Почина убиецът, вдъхновил филма "Ужасът в Амитивил" - вижте историята му

Роналд Дефео е осъден през 1975 г. по шест обвинения за убийство
16 мар 2021 20:40, Нели Христова
25
Почина убиецът, вдъхновил филма "Ужасът в Амитивил" - вижте историята му
Снимка: Getty

През 1974 година Роналд Дефео убива шестима членове на своето семейство в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Престъплението е толкова зловещо, че вдъхновява книгата и филма "Ужасът в Амитивил". На 12 март Дефео издъхва в затвора, където излежава 6 присъди. Причината за смъртта му все още не е ясна.

Дефео, който по време на престъпленията си е бил на 23 години, е използвал пушка Marlin 35-ти калибър, за да убие семейството си. Всички жертви са намерени на леглата си, с лица надолу.  Баща му Роналд Дефео-старши на 43 години и майка му Луиз Дефео на 43 години са застреляни по два пъти. Братята и сестрата - Даун на 18 г., Алисън на 13 г., Марк на  12 г. и Джон на 9 г., са застреляни по веднъж.

Адвокатът на убица твърди, че клиентът му е невменяем. Той твърди, че Дефео е чувал гласове, според които семейството му заговорничи срещу него.

Роналд Дефео е осъден през 1975 г. по шест обвинения за убийство от втора степен и получава шест присъди от 25 години.

Престъпникът ще остане в затвора до края на живота си, но мрачната история на къщата, в която е убил семейството си, продължава. Една година след убийствата Джордж и Кати Лутц купуват мястото, но го напускат 28 дни по-късно, след като съобщават за паранормална дейност. По думите им от стените се чували странни звуци, гласове и се появявала зелена тиня, съобщава сайтът за недвижими имоти 6sqft.

Разказът на двойката послужи като вдъхновение за книгата от 1977 г. и култовия класически филм със същото име от 1979 г. с участието на Джеймс Бролин, Марго Кидър и Род Щайгер - "Ужасът в Амитивил".

Джордж Лутц разказва пред ABC News през 2006 г., че е преувеличил някои от събитията, като стичащата се зелена слуз по стената, но като цяло "книгата и филмът се основават на събития, които наистина се се случили по време на 28-дневния престой на семейството в къщата."

Ден преди да се нанесат те помолили свещеник да благослови дома. Отец Рей Пекораро казва, че е усетил невидима ръка, която го е плеснала, и е чул глас да казва: "Излезте". Тогава Пекораро се разболял от грипоподобни симптоми и ръцете му започнали да кървят, признава Лутц.

И все пак семейството решило да се нанесе, но след дни забелязало странни събития, включително "миризми в къщата, които идвали и си отивали". "Имаше звуци. Входната врата се отваряще и затваряше посред нощ. Не можех да се стопля в къщата", разказва Лутц пред ABC. Камината в къщата гори непрестанно, но студът остава.

Лутц твърди, че на моменти съпругата му се преобразявала физически във възрастна жена с лице, коса и бръчки на 90-годишна. Той пък се събуждал в 3,15 ч. почти всеки ден, което е приблизително по същото време, когато се смята, че Дефео е убил семейството си.

Една вечер Лутц чул леглата на децата си да се "блъскат в пода" над него, но не бил в състояние да действа, тъй като бил обездвижен в леглото си от невидима сила. По-късно той се събуджда и вижда как жена му левитира над спалнята им. На следващата сутрин те напускат дома, оставяйки всички свои притежания.

Месеци по-късно група изследователи прекарват една цяла нощ в къщата, за да разследва твърденията на Лутц. Изследователят Лорейн Уорън си спомня "завладяващо усещане" и "ужасна депресия" в къщата, докато екипът казва, че една от снимките им показва "малко момче, надничащо от една от спалните".

Дефео, чийто прякор става "Касапинът", е имал насрочено изслушване за условно освобождаване през юли, съобщават онлайн записите на Държавния департамент за корекции.

В интервю през 2006 г. от затвора той твърди, че е убил само баща си, майка си и най-голямата си сестра Даун. Другите братя и сестри били убити "от Зората", преди Дефео да я убие нея.

Адресът на дома по време на престъплението е 112 Ocean Ave. Сега той е променен на 108 Ocean Ave., за да се обезкуражат туристите да посещават мястото.

Джон Г. Джоунс пише продължение на книгата The Amityville Horror Part II през 1982 г.

Книгата на автора Рик Осуна от 2002 г. "Нощта, в която загинаха Дефео: Преразследване на убийствата в Амитивил" включва материали от Джералдин Дефео, която оттогава е сменила името си, но казва, че по време на убийствата е била съпруга на Дефео. "През 1974 г. бях не само съпруга на Роналд Джоузеф Дефео-младши, но и майка на детето му. Познавах семейството му и ги обичах като свое. Част от живота ми приключи, когато те бяха убити и съпругът ми беше обвинен в извършването на това неизразимо престъпление."

Филмът породи още няколко продължения, включително римейк от 2005 г. на оригинала, в който участват Райън Рейнолдс, Мелиса Джордж и Филип Бейкър Хол.

Други филми, базирани на престъпленията и паранормалните твърдения край Амитивил включват: Amityville: The Final Chapter, Amityville: The Evil Escapes, Amityville: The Horror Returns, както и още няколко.

