Тема табу: Животът в бедност в богат Лондон

37% от децата в британската столица живеят в бедност
29 апр 2019 17:30,
207

В своите игри 8-годишната Индия живее в голям дворец и има широки стаи. В реалността обаче тя и семейството й живеят в малък общински апартамент и момичето дели стая с брат си. Всъщност, тя семейството сред късметлиите.

Майката на Индия, Софи, наскоро е останала безработна, а баща й работи в склад.

"Много ми се иска да мога да им предложа нещо повече", обяснява Софи пред DW.

Според преценките на различни хуманитарни организации около 700 000 деца, или 37% от всички малчугани в Лондон, живеят в бедност.

Причините за това са недостигът на социални жилища и постоянно повишаващите се цени на наемите.

Според различни неправителствени организации консервативното правителство в Англия игнорира проблема.

"От години насам социалните помощи не са увеличавани. Сега пък покрай Brexit биват игнорирани и без това многото проблеми в страната", казва Ейлир Уъдхисън от организация за защита на децата, живеещи в бедност.

Да бъдеш беден в богат Лондон е тема табу, а всъщност може да се случи на всекиму.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В чужбина - Само с професия! Ако няма такава, то поне да имаш план, за да придобиеш!Ако искаш, да се развиваш в науката, естествено, че ще търсиш Англия, Скандинавието, САЩ и още няколко други.Ако е за бачкането ... Ами ... АКо си от с.Кривукракуву където още плащат по 5 лева надник, може би ще си по-добре на ачканка в Лондон..
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В своите игри 8-годишната Индия живее в голям дворец и има широки стаи. В реалността обаче тя и семейството й живеят в малък общински апартамент и момичето дели стая с брат си."Ем, да се стягат и да забогатяват!!!
81
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бизнеспарко 77Не знам кой не е добре но обикновено тези които са добре не подписват договор за 60 часа работа в Лондон. Значи умопомрачението не е идва от английския климат но от българските предели на препиканата ни "татковина"! Ако имаше малко повечко акъл можеше да ги накараш да направят reasonable adjustment и да ти намалят часовете, нали всичко не било пари! Или викаш нямаше да можеш да докараш тези 2000 паунда месечно.
80
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
простаци не искат никъде ... нито в България, нито в чужбина.
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пецатаИ в крайна сметка колко си спестил за 10 години за черни дни?
78
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само последно да кажа и млъквам : всички българи тук, или сънуват България, или я плюят яко, средно няма, а преебалите се само дуднат колко е хубаво. Е да обобщим, за печелене на пари не става, за живот още по малко.
77
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай ГанюЕ не сме всички като тебе, лондонски мизерници.
76
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пецатаМного ти е добре. Имаш 2 квадратни метра в квартирата и единствената ти собственост е куфарът под леглото ти.Щом чувстваш, че това е животът ти - жив и здрав, успех.
75
23
 
23
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Много си е добре тука ако си бачкаш ще си имаш пари за всичко , ще си енергичен и ще спестяваш малко за черни дни, само първата година е малко мъка после всичко си застава на мястото като започнеш да се ориентираш в ситуацията, храната е по качествена от бг, алкохола също, няма я тази експлоатация както в бг и да си уморен 24/7 и да чакаш на шефа да благоволи да ти плати заплатата или да ти даде отпуска , всичко е регулирано от държавата и няма 6-5, аз вече съм 10г и не искам да се връщам в бг
74
7
 
14
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Видяхме че сте неуки и лъжете, всички бачкаха по толкова, не само Българи, отделно не си и взимаха обедните почивки доброволно, аз си ги взимах и бях черната овца, а за 2000лв нека са ме минали, пиша по 30 40 мейла на ден, нека ми е зле :))
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ци никАма що на нас в тоя форум ни ги казваш тези работи?Глей там убеди некви немци и спрете да каните африканци и азиатци.
72
7
 
11
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Аз съм на двойно и половина годишна заплата и съм екстра. Аз съм велик защото мога Явно не си добре човече, то мъгливия остров не влияе добре, спирам да си говоря с тебе, лекувай се, парите не са всичко ;))
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Халиф УсуфДа са живи и здрави СССР и тодор живков.
70
7
 
12
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Бъди пръв и ти там, между пакитата хахахах
69
5
 
14
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
You can choose to work more than 48 hours a week on average if youre over 18. This is called opting out. 5 по 12 е 60 часа. Кое точно не се разбира :))
68
5
 
12
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Не са ме изклатили приятел, виж формата, всичко е легално и просто - не могат да те накарат да го подпишеш но и не може после да ги накараш да те наемат, това е едно от условията им. Не ми се спори повече с теб, всеки видя че ТИ си лъжеца :))
67
5
 
7
 
! Отговори
Бизнеспарко до 69 преди 4 години
Ето я формата за отказа лъжецо!!! https://gov.uk/maximum-weekly-working-hours/weekly-maximum-working-hours-and-opting-out
66
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бизнеспарко 65Още една опашата лъжа! В УК има така наречения UK Common Law който включва и Employment Law. Можеш да подпишеш всичко но ако е в разрез с UK common law всичко е тотално невалидно. Някой те е жестоко или просто опъваш локуми, това е! Смяна от 12 часа в офис няма както няма 48 часова работна седмица а само 40 часа, останалото е овъртайм и само ако искаш. Лъжи и измами!
65
11
 
8
 
! Отговори
Бизнеспарко преди 4 години
Заплатата ми беше 30к паунда бруто, т.е някъде 24 000 нето годишно, и не, никак не лъжа а ви споделям моя опит след мъката ми там. Да, не съм бил на висококвалифицирана работа в офис, набирах и търсех хора в Германия за Hella, работих предимно с Linkedin и Xing :)
64
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бизнеспарко 61За някой нашенски шмекер ако си работил по 12 часа може иначе няма как това да е легална смяна в Лондон. Ако си работил 4 дни по 12 часа и след това 4 дни си почивал може. Доста съм наясно с офисната работа в Лондон за да ти повярвам на думите. Видяла жабата че подковават коня та и тя вдигнала крак.