След две дози от ваксината на Pfizer: Как се чувства 12-годишният Кейлъб?

Pfizer тества препарата си на деца между 12 - 15 години
Обновена: 16 фев 2021 08:02 | 15 фев 2021 21:00, Нели Христова
140
След две дози от ваксината на Pfizer: Как се чувства 12-годишният Кейлъб?
Снимка: БГНЕС

От Оксфорд и АстраЗенека планират да започнат клинични изпитания на ваксината си срещу COVID-19 върху деца над 6-годишна възраст. Сега Pfizer тества своята ваксина на деца между 12 - 15 години в университета "Дюк". Дози са получили вече 2000 малчугани, а сред тях е и Кейлъб Чънг.

"В началото на декември баща ми ми каза за изпитанията на ваксини и ми обясни, какво ще представлява и защо ще е добре да участваме в тях", разказва 12-годишният Кейлъб пред CNN. Неговият баща д-р Ричард Чънг е педиатър.

Момчето вече е получило двете дози от ваксината на Pfizer.

"Чувствам се напълно нормално. След като получих втората си доза почувствах няколко симптома за ден - два, като лека болка в ръката и главоболие. Но освен това, нямаше други странични ефекти", казва Кейлъб.

"Някои от моите колеги в университета "Дюк" бяха споменали, че ще участват в изследванията и разбрахме, че ще започнат и изследвания на възрастовата група от 12 до 15 години. Аз, като педиатър, от началото на пандемията призовавам децата да са на преден план в планирането и да получим ваксина за тях колкото се може по-рано. Като педиатър и като баща, бях много щастлив, когато разбрах, че започват тестовете. От година гледам Кейлъб как се справя в това тежко време. Наистина исках той да почувства, че може да направи нещо. Тази пандемия е много обезкуражаваща, особено за децата", разказва д-р Чънг.

Доктор Ричард Чънг и синът му обмислят, дали да се включат в тестовете близо ден, но ситуацията, в която светът се намира, мотивира Кейлъб да вземе участие в тестовете на Pfizer.

"Определо беше добра възможност да направя нещо през тази пандемия, тъй като постоянно съм затворен вкъщи, учейки онлайн. Да участвам в изпитанието на ваксината беше нещо невероятно, което можех да направя, за да се отървем по-бързо от тежестта на вируса", обяснява Кейлъб.

"Бях малко притеснен, защото не знаех как ще протече изпитанието. Чух, че ваксината е малко по-различна и че тестовете са по-различни от тези за другите ваксини в миналото. Но след като се запознах с цялата информация, всичко беше наред", казва момчето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
31
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Театърът ''епидемия/пандемия'' от коронавирус, репресиите над световното население и ваксините са тестове за неговата интелигентност!
67
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз още не съм решил дали да се кастрирам.
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам кунчев да ваксинира моите танзанийски кози и обещавам веднага да пиша как се чувстват хайванчетата.
65
2
 
23
 
! Отговори
ь преди 3 години
Мен ме интересува Сорос с каква ваксина се е ваксинирал.
64
11
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
На 7-8 човека ваксинирани със Спутник 5 е започнала да им расте трета ръка. Онзи ден Соловьов го гледах по Канал Первъй като обяви новината. От Гамалея веднага контрираха, че било случайност. Мътна работа, едва ли някога ще се разбере истината.
63
1
 
10
 
! Отговори
Боци-БОЦБОЦ! преди 3 години
НЕ СИ ТИ, АКО НЕ СИ БОЦНАТ!
62
3
 
13
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ преди 3 години
НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЧУВСТВАШ ДОБРЕ АКО НЕ СИ ВАКСИНИРАН.
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 66Задължително можеш да се ваксинираш само ти и децата ти.
60
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз знам как се чувствам без нито една доза- добре.
59
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, три дена след ваксинирането с абсолютно безвредните и напълно безопасни ваксини, напълно сто процента сигурно е, че няма връзка. Глупачката е и лекарка, при това.
58
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тест с бременна проведоха, три дена по-късно пометна. В САЩ преди около две седмици.
57
1
 
8
 
! Отговори
ПО-СМЕЛО преди 3 години
Да ПОЧНАТ да тестват и провеждат изпитания и с бебета и бременни. Всичко трябва да се ваксинира без изключение
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При кои всички случаи бре, овца-зомби, ами като не действат срещу новите мутации? АМи ако се окажи в Израелския масов тест, че е безполезно? Какво значи "във всички случаи"? Знаете ли, че това най-отгоре на тялото ви може да се ползва и за нещо повече от приемане на храна и вода през отвора? Примерно, за мислене?
55
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЛТЕРНАТИВАТАе да продължим да живеем със сезонния грип, както винаги сме живяли, и да не оставяме да ни го представят като змей горянин. И друга алтернатива е, когато се опитват да ни продават ваксините за грип като "единствено спасение" да им се изсмеем, да ги наплюем, или да ги игнорираме. Има и бонус-алтернатива - всяка година по няколко ваксини, вечни мерки, вечен страх, безкрайни мутации, фалити на всички маки бизнеси, милиарди безработни.
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До 56Каква е алтернативата?"Мисля, че бях достатъчно ясен, заявявайки, че няма да се експериментира със сина ми. Търси си алтернативите някъде другаде.
53
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто си избийте от главите идеята, че ще позволим да биете тази гадост на децата ни.А въпросните "родители", които позволяват да се експериментира с децата им оставям без коментар.
52
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"След две дози от ваксината на Pfizer: Как се чувства 12-годишният Кейлъб?"Ще разберем след 10-15 години като порасне и реши да има деца. Дотогава ще чакаме резултатите преди да решим дали да си бием ваксина.
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквайте до месец да свири Паганини, ако започне още от сега.
50
5
 
7
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
А противошапная, как действа при прасетата?
49
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на децата ли посегнахте бе извepги?