Блогърка описа веганството като опасно. Последвали смъртни заплахи!

Разказва за пътя до веган и обратно - до месото в чинията
Обновена: 15 фев 2019 12:54 | 15 фев 2019 10:52, Нели Христова
242
Блогърка описа веганството като опасно. Последвали смъртни заплахи!
Снимка: Instagram

По-рано тази година Бионсе обяви, че всеки, който стане веган, ще получи безплатни билети за концертите й до живот. На пръв поглед изглежда звездата се опитва да спаси света, правата на животните и така нататък. Но ако се замислим, безопасна ли е веган диетата?

Ако питате хората, които я спазват, те ще ви извадят тонове аргументи, защо е така. Ако се опитате да оспорите вярванията им, може и да получите вълна от гняв.

Най-честото твърдение, което използват в своя защита веганите е, че човекът не е създаден да яде месо. Ако ги попитате знаят ли каква е функцията на всички зъби в устата им и защо хората имат кучешки зъби в такъв случай, едва ли ще ви дадат адекватен научен отговор.

Истината е, че подобна стъпка може и да не доведе до нищо хубаво.

Точно това опитва да докаже в своя блог холандката Kasumikriss. Тя започва веган диета, която продължава четири години. Причината е, че иска да изчисти лицето си от силно акне. Планът й сработва, ала донякъде.

Този ефект обикновено се наблюдава от три до шест месеца след преминаване към веган диета. Но тогава започват и истинските проблеми. Заради спирането на рибата и млечните продукти, тялото започва да губи жизненоважния витамин D, който се грижи за здравето на костите, зъбите и мускулите. Недостигът му често води до рак, сърдечни заболявания, мигрени и депресия.

След шест месеца и след почти година се изчерпва и витамин B12, който е жизненоважен за здравословното функциониране на кръвните и нервните клетки. Симптомите на недостиг на витамин B12 включват задъхване, изтощение, слаба памет и изтръпване на ръцете и краката.

Тъй като  Kasumikriss е млада, няма да продължаваме с това, което подобна диета може да причини на тялото на човек след 30 години, ако не я изпълнява правилно.

Недостигът на тези витамини винаги може да бъде заменен с хранителни добавки, за да се компенсира липсата им. Но това значи, да предадем "нездравословното“ месо в името на "здравословната“ химия.

Именно тези недостатъци показва в своите снимки Kasumikriss. Две години след началото на диетата, кожата й станала суха, акнето се появило отново, ноктите й изтънели, косата й започнала да изсветлява и да пада. Дори цикълът й спрял за 4 месеца. Момичето започнало да получава депресивни епизоди и да се чувства унила и изтощена.

Един ден толкова много й се прияли яйца, че тя си сварила едно и го изяла. Почувствала се толкова добре, че след 4 години на пълно веганство, решила да прекрати това и да се отдаде на ядене на чисто месо. Понякога дори и почти сурово.

Само три месеца по-късно, тялото й започнало да се чувства по-добре и най-вече – настроението й да се подобрява.

"Чувствам се отново жива“, казва момичето в едно от видеата си.

То публикува своя път в социалните мрежи, за да предупреди другите тийнейджърки, които са решили да започнат подобна диета. Уж кротките вегани, които обикновено искат да спасят живота на прасенцата и норките, започват да изпращат на момичето смъртни заплахи. Стига се дори до съд.

"Ти си проклет боклук. Когато станеш дебела и развиеш диабет, кого ще обвиняваш?“,  това гласи едно от писмата, което момичето получава. Продължението е още по-фрапиращо: "Ти си убийца и се надявам някой да убие теб или поне, ако продължаваш тъпата си диета да страдаш, страдаш, страдаш точно като тези 1000 животни, за чиято смърт и разпаднати семейства ти лично си отговорна.“

Подобен е и случая на Дафни Релодед, която в своето видео обяснява, че наистина е вярвала в идеята на веганите за спасяването на планетата и се е борила за социални права, но в един момент е осъзнала, че мозъкът й е промит. Подобно на останалите върли привърженици на диетата, тя не приемала чуждо мнение в спор. Отказвала да чуе научните факти и това, което хората, хапващи си месо й казват.

