Момиче от Перу е обявено за най-младата майка в света, след като родила бебе на 5-годишна възраст. Лина Медина била от малко селце в Перуанските Анди. Започнала да се оплаква от болки в корема, който започнал да расте. Лекарите били втрещени, когато установили бременността на 5-годишното момиче в 7-ия месец. Лина Медина родила момченце през 1939 г. За изнасилването на момичето бил обвинен собственият й баща, който обаче избегнал наказанието поради липса на доказателства. 


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Марсианец преди 1 година
До nina Чел съм го още в ''Паралели''преди 30 години това
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законен съпруг, според ромските традиции?!?
През 1958 година ЦК на БКП решава да засели в България насилсвено ромите от скитащите катуни. Предтекста е да се контролират кражбите им от полетата на ТКЗС. За да не протестират на ромите се отпускат големи помощи именно на брой извънбрачно родени деца. Извънбрачни деца тогава в България раждат само ромките, останалите етноси сключват брак. Така у ромите се възпитава пословичната им любов към децата.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кортеза Желязкова е от България. Тя ражда бебе на 11-годишна възраст, когато законният й съпруг е на 19 години."
===
Абе вие изобщо мислите ли като пишете?!?!?! Какъв законен съпруг, когато момичето е било на 11 г.?
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо бе изчистено мнението ми, в което нямаше обиди, а само истина - репортерите ви не стават, не може да се пишат неща, като: "Тя ражда бебе на 11-годишна възраст, когато законният й съпруг е на 19 години." - няма такава опция за законен съпруг.
Пратете ги поне на курс за грамотност или си изберете нови, които поне малко от малко да подбират от темите, по които пишат, че става смешно и жалко.
И това не е обида - пишат се наистина неверни неща от пусачите ви.
23
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен решението е да не се отпускат детски и помощи от никакъв характер, ако майката не е навършила 18 години. Плюс солидни глоби от родителите на младата майка, че са допуснали непълнолетната им дъщеря да роди. Ако се преустанови бизнесът с деца (защото на практика е точно такъв), я как ще се кротнат с по 1-2 деца и то в нормална възраст.
22
0
 
41
 
! Отговори
123 преди 1 година
Специално в България е незаконен сексът с малолетни, НО въпреки това им се плащат детски и т.н.
21
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е това с 5 годишното момиче е фантазия отвсякъде. Айде репортерчетУ да прочете биология малко и тогава да пише врели-некипели!
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, да се обичат там, пък ....
19
1
 
50
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Г-н Ламбуров също е прав. Тази държава има закони и е абсолютно недопустимо да се позволява на някакво диво племе да ги нарушава, защото такива му били "традициите". Щом искат да живеят според приматските си традиции, да се омитат от държавата ни.
18
2
 
69
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Първо, това не е "българка", това е хъхрещ примитив.
Второ - тъпкачът няма как да е "законен съпрег", защото брак се сключва на 16 години минимум.
Трето - хъхреците не са част от съвременното общество, те отказват да излязат от каменната ера.
17
2
 
104
 
! Отговори
Сократис преди 1 година
И по кой точно закон е законен "законният и съпруг" на нашата гордост Кортеза? Ако някой знае такъв закон, моля да предостави информация а ако не, то нека институцията Прокуратура, да потърси отговорност от писалата горната статия, и я привика да обясни, по кой точно закон определя еди-кой си, за законен съпруг на 11 годишна...и след като няма да може да обясни, то да приложи закона върху нея а именно за публично узаконяване от нейна страна на педофилията.
16
5
 
67
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 1 година
СПОРЕД НК на РБ,
КОНСТИТУЦИЯТА на РБ и
КОНВЕНЦИЯТА на ООН за ПРАВАТА НА ДЕТЕТО

ДЕСЕТКИТЕ ВИДОВЕ ДЕТСКИ И ПОМОЩИ за РАЖДАЕМОСТ
КОИТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ
( а преди него всички други правителства )

РАЗДАВА НА МАЛОЛЕТНИ И НЕПЪЛНОЛЕТНИ ИНДИЙКИ ЗА ДА РАЖДАТ

И ДА НЕ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ СА ... НЕЗАКОННИ И КРИМИНАЛНИ

И ВСИЧКИ ... ДПС, ГЕРБ, БСП, ОП, ВОЛЯ И Т.Н. ПОЗОРНО СИ МЪЛЧАТ ЗА ГОРНОТО
15
0
 
40
 
! Отговори
КОНВЕНЦИЯТА преди 1 година
КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО на ООН
( ратифицирана от България )

ЧЛЕН 1 > ЗА ЦЕЛИТЕ НА ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ 'ДЕТЕ" ОЗНАЧАВА ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО,

НЕ-НАВЪРШИЛО 18 ГОДИНИ
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неудобно мнение събиращо много плюсове се трие в началото, а удобните на 30 секунда имат по 3-4 плюса, а след 1-2 дена това мнение има 30-40 минуса и още 1-2 плюса.
13
0
 
44
 
! Отговори
КОНСТИТУЦИЯ на РБ преди 1 година
ЧЛЕН 53 АЛ 2

" УЧИЛИЩНОТО ОБУЧЕНИЕ ДО 16 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО "
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Обърни внимание, че става въпрос за 1939 год. Едва ли са били направени някакви адекватни изследвания в перуанско селце. А може и да е както си писал, че става въпрос за някакви мутации.
11
2
 
25
 
! Отговори
nina преди 1 година
Отвратително!!!А за 5 годишното дете просто нямам думи,направо ми се гади!!Надявам се насилникът на това дете да не е между живите вече и някой да го е наказал .
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука вече се трие при изказване на гледна точка без обиди 1984г. по Джордж Оруел.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18

Не случайно тук се говори за мутации. Случва се невръстни момиченца да имат редовен месечен цикъл, макар и изключително рядко. Преди няколко години се писа за подобен феномен. Майката помислила, че бебето й има кръвотечение поради някакво заболяване, но се оказало, че момиченцето има редовен цикъл, а още не било навършило 1 г.
Има и случаи като този, който ти описваш, но не знам някой да е родил близнака си.
Известен ми е обаче случай в България от периода на късния социализъм.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да родиш на 5 години + на педофилия!