Дом на надеждата за гладните: Немотията в петата най-богата страна в света

Преди 11 г. в Англия има 29 социални кухни. Днес са над 2000
Обновена: 2 сеп 2019 11:03 | 1 сеп 2019 22:58,
75

Банички, сандвичи, печени филийки с пържени яйца. Това е менюто в една кухня за бедни в Лондон.

Найджъл Адамс се шегува, че това са все истински британски специалитети, които се сервират в Хоуп Хаус - трапезария за бедни в близост до Нотингам в Лондон.

Истинският английски специалитет обаче се оказва растящият брой на кухни като тази.

Абсурдно е, но е факт - гладът се завръща в петата най-богата страна в света.

В Дома на надеждата се предлага всякакъв вид помощ. Освен че гладните получават топла храна, нуждаещите се от работа могат да вземат дрехи за интервю или пък да се възползват от помощ за попълването на формуляри.

Това се е случило и с Джоана, която помага в трапезарията.

"Аз съм самотен родител, отглеждам детето си сама и понякога парите не стигат, тогава се нуждая от пакет с хранителни продукти. Освен това тук има с кого да споделям проблемите си. След многото години, в които се нуждаех от помощ, най-сетне я получих", споделя Джоана пред DW.

По данни на ООН над 4 млн. британци не слагат и залък в уста в продължение на дни. Затова подобни центрове създават в хората усещане за социална сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия, заради които англичаните напускат и бягат през глава и са готови на всичко да се спасят сега пишат статии колко било зле в Англия... Алоу, туй не ви е България бре да и въртите шенгенските мизерии - тука има тука нема. Туй все пак е Англия и хората са ги измислили двойните стандарти...
70
1
 
6
 
! Отговори
iii преди 4 години
Борянче, я ми дай линк за данните от ООН, че в UK "над 4 млн. души не слагат и залък в уста в продължение на дни".
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС ще има праща хранителни помощи да не липчат.
68
0
 
5
 
! Отговори
e,da преди 4 години
До Анонименда не са луди британците да работят в селски ферми - от тъмно до тъмно,без елементарни условия. За това си имат бели роби от източна Европа.Но и те захитряха/ има други страни, където им плащат и без да работят...Времената се менят , но манталитета на богатите не се променя...
67
0
 
6
 
! Отговори
пенко преди 4 години
На една и съща страница две статии : |-ВА " ПАНИКА НА ОСТРОВА -НЯМА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ЗА ПРИБИРАНЕ НА РЕКОЛТИТЕ" !!! ||-РА :" ГЛАДНИ, БЕДНИ,БЕЗРАБОТНИ АНГЛИЧАНИ - В СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩНИ ЦЕНТРОВЕ /2000НА БРОЙ / " !?!???? ...НИЕ СМЕ ПЪПЪТ НА СВЕТА !!!!!!
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво? 4 млн. гладни британци на социални, а реват за работна ръка, че нямало. А да забравих те онези са биританци, а другите са роби. Колониалното робство още не е свършило, но скоро ще му се види края като им ритнаха офшорките за крадени мафиотски кинти от цял свят.
65
5
 
17
 
! Отговори
Скарлет преди 4 години
По целия свят има гладн хора!!! Нищо ново под слънцето, а и ние българите не сме цъфнали и върэали, редовното хранене си е направо ХИМЕРА!!! След време апропо в учебниците по история ще се пише эа "демократичната" либерална диктатура, и как е убила милиони хора от стрес и глад беэ военни действия!!!
64
10
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 63Дупка в морето се отвори, ето това стана, или може би това очакваш да стане?Нищо не е станало, там е работата.Това е мислене на типично увреден от съветска/руска пропаганда мозък.Съветската пропаганда залагаше на това, че на Запад хората масово гладуват, а в СССР всички са нахранени добре и щастливи.И смятат, че съответно западната пропаганда срещу СССР трябва да е същата но с обратен знак.Еми не е така, разберете го!Гладуващи има навсякъде и в бедни и в богати държави.
63
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, кво стана? Нали само "***" гладуваха? Нали в англия беше рай?Нагли, англосаксонски, манипулатори! Стотици години доихте колониите, заляхте с кръв земното кълбо......... как не се задавихте!
62
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЩЕ ПРАТЯ СТАТИЯТА НА БРИТАНСКОТО ПОСОЛСТВО, ДА ВИ СЪДИ ЗА ЛЪЖАТА С 4МЛН БРИТАНЦИ, КОИТО НЕ ЯДЯЛИ С ДНИ!!! МНОООГО ЩЕ ВИ СЕ СТЪЖНИ!
61
15
 
9
 
! Отговори
традиционно преди 4 години
В ТОЯ САЙТ СССР Е ВЕЛИК -РАКЕТИ, САМАЛЕТИ, А ЗАПАДЪТ Е ПРОГНИЛ! ХАХАХАХ РУБЛАДЖИИ!
60
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм самотен родител, отглеждам детето си сама и понякога парите не стигат, тогава се нуждая от пакет с хранителни продукти. Освен това тук има с кого да споделям проблемите си. След многото години, в които се нуждаех от помощ, най-сетне я получих", споделя Джоана пред DW. Наистина са много мързеливи тези англичани.В друга статия пишат че търсят хора за работа във ферми,ама не се хващат.Колко български жени отглеждат децата си сами и същевременно работят.Калпава нация.
59
1
 
18
 
! Отговори
СС преди 4 години
Тези гладни 4 млн. британци ми се чини, че са доста мръзеливи и тъмнички, нали? :)
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
велето ги подкара... абе тия бягат, че нещат да ги ръководят немците, а те пък сега и пропаганди им почнаха- луда работа
57
0
 
11
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Така е навсякъде: то има, ама няма за всички!
56
2
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Между другото 45 Ами разбира се , Русия. Хи,хи..!
55
2
 
14
 
! Отговори
да ве преди 4 години
до 53 и 54Може и така да е, може и да има отделни случаи но нима мислиш че това не може да се оправи и тези лелки които пречат да не бъдат разкарани ? При добро желание всичко може да се постигне но трябва ли винаги да каже главниО за това ?!От ЦК на ЕК ако толкова държаха за хората а не за кучетата друго щеше да е друг е въпроса че има и "екозащитници" които държат за песовете че тия им пълнят гушите с пари пак от ЕС да !
54
0
 
17
 
! Отговори
И какво излиза? преди 4 години
С правораздаване за кражби под 500-700 лв май ще трябва да се заемем ние, на самодейни начала. Пък дано тогава да се оправят нещата в нашата държава.
53
0
 
32
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 4 години
Тук не само че не бесят за бракониерство и индийците гледат на всичко в държавата като на обект за безнаказано разграбване.щом е индиец, той бракониерства и в двора ти, влиза да граби и в дома ти, а когато го посочиш на съответните служби и има и свидетели, го привикват в РПУ, за да съставят протокол и пак го пускат. Щото МВР не се занимавало с кражбите на неща, които са на стойност под 500 лв! Напоследък чувам, че се опитват да внушават, че не им е работа да се занимават с кражби под 700 лв
52
0
 
21
 
! Отговори
До Да ве /продълж./ преди 4 години
Тези госпожи му казали, че само те са оторизирани да организират такива кухни. Държали се крайно неучтиво и враждебно. Инициативата пропаднала. Теренът, харесан за такава кухня все още стоял неизползван, това коментират запознати със случая хора от района.Значи у нас пречи не само излишният бюрократизъм, но и ограниченото мислене на някои длъжностни лица - опитват се да стопират граждански инициативи, за да не се окажат излишни тези, които са на заплата на гърба на данъкоплатците.