Twitter-клошарят Кристиан – човек, който променя съдби

Той използва нови технологии, за да привлече внимание върху проблемите на бездомните
11 май 2019 09:57, Красимир Ангелов
39

Той използва новите технологии, за да привлече внимание върху проблемите на бездомните в Париж. При това с успех.

Кристиан е живял повече от 3 години на улицата. И е използвал това, за са покаже на останалите хора за безутешния начин на живот на бездомниците във френската столица, разказва историята му DW.

Мъжът показва на камерите специални заграждения срещу хора като него, за да не могат те да нощуват на определени места на улицата в града. Затова Кристиан използва Twitter, за да привлече вниманието на хората към темата.

И усилията му имат резултат – властите реагират позитивно на усилията му, а той вече има  повече от 30 000 последователи.

Неговата акция е заразителна – много хора му изпращат снимки с подобни заграждения от цяла Франция. А междувременно неговото положение малко се е подобрило – поне временно, Кристиан си е намерил подслон. Но е категоричен – ще продължи да се бори за правата на бездомниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОВА НЕ Е КЛОШАР А СКОТ :D ИМА РАЗЛИКАГЛАВНА ОТЛИЧИТЕЛНА ЧЕРТА НА КЛОШАРЯ- БЕЗДОМНИК Е, ЧЕ РЪЦЕТЕ СА МУ ЧЕРНИ ОТДОЛУ! АЗ ТАКА РАЗПОЗНАВАМ НА КОЙ ДА ДАМ ПАРИ КАТО НА БЕЗДОМНИК! :DДЯДО ВИ ДОБРИ НЕ Е БИЛ НИТО КЛОШАР НИТО СКОТ А ЧИСТ ИЗМАМНИК
5
1
 
5
 
! Отговори
Инженер Димитьр преди 4 години
Хайде и тоя ни прослави, тьй ще е докато не си приберем версиите от чужбина!
4
1
 
11
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До Коце кметаКВАРТИРИ в Париж- колкото искаш, стига да можеш да си плащаш наема.Миналата година бяхме там в чист, напълно обзаведен едностаен с кухня, като платихме по 50 евро на ден., иначе е 1000 евро на месец.Бяхме предплатили и собственикът така и не го видяхме на живо. Обади ни се, че ключа е в пощенска кутия, която се отваря с шифър и каза после пак там да оставим ключа.
3
2
 
25
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Че между тия колчета спокойно може да се спи?? Ние като войници сме спали на 3 стола? А след като тия живеят в прехваления Запад, що са бездомни? И защо вкарват *** и арабели, след като нямат къщи за французите? МММ?
2
2
 
20
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Гевезелъци от някакъв задоволен от живота човек. Я да беше болен, щях да го питам как се живее на улицата
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно време е все по-често явление хора , които работят да нямат пари за свястно жилище и като теглят чертата си казват- за какво да блъскам 7 часа плюс още 3-4 по път , и накрая да няма за хляб и да трябва да ровя из намалените храни....? И показват един среден на системата.