Християните в Европа – по-големи расисти от атеистите!?

Религиозните европейци са по-малко склонни да приемат имигранти
30 май 2018 08:50, Боряна Павлова
101
Християните в Европа – по-големи расисти от атеистите!?
Снимка: архив, Reuters

Християните в Западна Европа са по-малко склонни да приемат имигранти и нехристияни, отколкото нерелигиозните хора, сочи оповестено днес проучване, проведено в 15 страни, предаде АП.
 
Проучването на изследователския център "Пю" сочи, че християните - независимо дали редовно ходят на черква или не - са по-негативно настроени спрямо мюсюлмани, евреи и мигранти, отколкото онези западноевропейци, които не се асоциират с определена религия. Те също са по-склонни да смятат своите ценности и култура за по-висши.
 
"Като цяло повечето от анкетираните смятат, че имигрантите са честни и работливи хора. Налице е обаче и ясен стереотип: антиимигрантското и антималцинственото отношение е по-типично за онези западноевропейци, които се смятат за християни", казват изследователите, пише БТА.
 
Тенденциите към отхвърляне на мултикултурализма са очевидни в западноевропейските общества, добавят те. Анкетата е проведена по телефона с участие на 24 600 души от 15 страни.
 
Една от констатациите е, че етническите европейци като цяло "имат различни възгледи по това дали ислямът е съвместим с културата и ценностите на тяхната страна". Във Великобритания, например, 45% от редовно практикуващите християни и 47% от непрактикуващите са съгласни с твърдението че "ислямът е фундаментално несъвместим с нашите ценности и култура". Сред нерелигиозните британци този процент е доста по-нисък - 30%.

Във Франция близо три четвърти от редовно практикуващите християни (72%) смятат, че е важно да имаш френско потекло, за да бъдеш "истински французин". Този процент при непрактикуващите християни е 52, в сравнение с 43% при хората без религиозна принадлежност, пише АП.
 
Проучването констатира също, че шведите са най-малко склонни да изразяват националистически, антиимигрантски и антималцинствени възгледи, а на обратния полюс - най-склонни - са италианците. 36% от тях например (най-много от всички западноевропейски страни) смятат, че "евреите винаги преувеличават колко много са страдали", срещу само 11% от шведите, които мислят така.
 
Като цяло обаче антимюсюлманските настроения превишават антисемитските във всяка от страните, където е проведена анкетата.
 
Една четвърт от запитаните италианци - независимо дали са християни или нерелигиозни - казват, че не биха приели евреин за член на тяхното семейство. Във Великобритания този процент е 23, в Австрия - 21, а в Германия - 29. За сравнение, 43% от италианците, 36% от британците, 34% от австрийците и 33% от германците не биха приели мюсюлманин за член на семейството.
 
Един от горещо дебатираните въпроси в някои страни на Европа е дали на жените мюсюлманки трябва да бъде забранено да носят скриващи облекла, като бурки. Повечето от анкетираните са подкрепили минимум някаква форма на ограничение за носене на религиозно облекло, като една значителна част - между 24 и 30%, биха искали на мюсюлманките изобщо на бъде забранено носенето на каквото и да е религиозно облекло, отбелязва АП.


101
Още от Русия
Путин нареди с указ: Животът в Русия да се удължи до 78 г.!
Напиши коментар Коментари
66
1
 
4
 
! Отговори
Атанас преди 3 седмици
Малеее, еврейските медии как ни обработват и промиват мозъците!!!
65
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имате предвид катулиците, нали?
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Православното Християнство,народността и моралът - това са спасение на белия човек!
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Християните в Европа – по-големи расисти от атеистите"

Правилно. Аз НЕ виждам нищо лошо в това,Християните да бъдат расисти. Подкрепям расизма.

Чер/ните хора трябва да живеят в Африка и Индия.


Всяка жаба да си знае локвата. ВСеки че/р/ен мъж да си взима чер/на жена.

Всеки бял мъж да си взима бяла жена от своията народност.

Трябва да се запазят народите. Българин с българка. Руснак с рускиня. Турчин с туркиня. Французин с французойка, и тн.
62
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 57
"Религия и прогрес са несъвместими понятия. Където властва злото наречено религия нищо не върви напред. Религиите са бичът на човечеството, които толкова векове са ни дърпали само назад и надолу."

Много вярно.
61
2
 
9
 
! Отговори
не знам преди 3 седмици
Но тая толерастия и тая интеграстия много ми приличат на последните дни на етруските!И там е царяло подобно безхаберие и модерност!И само за 30 години изчезват като народ!
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз съм атеист и съм против бежанците.
59
5
 
13
 
! Отговори
До 57 преди 3 седмици
Малко ги бъркаш работите баце. Благодарение само на белия човек светът върви напред. Религия и прогрес са несъвместими понятия. Където властва злото наречено религия нищо не върви напред. Религиите са бичът на човечеството, които толкова векове са ни дърпали само назад и надолу.
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радикалните ислямисти, каквито са нелегалните имигранти, са много толерантни и това се вижда от акциите на любов в приемащите ги страни - къде с камиони, къде с ножове..
Вижда се, че АП е рупор на джендъризма и толерастията, но защо това се изкарва като някакво авторитетно мнение?
57
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Благодарение на бялата раса + християнството човечеството се движи напред.

Либерастията и толерастията атакува точно белите хора и християниянството и виждате как всичко започна да се разпада и кретенизира
56
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От статията се разбира, че в Европа има един единствен проблем - християнството.

Бе вий в час ли сте изобщо бе???
55
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Покръстването през 866 г. и Възродителен процес през 1986 г. са едно и също нещо тост насилствено Християнизиране само че 1-то успя на 100 % а 2-то е пълен Провал на Комунизмъ
54
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз мразя еднакво и западните олигoфpeни и бежанските навлеци. Християнин съм и не ми дреме за пропагандните ви стъкмистики, проибутвайте си ги на запад, ние тука 5 века сме сърбали попарата на исляма.
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато Човек бил създаден е нямало никаква Религия на тази Планета , тогава е било важно да си набави храна и да има къде да се скрие когато завали , а сега 100-ци измислени Религии промиват човешкия мозък всеки ден
52
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Християнството е наложено насила както и другите Религии , нима а е невазможно да се живее без Религия точно така протича Живота на всеки един човек но заблудата че си религиозен просто ти свива мозъка до минимум и така Хипнозата държи при някои цял Живот
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дори и еретиците, между християните все пак имат малко повече разум от вярващите, че няма Бог!
50
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най готини са ценностите на източното порнославие.
49
1
 
24
 
! Отговори
pr преди 3 седмици
Що за едностранчиво взимане на страна? Защо не напишете за нападенията и последиците на мюсюлманите на територията на Европа през последните 10 века? Защо не напишете за връзката между насилствената смърт на всеки един еврейско пророк, разпъването на кръст на Иисус Христос? Кой ги е убил всичките? Кажете нещо за военните действия на между Палестина и Израел! Хитлер евреин ли е?
В основата на юдеизма Месия земен цар ли е и останалите народи роби ли ще бъдат? Мюсулмаството и войната срещу неверниц
48
1
 
18
 
! Отговори
Дами и Господа преди 3 седмици
Бъдете спокойни, гл. "редактор" на този пpoпаднал сайт плати ДОБРА ЦЕНА за ислямските си изпълнения!!!!!!!
47
6
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 седмици
Аз съм брутален расист. Но, расизма мие различен от еврейският, тъй като последните не ги числя към човечеството.