Домът е подложен на ремонт, след като Каролайн и Дейвид Д'Антонио го закупуват през 2010 г. за 950 000 долара През 2016 г. домът с пет спални с площ от 5000 квадратни метра излезе на пазара за 850 000 долара и бе закупен месеци по-късно от неназован купувач.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мяу: Според мен е получил сърдечен удар, понеже е осъзнал какво е направил преди 47 години и не е могъл да го преживее.. Може би е това. Едва ли е Ковид.
18
0
 
3
 
! Отговори
Майкъл Дъглас преди 3 години
Освен класиката от 1978 г..ИМА ОЩЕ 4 ИЛИ 5 ФИЛМА ЗАСНЕТИ СЛЕД 2005 Г..Този от 2005 г. е с Райън Рейнолдс 05 ,+ 2-та Конжугала 13 и 16 година. И има един зловещ филм директно за последните 7 дни от живота на семейството - от 2015 година.НО ГОЛЯМАТА СУПЕР-КЛАССИКА Е ЕДНА ГОДИНА ПОРАНО ОТ НАПЪЛНО РЕАЛНИТЕ СЪБИТИЯТА В АМИТИВИЛЛЕ ---14 ДЕКЕМВРИ 1973 ГОДИНА = ПРЕМИЕРАТА НА ЕКЗОРСИСТОС !! = ОТ ГРЪЦКИ : ''ВИКАНЕ НА ВЪНШНИ СИЛИ'' !ФИЛМА Е ЛУД УСПЕХ--с 2 МИЛ. ДОЛЛАРА БЮДЖЕТ = ВЗИМА 385 МИЛ. от КИНАТА
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10квадратни метри или стъпки feet, карай
16
0
 
0
 
! Отговори
фен преди 3 години
Индианците,взели земите,от праиндианците.Капиш.
15
3
 
2
 
! Отговори
Разследващ. преди 3 години
Путин ги е отровил но изглеждат като гръмнати от нови чока
14
0
 
10
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 години
Класиката от 1979 година е задължителна за всеки фен на хоръра! А Лорейн Уорън, която е спомената в статията, е главното движещо лице в двата The Conjuring-а и трите Анабел-и. Брилянтна Вера Фармига в ролята :) Има неща, които не могат да бъдат разгадани, тези убийства са част от мистериите на света. Знам, че за тролските умове на коментиращите под мен това им идва като голям шок :D Да не могат да обяснят нещо с тривиална причина.
13
2
 
1
 
! Отговори
Do 5 преди 3 години
Ot Makedontsite Hahaha
12
6
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
От к,о,в,и,д ли?
11
12
 
9
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
УЖАСЪТ ББ В БЪЛГАРИЯ - ДОКОГА !?!?!?! ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА НАТРУПАНИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ И СЪД ЗА БЕЗАКОНИЯТА ИЗВЪРШЕНИ ОТ ББ Ив. Геш... и т.н. ИНАЧЕ НЕ ПРИЗНАВАМЕ НИЩО ДРУГО !?!?!
10
1
 
62
 
! Отговори
Право и ред преди 3 години
Ако беше извършил това тук, в България, то 6-те присъди щяха да се обединят в една 25 годишна и за добро поведение щеше да излезе още през 90-те.
9
23
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние живеем в по-ужасен хорър - масовият убиец Бойко Тиквата без глава.
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дом с пет спални и площ от .....5 000 кв.м.? Собствениците го напуснали, "оставяйки всички свои притежания"?Хе, хе - г-жа *** Х счупи своите лични рекорди, познайте по какво ;)
7
3
 
47
 
! Отговори
Ужасът от панелката преди 3 години
Ами и аз чувам гласове и шумове - съседите, когато кихат или пърдат се чуват през 20 санта бетон. Миризми - кенефът дава някои миризми сутрин, когато напорът на канал е интензивен. Зелена слус - обзавеждането ми е набор и има малко такава тук-там. Потупване по рамото няма, но някои съседи, като разбраха, че съм от провинцията ми викаха: махай се.
6
5
 
3
 
! Отговори
да видях го и аз преди 3 години
Умрел от ко-видях-19,паднале Ангеле бесове,битуват в къштата
5
3
 
13
 
! Отговори
Люлин вил преди 3 години
Виждам и чувам всички съседи. Особено кофти е по тоалетните и спалните.Когато ям луканка-да не дразня комшийте -маам под масата със спусната покривка-чува се ,но не се вижда добре-....
4
2
 
51
 
! Отговори
Ужасът Люлин вил преди 3 години
Зелена плесен, гласове и странни шумове през нощта - на комшията от горе му тече банята, комшията отсреща недочува и е усилил телевизора на макс, xлeбapкитe събарят приборите и неизмитите чинии от масата.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да бутнат къщата и отгоре да направят бетонена площадка а мощна лампа да я осветява цялата.Така духчетата ще им омръзне и ще се разотидат.
2
11
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко подобни случая е имало в Сащ.Такъв им е гена. Изметът на Европа се преселил да граби чужди земи с Америка и да избива законните собственици индианците. И сега нашите политици се кланят на техните потомци, сякаш не знаят нашето минало. Уникум.
1
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубав човек беше ...