Преквалификация: Братът на Ескобар влиза в бизнеса със смартфони

Компанията му продава сгъваемият Escobar Fold 1
Обновена: 6 дек 2019 10:51 | 5 дек 2019 21:14, Нели Христова
16
Преквалификация: Братът на Ескобар влиза в бизнеса със смартфони
Снимка: Еscobar Inc

Роберто Ескобар дълго време работи като счетоводител в кокаиновия картел на брат си Пабло Ескобар. Но след като империята се разпада, Роберто отправя погледа си към нов бизнес. Той представи своят първи сгъваем смартфон, който е и почти "неразрушим“.

71-годишният Ескобар основава компанията Еscobar Inc, а първият телефон от серията е кръстен на брат му Пабло - Escobar Fold 1.

"Екранът е направен от гъвкава пластмаса, която го прави почти неразрушим. Това е най-издръжливият телефонен екран на пазара“, казва пред CNN Олоф Густафсон, изпълнителен директор на  Еscobar Inc. По думите му, единственият начин да бъде разрушен телефона е, ако бъде изгорен, "нещо, което обикновеният потребител не би направил.“

Според сайта на  Еscobar Inc, фирмата е създадена през 1984 година, като компания за активи и защита на имуществото на братята Ескобар. По онова време те имат доста пари.

Пабло Ескобар държи 80% от трафика на кокаин през късните 70 и ранните 80 години на миналия век. Той е в класацията за милиардери на Forbs от 1987 до 1993 година.

На 2 декември 1993 г. той е убит в родния си град Меделин. Роберто се предава на полицията през 1992 година и прекарва 10 години зад решетките за съучастничество.

След като излиза от затвора, той започва да организира турове за туристи в един от палатите на брат си. След това съобщава, че е открил лекарство за СПИН.

Сега, полусляп, полуглух заради бомба, която избухва близо до лицето му в затвора през 1993 година, Роберто мечтае да стане производител на смартфони, подобно на Samsung.

"Искаме да победим най-голямата конкуренция. Бързо проумяхме, че ако направим добър телефон на ниска цена, той ще се продава много. Това се случва сега“, казва Олоф Густафсон.

Escobar Fold 1 струва 349 долара и използва операционна система Google Android.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До hahТи си душевно болен,как само в бг смъртността е толкова висока само ние ли използваме тази технология!?.Какво да кажем за Германия Дания Швеция Норвегия Англия страни които също ползват тези технологии,но продължителността на живота е много по-дълга .... как си го обясняваш този феномен???......Това го кажи на дъжави като Израел,Гърция,Италия и други,които го забраняват,както и на специалиста по микровълнови технологии др. Бари Трауер,който казва,че това се използва и за убийства или
9
2
 
2
 
! Отговори
hah преди 4 години
Ти си душевно болен,как само в бг смъртността е толкова висока само ние ли използваме тази технология!?.Какво да кажем за Германия Дания Швеция Норвегия Англия страни които също ползват тези технологии,но продължителността на живота е много по-дълга .... как си го обясняваш този феномен???
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влезте в Булгариан таймс "The Bulgarian times" - https://bultimes/%d1%81%d0%b2%d1%8f%d1%82/И вижте статиите за микровълновата война и лъченията там,за да си обясните много неща,както и защо боледуват от различни болести или умират хората!Забранете тези технологии в България!!!!!!"По смъртност на населението (16,6 годишно по последни данни на Евростат) България твърдо заема първо място в света, пред Лесото, Сирия, Сомалия и Свазиленд и др. Намаляваме с 16 души всеки час"
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено в България, разни селянете с IQ колкото комерс на обувките, ще се правят на важни и ше казва Ескобар телефон. И няма да пропуснат възможността, да покажат на всички във всякакви ситуации, че са дали пари, за да купят телефон от фамилия свързана с наркотрафик и безброй кланета. Аз лично съм ЗА! Помага, да идентифицираш гнилите ябълки.
6
1
 
8
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
"преквалификация" или преведено на български "пране на пари"...
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Телефонно интервю със специалиста по микровълнови технологии др. Бари Трауер: Унищожаване на хора, животни и природа посредством 5G (ВИДЕО)"Новите технологии носят болести и смърт на хора,животни и дървета,особено 5Джи,20 000 спътника ще бъдат изстреляни,много държави или градове вече ги забраняват.Забранете ги в България!Те се използват и като оръжия.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Глобалната опасност за цялото човечество и цялата Земна биосфера от приближаващата 5G мрежа в контекста на изкуствената електромагнитна радиация, модерните оръжейни системи, виртуализацията и Изкуствения интелект"Прочетете,за да видите колко вида заболявания или смърт могат да причинят лъченията от микровълновата война,тихо,без звук или мирис,без да може да се засече при изследване на организма.За да не се чудите защо хората "полудяват" изведнъж
3
0
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Роберто мечтае да стане производител на смартфони, подобно на Samsung."Всъщност той казва, че ще надмине Apple. Иначе телефонът хич не е лош за тази цена, но "сгъвката" му изглежда ужасно. Роберто казва, че тази цена е възможна, защото избягва търговската мрежа и посредници и телефона се продава само от неговия сайт.
2
0
 
6
 
! Отговори
hgjj преди 4 години
имали - дали
1
1
 
8
 
! Отговори
факт преди 4 години
като у нас