Блогърка описа веганството като опасно. Последвали смъртни заплахи!

Разказва за пътя до веган и обратно - до месото в чинията
Обновена: 15 фев 2019 12:54 | 15 фев 2019 10:52, Нели Христова
242
Блогърка описа веганството като опасно. Последвали смъртни заплахи!
Снимка: Instagram

По-рано тази година Бионсе обяви, че всеки, който стане веган, ще получи безплатни билети за концертите й до живот. На пръв поглед изглежда звездата се опитва да спаси света, правата на животните и така нататък. Но ако се замислим, безопасна ли е веган диетата?

Ако питате хората, които я спазват, те ще ви извадят тонове аргументи, защо е така. Ако се опитате да оспорите вярванията им, може и да получите вълна от гняв.

Най-честото твърдение, което използват в своя защита веганите е, че човекът не е създаден да яде месо. Ако ги попитате знаят ли каква е функцията на всички зъби в устата им и защо хората имат кучешки зъби в такъв случай, едва ли ще ви дадат адекватен научен отговор.

Истината е, че подобна стъпка може и да не доведе до нищо хубаво.

Точно това опитва да докаже в своя блог холандката Kasumikriss. Тя започва веган диета, която продължава четири години. Причината е, че иска да изчисти лицето си от силно акне. Планът й сработва, ала донякъде.

Този ефект обикновено се наблюдава от три до шест месеца след преминаване към веган диета. Но тогава започват и истинските проблеми. Заради спирането на рибата и млечните продукти, тялото започва да губи жизненоважния витамин D, който се грижи за здравето на костите, зъбите и мускулите. Недостигът му често води до рак, сърдечни заболявания, мигрени и депресия.

След шест месеца и след почти година се изчерпва и витамин B12, който е жизненоважен за здравословното функциониране на кръвните и нервните клетки. Симптомите на недостиг на витамин B12 включват задъхване, изтощение, слаба памет и изтръпване на ръцете и краката.

Тъй като  Kasumikriss е млада, няма да продължаваме с това, което подобна диета може да причини на тялото на човек след 30 години, ако не я изпълнява правилно.

Недостигът на тези витамини винаги може да бъде заменен с хранителни добавки, за да се компенсира липсата им. Но това значи, да предадем "нездравословното“ месо в името на "здравословната“ химия.

Именно тези недостатъци показва в своите снимки Kasumikriss. Две години след началото на диетата, кожата й станала суха, акнето се появило отново, ноктите й изтънели, косата й започнала да изсветлява и да пада. Дори цикълът й спрял за 4 месеца. Момичето започнало да получава депресивни епизоди и да се чувства унила и изтощена.

Един ден толкова много й се прияли яйца, че тя си сварила едно и го изяла. Почувствала се толкова добре, че след 4 години на пълно веганство, решила да прекрати това и да се отдаде на ядене на чисто месо. Понякога дори и почти сурово.

Само три месеца по-късно, тялото й започнало да се чувства по-добре и най-вече – настроението й да се подобрява.

"Чувствам се отново жива“, казва момичето в едно от видеата си.

То публикува своя път в социалните мрежи, за да предупреди другите тийнейджърки, които са решили да започнат подобна диета. Уж кротките вегани, които обикновено искат да спасят живота на прасенцата и норките, започват да изпращат на момичето смъртни заплахи. Стига се дори до съд.

"Ти си проклет боклук. Когато станеш дебела и развиеш диабет, кого ще обвиняваш?“,  това гласи едно от писмата, което момичето получава. Продължението е още по-фрапиращо: "Ти си убийца и се надявам някой да убие теб или поне, ако продължаваш тъпата си диета да страдаш, страдаш, страдаш точно като тези 1000 животни, за чиято смърт и разпаднати семейства ти лично си отговорна.“

Подобен е и случая на Дафни Релодед, която в своето видео обяснява, че наистина е вярвала в идеята на веганите за спасяването на планетата и се е борила за социални права, но в един момент е осъзнала, че мозъкът й е промит. Подобно на останалите върли привърженици на диетата, тя не приемала чуждо мнение в спор. Отказвала да чуе научните факти и това, което хората, хапващи си месо й казват.

Дафни била веган почти десет години. И приключила тази авантюра след като кожата й станала суха, получила екзема, органите й спирали да работят, имала камъни в бъбреците и още много, много диагнози. Няколко пъти влизала в болница и накрая отново се върнала към месото.

Много от коментарите под видеото й в YouTube разказват историите на други хора, които са пострадали по подобен начин.

Има и такива, които обясняват, че заради здравословното си състояние, просто не могат да ядат месо. Те за пореден път доказват, че човек трябва да яде това, от което организмът му има нужда, а не това, което обществото му налага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
49
 
! Отговори
pipo преди 5 години
Абе тия вегани са болни мозъци, да идат на психиатър или направо в лудницата да ги усмирят.
9
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се нарича гладен човек с пет букви - веган!
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да спасяваме веганите от изкушение, да изяждаме месото преди тях!
7
4
 
43
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Колкото повече вегани има, толкова повече месо остава за мен. Па нека ви пукна от диабет, високо кръвно или висок холестерол. Поне опелото ми ще бъде с отворен ковчег.
6
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер значи веганите ще измрат :)))
5
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяям праз!Само си загубих времето да чета поредната простотия на някаква си!
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фьешена е затрил много хоратака, като сте ги подкарали за антиваксерите ще пуснете ли статия ... те са още по-голяма секта и за разлика от веганите, които се тровят сами, ония ни "тровят" всичките
3
2
 
84
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Хубав пример, но няма да има ефект. Веганите не приемат никакви аргументи. Предполагам, че следствие от превръщането им в тревопасни е развиването на овчо тъпоумие и магарешки инат.
2
4
 
95
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реакциите на "колегите" вегани на момичето показват какво действително представлява това движение - секта.
1
7
 
85
 
! Отговори
Ko преди 5 години
Веганите са *** болни хора