Заради COVID-19: Кои държави ограничиха достъпа през границите си?

Все повече и повече страни взимат мерки
13 мар 2020 14:44, Нели Христова
40
Заради COVID-19: Кои държави ограничиха достъпа през границите си?
Снимка: БГНЕС

Засега България няма да затваря своите граници, въпреки обявеното извънредно положение. Други държави обаче ограничиха пътуванията до тях. Ето кои са те:

САЩ - Америка забрани полетите до 26 европейски държави. Сред тях обаче не е България, тъй като тя не е част от Шенген. От списъка отпада и Великобритания, въпреки че там има регистрирани случаи, тъй като Доналд Тръмп смята, че властите в страната се справят добре.

Изключение ще се прави за американци, които искат да се приберат у дома, но само след като преминат стриктни прегледи. В САЩ са взети и други мерки - пътниците, идващи от Китай и Иран, ще бъдат пренасочвани през 11 летища, където също ще минават стриктни прегледи.

Австрия - Страната наложи задължителни проверки на границите си. Австрия наложи и забрана за влизане в страната от Италия, Южна Корея, Иран и китайската провинция Хубей, освен ако пътуващите не носят със себе си сертификат, не по-стар от 4 дни, който доказва, че не са болни от коронавирус.

Да пътуваш през Австрия остава възможно, но само ако не се спира никъде в страната.

Хърватия - Всеки, пристигащ от Италия, провинцията Хубей, германският град Хайнсберг, Южна Корея или Иран, ще бъдат поставени под 14-дневна задължителна карантина. Гражданите на Хърватия ще трябва да се самоизолират. Всички, които пристигат от Хонконг, Сингапур и Япония също трябва да се самоизолират за 14 дни.

Чехия - Тя обяви 30-дневно извънредно положение, което означава, че всеки, идващ от други страни, в които има бум на случаи на коронавирус, няма да може да влезе в страната. Част от границите на страната са затворени, а полетите до рисковите дестинации - забранени.

Забраната важи за посетители от Китай, Южна Корея, Иран, Италия, Испания, Австрия, Германия, Швейцария, Швеция, Великобритания, Норвегия, Дания и Франция, и ще влезе в сила в събота. Чешките граждани могат да се приберат у дома.

Гърция - Границите на страната все още са отворени, но нови молби за убежище от мигранти няма да бъдат приемани заради коронавируса.

Италия - Хората, пристигащи като туристи в Италия, няма да могат да кацнат на летищата в регионите Алесандрия, Асти, Ломбардия, Модена, Новара, Падова, Парма, Пезаро и Урбино, Пиаченца, Реджо Емилия, Римини, Тревизо-Венеция, Вербано-Кусио-Осола и Верчели.

Япония - Азиатската държава забранява влизането в страната от Италия, Южна Корея или Китай на хора, които са били там през последните 14 дни. Изключение се прави за гражданите на Япония, както и техни роднини и наследници, стига роднинската връзка да бъде доказана.

Норвегия - Всеки, пристигащ в страната извън Скандинавските страни, трябва да се изолира за 14 дни. Мерките бяха въведени вчера и ще са в сила до 26 март.

Русия - Всеки, който влиза в страната от Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия, Италия и Испания трябва да се самоизолира за 14 дни. Русия също така спря издаването на туристически визи за италианците от днес.

Турция - Идващите от Китай, Иран, Ирак, Италия или Южна Корея нямат право да влизат или да преминават транзитно през Турция. Това не важи за турските граждани.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Ураа ,и в САЩ го имаааа .Да гинат.
30
0
 
5
 
! Отговори
ДА преди 4 години
До Вземете побързайтеНе само границите!Щъкане от град на град из страната без необходимост-също!Сега като сме с в къщи и не ходим на ралота,децата не учат-дай да се поразходим до еди-къде си,че иначе няма време!Кой където е ,там да си седи 2 седмици-тогава ще има полза!
29
0
 
1
 
! Отговори
Jas преди 4 години
В Чехия забраниха от утре, събота, не само влизане на чужденци, но и излизане на чехи в чужбина. Единствените изключения са чехи работещи по договор в съседни държави и то само ако пътуват до максимално 100 км от чешките граници, същото важи за чужди граждани ако имат разрешително за работа, договор или разрешение за временно (минимум 90 дена) или постоянно пребиваване в Чехия. Училищата и повечето университети са затворени от сряда, за една седмица от 4 заразените са 141!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
... санирането
27
1
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Има едни 3 млрд за усвояване, отпуснати за себе си.Ще се усвоят като снирнето.
26
0
 
