Тема табу: Животът в бедност в богат Лондон

37% от децата в британската столица живеят в бедност
29 апр 2019 17:30,
207

В своите игри 8-годишната Индия живее в голям дворец и има широки стаи. В реалността обаче тя и семейството й живеят в малък общински апартамент и момичето дели стая с брат си. Всъщност, тя семейството сред късметлиите.

Майката на Индия, Софи, наскоро е останала безработна, а баща й работи в склад.

"Много ми се иска да мога да им предложа нещо повече", обяснява Софи пред DW.

Според преценките на различни хуманитарни организации около 700 000 деца, или 37% от всички малчугани в Лондон, живеят в бедност.

Причините за това са недостигът на социални жилища и постоянно повишаващите се цени на наемите.

Според различни неправителствени организации консервативното правителство в Англия игнорира проблема.

"От години насам социалните помощи не са увеличавани. Сега пък покрай Brexit биват игнорирани и без това многото проблеми в страната", казва Ейлир Уъдхисън от организация за защита на децата, живеещи в бедност.

Да бъдеш беден в богат Лондон е тема табу, а всъщност може да се случи на всекиму.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
28
 
! Отговори
Лондончанин преди 4 години
Всеки вижда и си прави сметките от собствената си камбанария. Истната е че Лондон е добре смазана машина за пари . Но не на тези които са в машинана а за 8те % които я управляват. Това е и причината средната класа англичани / това са хората с повече от няколко милиона лири в сметки и активи/ масово да живеят извън Лондон. За тези които са в машината / но само за най-амбициозните/ им е оставена мечтата един ден да бъдат от средната класа.
122
15
 
17
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Ми то като гледам - тези, дори и на социал, живеят по-добре от повечето българи тук.
121
7
 
31
 
! Отговори
Измама преди 4 години
Пал ще кажа,Лондон е за млади хипари.Ако имаш семейство, или искаш семейство, не е за теб. Ако имаш семейство, дори и двамата да работите,което поне в началото не емного вероятно, паите няма да ви стигат,и мизерията ще еповече отколкото в София. Ако искате там да създадете семействп е почти невъзможно, първо жени няма, има само вълци, хубавите жени са вече отдавна заети, или са българки. За англичаните сте втора, трета ръка хора,и естрскащо да видиш как някой алкохолизиран бял *** ти се пени.
120
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англия, Германия и Франция не могат да приемат всички мърдащи същества на тази планета(все пак).
119
29
 
13
 
! Отговори
Тралала преди 4 години
Някой закрепостен *** тука минава по коментарите и цъка минусчета на тия дето пишат от чужбина....хахахаха....явно го смъди душицата че свят е не видял и още намирисва на пържено и мука на синджир в селската пивница с два протрити лева от на баба си пенсията да пийне една фалшива бирица, да удави мъката.
118
19
 
20
 
! Отговори
mn преди 4 години
До Гурбетчия.Вярно е. Хората в БГ са изключително озлобени и мизерни духовно. Това може да се види даже още по-добре от коментари под статии за трагедии някъде по света, за които всеки нормален човек би изразил съчувствие, а долу в коментарите само подигравки, злоба и някакви супер неуместни политически закачки и шеги. Мега *** народ.
117
21
 
31
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Хората са освирепели от злоба и скотски живот в БГ, и това много добре се вижда от коментарите по-долу! Леят злоба и помия по сънародниците си зад граница, които в същото време крепят издуханата икономика пращайки милиарди евра всяка година! Българинът е глупаво животно, водено на юлар ял живот и най-обича някой друг да му диктува кой крак да мести и да му управлява животеца..жив роб, но като види ме някой е излязъл от тая яма и прогресира и пътува по света почва да храчи, плюе и вие на умряло!
116
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, не, на Запад такива неща са невъзможни...Това беше само в лошия СССР.
115
6
 
26
 
! Отговори
UK преди 4 години
До АнонименТова искам да кажа и аз .Има избор.На 7 мин ходене пеша е от една от най-големите бизнес зони в Лондон . Там работа има. Много работа .Хора се търсят постоянно. Без значение дали си професионалист или без никаква квалификация . Стига само да пожелаеш да работиш . Да , тя има избор и както се вижда вече го е направила . Избрала си е да бъде безработна, да се оплаква и да хленчи за повече помощи .3 години съм работил в тази зона и ти гарантирам че работа там има . Стига да търсиш.
114
3
 
37
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Не мога да повярвам, че мои сънародници така се плюят. Иска ми се тази енергия да бъде насочена срещу утайката, която консумира нашето настояще и на децата ни бъдещето.
113
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 117"цигарите са по 10 паунда ама тя пуши ,,после социялните"Защото живее в истинска държава а не в Сополония. Нали знаеш къде е?
112
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До UK 112"А може би чака да се освободи мястото на главния мениджър на J.P. Morgan ?"Не знам за какво чака но има избор за разлика от множеството българи в България копаещи дъното. Това е основната мисъл, живее в истинска държава която не я принуждава да бъде магистралка за да свърже двата края.
111
12
 
15
 
! Отговори
Светльо преди 4 години
До ХАХАХАЛичи ти че по далеко от кошарите в края на родното ти село не си ходил . Бай *** се опитва да ти отвори очите , ама на тебе май дори и българския език ти е труден та единствения източник на информация за "света извън село" ти идват от пожълтелите вестници и пропагандата на мафиотското ни правителство да задържи поне полуидиотите в БеГе-то за да има кой да робува за жълти стотинки на партийните перачи на пари . Злобата в коментара ти показва колко си го закъсал.... най-вече умствено.
110
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цигарите са по 10 паунда ама тя пуши ,,после социялните
109
14
 
31
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Бай *** в лондона обяснява колко е напред с материала и какъв турбо-гъзарин е станал. Хората разправят как българите живеят по няколко човека у една соба, спят на вишки и се редят на опашка пред ***. Също така работят много от тях за български чорбаджилари дето им смъкват кожусите за жълти копейки. Общо взето си е голяма далавера да живуркаш в Лондона. И като се прибират до БГ слагат новите дънки или анцунг и с дебел синджир на врата и разправят кви играчи са там ша знаш, а те пълни ***!
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БизнеспаркоС кой акъл си се навил да работиш по 12 часов работен ден не ми го побира главата. Сигурно си бил от нагаждачите ама не си се уредил
107
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До WTF 113В Лондон всеки живее добре а децата ходят сами на училище. Родителите ги вземат до 12 години или ако живеят далече. Щастливите са много повече отколкото в България.
106
13
 
18
 
! Отговори
WTF преди 4 години
В Лондон е за богати, а всички други са прислуга, която се гордее, че живее там на каишка. Който не е милионер, е или нещастен, или алкохолик. Гледах репортажа и мога да кажа, че в България не се налага да си взимаш децата от училище, защото нивото на престъпността е високо в квартала.
105
4
 
28
 
! Отговори
UK преди 4 години
А иначе пък живее срещу Canary Wharf . ТАМ ако не може да си намери работа ....... Заведения... почистване... рецепции... офиси... магазини... ако иска .... стига само да иска .Или е по-лесно да пафка цигари на терасата и да се оплаква на медиите от нерадостната си съдба . А може би чака да се освободи мястото на главния мениджър на J.P. Morgan ?
104
16
 
17
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Абе къв си ти бе ахмак че толкова искаш да знаеш къде живея. Ами аз от вас избягах бе - как очакваш да ти кажа къде съм. Стой си там в селската колиба и злобей колко си искаш .