Twitter-клошарят Кристиан – човек, който променя съдби

Той използва нови технологии, за да привлече внимание върху проблемите на бездомните
11 май 2019 09:57, Красимир Ангелов
39

Той използва новите технологии, за да привлече внимание върху проблемите на бездомните в Париж. При това с успех.

Кристиан е живял повече от 3 години на улицата. И е използвал това, за са покаже на останалите хора за безутешния начин на живот на бездомниците във френската столица, разказва историята му DW.

Мъжът показва на камерите специални заграждения срещу хора като него, за да не могат те да нощуват на определени места на улицата в града. Затова Кристиан използва Twitter, за да привлече вниманието на хората към темата.

И усилията му имат резултат – властите реагират позитивно на усилията му, а той вече има  повече от 30 000 последователи.

Неговата акция е заразителна – много хора му изпращат снимки с подобни заграждения от цяла Франция. А междувременно неговото положение малко се е подобрило – поне временно, Кристиан си е намерил подслон. Но е категоричен – ще продължи да се бори за правата на бездомниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойче веле вече продуцира фантастични продукции .Много добър актъор
25
0
 
2
 
! Отговори
хм преди 4 години
После и обирджиите да направят едно видео, то не са ключалки, аларми, какво ли няма да измислят, само да не им влезеш в къщата. Всеки има чувството, че си му длъжен да му уважаваш личната собственост.
24
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
по добре просяк в франция, отколко в геноцида с психопати мазохисти в бг.хората са по човечни през 200 м. безплатна кухня, приюти хотели...
23
4
 
4
 
! Отговори
Шейх Султан преди 4 години
Добре де как в Дубай няма просяци, клошари и мръсотия, а във уж демокрациите и развитите западни държави бъка от простотия, бедност , мизерия, наркотици , проституция и *** ??? Защо в арабските емирства се пукат от лукс и не могат да си изхарчат парите, а в уж развития западен свят се пукат от мизерия и простотия ???
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновните за бедността във Франция, САЩ и Венецуела са едни и същи - Тръмп и Макрон и приятели.
21
2
 
17
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Уважаеми сънародници,най-лесно е да съдим другите!Ако може и да наденем въжето на нейчий врат зада го обесим.В последните десетина години,бездомните и скитащи се граждани в Западна Европа и Северна Америка се е удвоил.И не всички са наркомани,алкохолоци или хора без трудови навици.Мнозина са загубили работата си и от там се отприщват раздиращи проблеми:банките си прибират къщите,колите и имуществото на "субекта" се сезира от съдия-изпълнител.Мнозина не желаят да се върнат към такава система!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението е да се избере нов президент на Франция от САЩ и България. Хуманитарната криза във Франция иска нов президент, подкрепен от 50 държави.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Свещен Гущерна ключодържателя си имам капсула с набор от животоспасяващи хапчета, в случай че не мога да се измъкна от джунглата при тежки условия. До сега не съм я ползвал. Случвало ми се 1-2 пъти да закъсам и да не знам дали ще се измъкна. Това не е като разходка из к'февото около панелната килия от която пишеш и оскотяваш. Не развивам "свещен" стокхоумския синдром за разлика от теб тука се чувствам на 17 и хоризонта ми е приключението а небето лимита, независимо по сушата или под водата.
18
1
 
5
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До Анонимен 16 лузърчетоОбаче на нашия лузър лигите му текат по тая страна че дори ходи с костюм на кенгуру в панелката си от мъка че не може да отиде в мечтания ,,рай,,.Облепил е стаите с фототапети на панорамни снимки със небостъргачите от всички градове на прашния континент. Дори на ключодържателя си е сложил кенгуру.....
17
5
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Не е лощо това момче да започне и да работи нешо.
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бездомно Кенгуроаз ръководя проекти за милиони, директно можеш да ги видиш на говърментския сайт на дигитал агенси на Aв$тралия, живея в богат квартал на 2км от 0перата и ставам все повече финансово красив, а следващата финансова година ще бъде още по успешна. Днес беше слънчево а утре ще скитам на юг да откривам нови забележителности из Оз. Аз там дет съм играл ти не можеш стъпиш.. Дано поне на половина ме стигнеш следващите 3 живота. По3дравии от Зеления Континент
15
1
 
15
 
! Отговори
Бездомно Кенгуро преди 4 години
Тежък ИТ живот водя тук в страната Оз-нося кафета на шефовете си,мия клавиатури,почиствам лазерните мишки,и някои останали тук-там от старите с гумените топки. Ходя до банката и нося документите и парите на шефа и ме награждава със захарно петле,защото е идвал при соца в БГ и знае че можеш да купиш всеки българин със захарно петле.Бие ме шефа понякога но търпя защото трябва да събера парички и да се върне в Подгумер. Квартирата ми се намира под моста Харбър бридж в един кашон от хладилник BEKO
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Кристияне, шом неможеш да се уредиш в такава хубава богата велика дьржава като в Франция начи в бедната Бьлгария директно лягай и ум....
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, точно такива таралясници като тоя в хубавите европейски дьржави неспазват законите и живеят като паткани! Тьй че, койтоне спазва законите да духа супата.
12
5
 
7
 
! Отговори
-- преди 4 години
Професионален алкохолик, борещ се за правата си, хората които го издържат - да го прескачат сутрин, тръгвайки за работа.
11
2
 
16
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Защо трябваше да е бездомник цели 3 години, след като на екрана се вижда здрав бял млад прав френско говорящ човек!Това е типичен френски бездомник! Нашита представа за бездомник е една, на рашките (където социалната система е на топ ниво) е друга, на французите трета.Не сме на неговото място и не знаем какво го е подтикнално да не се присъедини към "жълтите търтеи". Сега е модерно да си "жълта жилетка - безделник", като в Германия AfD-то.Германците не си по плюват и набързо им "свиха сърмите
10
5
 
11
 
! Отговори
100% алкохолик преди 4 години
Е нормално, на тоя му личи от километри, че е ***...
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде има измамници с бели ръце отдоло. Но най ги има в БСП. Люпилната на корупцията. Тях НАП неги лови, ДАНС също. В НОИ с големи пенсии.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какъв е резултатът от тази толкова смислена дейност??? Да се махнат заграждения???Не е ли по добре да им се намери работа и да не спят по улиците, да има социална система работеща наистина, а не да махаме заграждения за да спят едни хора на тротоара???Да не говорим че повечето от тия с наркомани и трябва интернати където да не употребяват и да се учат да работят.
7
2
 
23
 
! Отговори
Гиби преди 4 години
Защо трябваше да е бездомник цели 3 години, след като на екрана се вижда здрав бял млад прав френско говорящ човек!