Дафни била веган почти десет години. И приключила тази авантюра след като кожата й станала суха, получила екзема, органите й спирали да работят, имала камъни в бъбреците и още много, много диагнози. Няколко пъти влизала в болница и накрая отново се върнала към месото.

Много от коментарите под видеото й в YouTube разказват историите на други хора, които са пострадали по подобен начин.

Има и такива, които обясняват, че заради здравословното си състояние, просто не могат да ядат месо. Те за пореден път доказват, че човек трябва да яде това, от което организмът му има нужда, а не това, което обществото му налага.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
3
 
33
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
Яжте разнообразно. Не се лишавайте и от месни продукти - истинско месо, риба. Правете дори безмесни дни - на чай, плодове и мед. Баланс и мярка във всичко - толкова е просто!
189
30
 
12
 
! Отговори
Вефе преди 5 години
Злобна статия. Момичето има пролем с кожата и на първата и на втората снимка и това едва ли има общо с веганството. Може да е хормонално и т. н .т.Аз лично не съм яла месо от 1995 година по етични причини и се чувствам адски добре. И не лицето ми не е цялото в пъпки, кожата ми не е суха и костите и ставите не ме болят.
188
3
 
43
 
! Отговори
демократ преди 5 години
Кеф ми е да си хапвам кюфтаци!А веганите ако искат да ядат и пирони!Не им се бъркам!
187
2
 
50
 
! Отговори
Питанчев преди 5 години
А не може ли всеки да яде каквото си иска и да не наднича в чинията на другия ?като искаш да ядеш месо - яж ,ако искаш да ядеш здравословно - яж здравословно . Защо трябва да се правят тези циркове и да принуждаваш другите да ядат каквото ти харесваш да ядеш ?Защо не . Напълно е възможно.ОБАЧЕ на тия дето не са добре с главата ще им липсва кавгата,заплахте, виковете и крясъците ,как те били прави а другите не са...НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА МЕСИИ И СПАСИТЕЛИ ЯЖТЕ СИ КАКВОТО ВИ Е В ЧИНИЯТА И СИ ТРАЙТЕ
186
0
 
25
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Относно това, че девойчето изглежда по-добре след диетата...Ами от древността е доказано, че човек има нужда от "рестарт" - това са застъпените във всички религии пост/тримирене, което обаче се прави 1-2 пъти годишно. Така сме устроени. Наследство ни е от едно време, когато хората са имали периоди на гладуване (особено зимата). В този период тялото се активизира и се самовъзстановява. Това обаче е опасно да е постоянната диета на човека...полезените вещества не идват от въздуха...:)
185
1
 
35
 
! Отговори
Lan преди 5 години
Не е нужно да отиваме в другата крайност - има хора, които не ядат месо и им е добре. Те обаче са вегетарианци, не вегани...разликата е огромна. Нуждите на всеки са индивидуални. Мантрата 2-3 пъти месо седмично е наистина добра за повечето хора, но не за всички. Някои имат нужда от месо всеки ден. Други се справят само с яйца/риба/млечни и консумацията на месо им е противопоказна. Хората сме различни - "слушайте" телата си...преди лекарите даже, какво остава за някаква си мода.
184
1
 
33
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Всичко крайно е вредно! Когато се лишаваме от нещо, а организма крещи, че го иска, рано или късно идва резултата.А той не е добър! Хапваите с мярка :повече зеленчуци ,плодове и чисто месо.Движение и позитивна нагласа! :)
183
3
 