2
 
! Отговори
Mишо преди 4 години
Баси, най-накрая намерих пари за един Средиземноморски круиз на свекървата и жената.
25
0
 
25
 
! Отговори
Вземете побързайте преди 4 години
Ако не затворите границите все едно мерките, които всички така стриктно изпълняваме са напразни. Няма смисъл всичко това ако не се ограничи рязко притокът на различните националности. Хората са достатъчно интелигентни и ще го разберат защо е. А и няма да е така безкрайно все пак.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да пътуваш през Австрия остава възможно, но само ако не спираш никъде в страната?Добре, ами ако съм с кола и ми се дoпикae?В крачола ли? Или да си нося шишенце?
23
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До разни там "Узунов" и "Пияница Мистичен"! Извинете "Мистик" - по модерно е. Все се убеждавам, че в тая държава само *** останаха, всички други мълчат, слушат и нищо не правят. Толкова простотии пишете, че немам думи. А всичко си е сериозно и то много!
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е разграден двор.
21
12
 
18
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Виновника за тази криза САЩ пръв се изолира.
20
0
 
19
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Чехия - Част от границите на страната са затворени."Не актуално. Чехия е затворена изцяло от понеделник.
19
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСАЩ не са пускали биологично оръжие на Иран. Спрете се вече с тези конспирации. САЩ няма проблем с обикновенните иранци, а с ислямисткия терористичен режим на Иран. След като Иран насъска ислямисти да нападнат посолството в Багдад, Тръмп показа тoпки и директно ликвидира иранското генералче. Посланието беше повече от ясно. Не си правете игрички с Щатите в противен случай света ще ви се види тесен. И чалмapитe млъкнаха. А вируса тръгна от лабораторията в Ухан.
18
0
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 4 години
а у нас - до като бяха само бабата и дядото - от двама заразен87775и, единият си отиде, другият казват,че е по него............та такава ми ти статистика, ако тябва да е истинска.
17
4
 
26
 
! Отговори
Фанатик преди 4 години
САЩ пуснали вируса, а луната е куха и някой ни гледа....я се стегнете бе ! Факт, е че границите трябваше тотално да се затворят още преди 2 месеца. Пиле да не може да прехвръкне, а не обявиха епидемия в Италия и всички гастербайтери айде обратно тука.
16
3
 
16
 
! Отговори
Хммм преди 4 години
Тоя пак за политика говори. Значи според теб американците са пуснали биологично оръжие срещу Иран в отговор на няколко политически търкания. Дори някой нарочно да е създал вируса той цели масова смърт не само на опредена държава, колко ти е мозъка, дори първолак ще се сети че подобна болест рано или късно ще попадне и при тях, боже колко кухи хора има на тоя свят. В тях няма 2 лв за дъвки но му дай за политика да говори и акъл да дава.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия лобира никой да не си затваря границите. Френските елити отдавна са им в джоба и слушат Германия за почти всичко, дори се съгласиха да си затворят реакторите. С отворени граници ще има повече заразени, но немския износ няма да пострада. Германия забрани да се изпращат маски на Италия, което беше чист цинизъм. Германия беше в истерия като разбра, че САЩ си затварят границите за германци, нищо че граждани на ЕС пътуващи до Щатите пренесоха вируса там. Германската наглост няма край.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дръндарите от БЧК и Международния Червен Кръст нещо помагат ли с доставка на защитни облекла, маски, лекарства някой да е чул ?!
13
2
 
21
 
! Отговори
1908 преди 4 години
Смъртоносните епидемии, тръгнали от Китай, са Африканска трипанозомоза, Вирус Херпес B, Птичи грип, Свински грип и сега коронавирус. Останалите са от Африка и Индия. Към това като добавим страстта на цветнокожите към криминални престъпления и изнасилвания, а на чаршафите към взривявания в името на Аллах, как да не си расист или ксенофоб?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10САЩ не може да е сред най-засегнатите държави ,защото са огромна по територия държава и е с население от 320милиона!