23
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Много ми е интересно как някой джеган ще ме заплаши защото си хапвам пържолка след 1 час тренировка във фитнеса....мисля че още преди замаха ще е в безсъзнание....да си ядат ако искат само ***. Ако обаче почнат да заплашват, тогава ще ядът само тояга.
182
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МесаряБезкрайно злобна статия... Чудя се дали има редактори в този сайт?! Че има луди хора по света и у нас и сме склонни да се вкопчим в дадена идея или течение със замъглен ум е вярно, но такива агресивни статии, подкрепящи или оплюващи нещо по такъв безцеремонен начин не бива да се допускат. Иначе днес.бг, заприличвате на много жълт и долнопробен сайт. Не вярвам това да ви е целта!
181
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ям каквото ми се яде,а ако нещо закъсам с здравето,ще го мислим тогава.В краят на краищата,никой не е вечен,дори и веганите.Нали така?
180
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремети ми бяха на гости едни вегани. Вечерта ставам да хапна и набарвам мадамата да ръба луканка от хладилника. Беше готова да направи каквото пожелая само за да си мълчи... Е, направих каквото пожелах и не си мълчах ;)))Това заслужават лицемерните ;)))
179
3
 
40
 
! Отговори
Соня преди 5 години
Осем години не ядях месо, с първото дете имах липса на желязо, започнах да ям месо с голям зор, после свикнах с вкуса му. В последствие свалих 7 кг от натрупаните 15 по време на веганството, спря да ме болят и ставите и кръста. Сега съм отново бременна и след изследванията ми казаха, че всичко е наред.
178
1
 
33
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Разликата в настроенията, особено на млади хора се дължи на няколко грешки - консумацията на преработени храни и напитки - понички, кола, мъфини, бонбони, сладки тестени изделия и много други. А най-забавно е като се консумират напитките с нула захар - лъжеш вкусовите рецептори, че поемаш захар, надбъбречната жлеза произвежда инсулин, който не влиза в действие! Резултат: пет !!! пъти по-висок шанс за диабет при редовна консумация. Второто - движете се бе, хора! И ставалте от масата леко гладни!
177
2
 
14
 
! Отговори
с преди 5 години
Провокативни статии и коментари. Нищо чудно, че сме на тоя хал. На злобарите гласът им най се чува и все ни дърпат надолу. Бедните душици това най го умеят. Проблемът в държавата е духоен.
176
0
 
46
 
! Отговори
Веганка преди 5 години
Веганка споделя с приятелка:- Психиатъра ми ми каза, че съм луда. Аз му казах, че искам второ мнение и той ми каза, че съм и грозна.
175
2
 
38
 
! Отговори
Грижа преди 5 години
Да попитам само, веган съм, не ям месо, риба и т.н. спрях да ям гъби, щото били животни, но имам един въпрос! С какво мога да заместя водата, понеже е дом на рибите?
174
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Моля научете се, че такова нещо като 'раЗстение' няма.
173
0
 
8
 
! Отговори
до 177 преди 5 години
В грешка си.Незаменимите аминокиделини за чов.организъм да 12. И да ,той организма не може сам да ги синтезира,затоеа де наричат незаминими.
172
7
 
23
 
! Отговори
Ex Orthodox преди 5 години
Разбирам го момичето. Никак не е приятно да разбереш, че това, с което са ти промивали мозъка, което си смаятал за по-важно от живота, свъщност е вятър и мъгла и го има единствено в главата ти. Аз така се бях втелил в религиозните си вярвания, че подобно на всеки фанатик не приемах чуждо мнение, а очевидните факти свещу религията ги тълкувах като "грях" и отхвърлях без да се замислям над тях. И защо? Защото калугери и попове така са казали. Мислете, хора, не си губете ценното време с безсмислици
171
4
 
9
 
! Отговори
Борнео преди 5 години
"Те за пореден път доказват, че човек трябва да яде това, от което организмът му има нужда, а не това, което обществото му налага." - Какво точно налага обществото ***?Да не би болшинството хора да са вегани? Заключенията ти са плод на емоция, глад или поръчка, но не и на изследвания.Те са голямата част от статията, другото е за "повод".Безмислено творение като цяло.